Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Η "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΤΡΑ" ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡEΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ 
«Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» 
Κύκλος εκδηλώσεων: Απρίλιος - Ιούνιος 2023 
1η Εκδήλωση: Κυριακή 2 Απριλίου 2023 - ώρα 11:30 πμ 
Θέμα: Πατρινό Καρναβάλι: Νοσταλγία - Μαθήματα - Προοπτικές 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με χαρά σας ανακοινώνει, ότι ξεκινά και πάλι τη σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν διακοπεί την προηγουμένη τριετία λόγω του κορονοϊού, στη Λέσχη του, Σολωμού 54, 3ος όροφος Αθήνα. 
Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 11.30 πμ Θα είναι αφιερωμένη σε ένα θεσμό της πόλης μας, ηλικίας άνω των εκατό πενήντα ετών, το ξακουστό Πατρινό Καρναβάλι. Θα υπάρξουν ομιλίες και παρεμβάσεις με αντικείμενο την πολιτιστική διάσταση του θεσμού, το παρελθόν του και το μέλλον του, τον οικονομικό και κοινωνικό του ρόλο για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά πάνω από όλα μαθήματα από το παρελθόν παλιό και πρόσφατο. 
Αφορμή για την εκδήλωση είναι η έκδοση του δίτομου λευκώματος «Καρναβαλική Πάτρα», που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες από τον εκδοτικό οίκο «24 Γράμματα», με την υπογραφή του πατρινού δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Ρηγόπουλου. 
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και με χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος. Θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης: κ. Θεοδόσης Γεωργίου. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος : κ. Άλμπερτ Μπάρρυ. 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης. 
Θα μιλήσει ακόμα, ο συγγραφέας - βιογράφος και δισκογραφικός παραγωγός κ. Κώστας Παπασπήλιος
Θα υπάρξουν σύντομες παρεμβάσεις από τους Πατρινούς Δημοσιογράφους κ. κ. Νίκο Σουγλέρη και Ανδρέα Παππά ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκδότης του περιοδικού «Πατρινόραμα» κ. Θεόδωρος Παπαβασιλείου. 
Θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους τοπικά πατρινά προϊόντα. 
Είσοδος ελεύθερη, μέχρι την επιτρεπόμενη πληρότητα του χώρου.  
Με εκτίμηση, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails