Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ο κληρικός Πέτρος Χιρς στην Μητρόπολη Πειραιώς;


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός Πέτρος Heers (Χιρς) είναι αμερικανικής καταγωγής, ανατραφείς σε οικογένεια αγγλικανού ιερέα στις ΗΠΑ, ο οποίος μετεστράφη στην Ορθοδοξία. 
Τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός στην Ελλάδα, όπου υπηρετούσε (Ι. Μητρόπολις Ιερισσού), από την έντονη δράση του και τις θέσεις του για διάφορα ζητήματα που ήταν πάντοτε εναντίον της Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Υπήρξε σφοδρός πολέμιος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Θυμίζουμε ότι στις 25 έως 28 Ιουλίου 2016, συμμετείχε σε αυθαίρετη και αντικανονική αποστολή κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Πατριαρχείο Γεωργίας, προκειμένου να προπαγανδίσουν εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κληρικό Θεόδωρο Ζήση (προ πολλού «αποτειχισμένο») τον καθηγητή Δογματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δημήτριο Τσελεγγίδη, τον εφημέριο της ενορίας Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Πατρών, κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον εφημέριο – τότε – της ενορίας Προφήτου Ηλιού, Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους, Πέτρο Χίρς και τον τότε εφημέριο της ενορίας Παναγίας Οδηγήτριας, Λόφου Βώκου, Μητροπόλεως Πειραιώς, Ματθαίο Βουλκανέσκου. 
Ο Πέτρος Χιρς είχε πραγματοποιήσει και ομιλία στην Διακείδιο Σχολή Λαού στην Πάτρα, με την άδεια του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Ο Πέτρος Χιρς είχε υπογράψει και το απαράδεκτο κείμενο με τον τίτλο «Ομολογία Πίστεως» (2009), που είχε υπογράψει – μεταξύ άλλων – και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 
Πού είναι, όμως, σήμερα αυτός ο «επαναστάτης» κληρικός; Πού ανήκει μετά τη αποπομπή του από την Μητρόπολη Ιερισσού; Ειπώθηκε πως ξαναγύρισε στην Αμερική. 
Σήμερα δημοσιεύουμε ένα επίσημο έγγραφο από την Αμερική που λέει ότι υπάγεται ως κληρικός στην Μητρόπολη Πειραιώς! 
ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 
Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας 
5/18 Νοεμβρίου, 2022 
Τύχωνος του Ομολογητού, Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας 
Προς τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που υπηρετούν στη Βόρεια Αμερική: 
Έχοντας λάβει γνώση μιας προφανούς συγχύσεως επί του ζητήματος μεταξύ των κληρικών άλλων δικαιοδοσιών, ο Επίσκοπος της Ανατολικής Αμερικανικής Επισκοπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής & Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος, μου έδωσε εντολή να διευκρινίσω προς τις Σεβασμιότητες και Θεοφιλίες σας ότι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Peter Heers δεν είναι κληρικός της Ανατολικής Αμερικανικής Επισκοπής ή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας, ούτε εκκρεμεί οποιαδήποτε εξέταση για την αποδοχή του. Εξ όσων γνωρίζουμε, παραμένει κληρικός της Κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό το ωμοφόριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, στον οποίο πρέπει να απευθύνονται όλα τα ερωτήματα σχετικά με την υπηρεσιακή του κατάσταση και τις δραστηριότητές του. Ευχόμαστε στον π. Πέτρο καλή συνέχεια στην διακονία του ως κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Οι Σεβασμιότητες και οι Θεοφιλίες σας παρακαλούνται να μοιραστούν αυτή τη διευκρίνιση με όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν. 
Ιερέας Γεώργιος Τεμίδης 
Γραμματέας της Επισκοπικής Διοίκησης της Επισκοπής Ανατολικής Αμερικής 
Το ερώτημα τίθεται αυτόματα προς τον αγαπητό μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: 
Ανήκει ο κληρικός Πέτρος Χιρς στην Μητρόπολη Πειραιώς; Αν ναι, πού υπηρετεί; Αν όχι, κάτι σοβαρό συμβαίνει με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας, που εξαπέλυσε την πανταχούσα την οποία δημοσιεύουμε εδώ και ο Πειραιώς Σεραφείμ πρέπει να διερευνήσει άμεσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails