Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Αύριο, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στα δικαστήρια της Πάτρας θα διεξαχθούν δύο δίκες με πρωταγωνιστή τον κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. Μάλιστα ο ίδιος θεωρεί το επονείδιστο αυτό ρεκόρ για έναν ορθόδοξο ιερέα, ως «αγαθή συγκυρία». Γράφει επί λέξει σε κείμενό του που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:
«Κατά αγαθή συγκυρία την προσεχή Δευτέρα 10.10.22, συμπίπτει μαζί με την εκδίκαση της υποθέσεώς μου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών (δικάζομαι γιατί λειτούργησα την 25η Μαρτίου 2020, εορτή του Ευαγγελισμού! (βλ. ανακοίνωσή μου 5.10.22), να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και η μηνυτήρια αναφορά μου κατά του δημοσιογράφου Πατρών κ. Κων. Φλαμή».
Εν όψει, λοιπόν, αυτής της «αγαθής συγκυρίας», ο κληρικός Αν. Γκοτσόπουλος εξαπέλυσε δύο κείμενα και έδωσε και μία συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία επιτίθεται και πάλι στην διοικούσα Εκκλησία λέγοντας ότι «δυστυχώς ο λαός μας αισθάνεται ως πρόβατα ως μη έχοντα ποιμένα». Με αφορμή, μάλιστα το θλιβερό γεγονός της αυτοκτονίας υγειονομικού σε αναστολή καμώνεται πως «δεν ξέρω και δεν λέω πως αν πρέπει να κρεμάσουν πετραχήλια ή ωμόφορα, αυτό δεν θα το πω, αλλά πάντως κάποιοι έχουν ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα».
Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι ο κληρικός Γκοτσόπουλος σέρνει στα δικαστήρια τον συμμαθητή του στο σχολείο, δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή, όπως έσυρε και μένα – αποτυχών παταγωδώς! – που γνωριζόμαστε από παιδιά σχεδόν και τον είχα στηρίξει στο έργο του στο Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, όταν ήμουν υπεύθυνος στον τηλεοπτικό σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος».
Με άλλα λόγια με αυτές τις δίκες …πυροβολεί τον ίδιο του τον εαυτό.
Κρίμα που δεν καταλαβαίνει πια ότι έχει καταληφθεί από μια δαιμονική αμετροέπεια και υπερέκθεση του ΕΓΩ του, απ’ όπου φαίνεται πως δεν έχει γυρισμό…
Πέρα, όμως, από τις δίκες υπάρχει κάτι σημαντικό που θα πρέπει να διευκρινίσει ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος: Ποια είναι η σχέση του με τη ρωσική Εκκλησία, την οποία υποστήριξε με πάθος στο Ουκρανικό ζήτημα. Με δεδομένο ότι η ρωσική Εκκλησία χρησιμοποίησε πολλά κείμενά του και μετέφρασε βιβλίο του στα ρωσικά για το θέμα, τα ερωτήματα είναι πολλά για την σχέση του με την Εκκλησία που σήμερα ευλογεί την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την συνακόλουθη καταστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου