Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπουρνέλη-Ρίζου «Κοραλία»


Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στη δυτική παραλία της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 η παρουσίαση του βιβλίου «Κοραλία» (Εκδόσεις Κύζικος, 2021) της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Μαρίας Μπουρνέλη-Ρίζου. Η βιβλιοπαρουσίαση οργανώθηκε από την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Παράρτημα Νέας Αρτάκης) και τις Εκδόσεις Κύζικος. Η εκδήλωση άρχισε με την εισαγωγική ομιλία της κας Ρούλας Ματζάνα, η οποία είχε και τον συντονισμό της συζήτησης. Εν συνεχεία ο κ. Πέτρος Ποδάρας, εκ μέρους του εκδοτικού οίκου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Για την ιστορική και λογοτεχνική αξία του έργου μίλησε ο Διδάκτωρ Φιλολογίας του ΕΚΠΑ κ. Άγγελος Μαντάς, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι κυρίες Λώρα Αγγέλου, Έφη Ιωσήφ και Νατάσσα Χαρίτου. Στο τέλος, η συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και υπέγραψε πολλά αντίτυπα. 


Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Στην Αρτάκη Κυζίκου λίγα χρόνια πριν τη Μικρασιατική καταστροφή δύο νέα παιδιά, ο Γιάννος και η Κοραλία, ερωτεύονται και κάνουν όνειρα για το μέλλον, το οποίο στα αθώα μάτια τους διαγράφεται ευοίωνο. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως, τα στρατιωτικά γεγονότα στη Μικρά Ασία και οι διωγμοί των Χριστιανικών πληθυσμών, αλλάζουν τα σχέδια των δύο νέων. Η Κοραλία με την οικογένειά της φεύγουν για τη μητρόπολη Ελλάδα πριν τις μαύρες μέρες του μεγάλου διωγμού. Έτσι ο Γιάννος από τη μια χάνει τον έρωτα της ζωής του και από την άλλη βιώνει της φρικαλεότητες με την εισβολή των τσετών στην Αρτάκη. Ως εκ θαύματος θα γλιτώσει και θα κάνει μια νέα αρχή βασισμένος στις γνώσεις και την εργατικότητά του. Με το πέρασμα του χρόνου θα καταφέρει να χτίσει μια αυτοκρατορία. Οι αναμνήσεις του, κλεισμένες σε ένα ασημένιο κουτί, θα του κρατούν συντροφιά…


Η συγγραφέας 
Η Μαρία Μπουρνέλη-Ρίζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οδοντίατρος και ειδικεύθηκε στη χειρουργική στόματος. Από το 2002 και για μία δεκαετία περίπου άσκησε την οδοντιατρική στη Νέα Αρτάκη. Έκτοτε αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην οικογένειά της και στη φροντίδα των δύο παιδιών της. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Το ιστορικό μυθιστόρημα «Κοραλία» είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο με το οποίο παρουσιάζεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails