Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τιμά τους Αγίους των Αθηνών


Τη μνήμη του Οσίου Νίκωνος “του μετανοείτε” τίμησαν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (25-11-2021), ανοίγοντας μια σειρά βραδινών Θείων Λειτουργιών, στις οποίες θα τιμάται, εκ περιτροπής, κάποιος άγιος των Αθηνών που εορτάζει τον αντίστοιχο μήνα. 
Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, κατήρτισε το πρόγραμμα των αγρυπνιών-βραδινών Λειτουργιών, με την ευκαιρία της ενάρξεως του σεμιναρίου για την Αγιολογία της τοπικής Εκκλησίας. Σκοπό έχουν την ανάδειξη των τοπικών αγίων αλλά και την καθιέρωση της μνήμης τους. 
Ο Όσιος Νίκων “ο μετανοείτε”, τιμάται στη Σπάρτη ως πολιούχος, έμεινε για κάποιο διάστημα στην πόλη των Αθηνών και ενίσχυσε με την διδαχή του την δοκιμαζόμενη πίστη των μελών της τοπικής Εκκλησίας. Κήρυξε τον λόγο του Θεού, έκανε θαύματα και λατρευόταν από τους Αθηναίους ως “θεός”. 
Την θεία λειτούργια τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Ψυχικού, πλαισιωμένος από τον συνεφημέριο του πρεσβύτερο Ιωάννη Χριστοδουλάκη.
Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου/Orthodoxiainfoto.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails