Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ATHENS VOICE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: «ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ» ΤΣΙΠΡΕΣ! 
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε τελικά στο Άγιον Όρος στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω «βεβαρημένου προγράμματος» του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους. 
Όμως οι αγιορείτες λένε άλλα… Διαλαλούν πως δεν δέχτηκαν τον «αντίχριστο» Τσίπρα. Σε Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος για την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού, στο Άγιον Όρος, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των μονών ακύρωσε την επίσκεψη. 
Στο θέμα αναφέρθηκε δημόσια με επιστολή του ο αντιπρόσωπος της Ι. Μονής Ξηροποτάμου Ιερομόναχος Παύλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του στη Σύναξη τόνισε πως θα πρέπει να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη. 
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γρηγόριος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επίσκεψης αυτής καλώντας τους Αγιορείτες Πατέρες να αντισταθούν. 
Ο Δοχειαρίτης Καθηγούμενος Γρηγόριος έδωσε στη δημοσιότητα άρθρο του στο οποίο γράφει για την ψηφοφορία: «Δόθηκε ἡ μάχη καὶ φάνηκε ἡ φτώχεια καὶ ἡ ἀνεπάρκεια τῶν πολλὰ κατεχόντων. Νίκησε ὁ σταυρός, νίκησε ἡ ἔφορος τοῦ τόπου, ἡ Παναγία, νίκησαν οἱ προσευχὲς τῶν μικροσχήμων μοναχῶν καὶ δὲν διεπέρασε τοῦ Ὄρους τὶς ἀτραποὺς ὁ μεγαλύτερος σατράπης τῶν τελευταίων χρόνων. Μᾶς ἔμεινε ὅμως ἡ λύπη στὶς καρδιές μας ὅτι τὰ εὔπορα μοναστήρια τὰ προδίδουν ὅλα, γιὰ νὰ κερδίσουνε τὴν εὔνοια τῶν κρατούντων, ὅποιοι καὶ νὰ εἶναι αὐτοί». 
Και σε άλλο σημείο της επιστολής απευθύνεται στον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, λέγοντάς του: «Ἀμανατίδη, τί περιέρχεσαι τὸ Ὄρος, νὰ μαζέψης πάλι ψήφους γι᾽ αὐτοὺς ποὺ γκρεμίσανε τὴν Ἑλλάδα, γι᾽ αὐτοὺς ποὺ στήσανε τζαμιὰ καὶ μιναρέδες; Ἔτσι ποὺ κατήντησε ἡ Ἑλλάδα, μόνον ἀπορρίματα μαζεύει καὶ ἀμερικάνικα χαχανητά.» 
Μέχρι την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ξέραμε ότι μόνο στην σχισματική Μονή Εσφιγμένου κυματίζουν μαύρες σημαίες με το σύνθημα: «Ορθοδοξία ή Θάνατος». Τώρα βλέπουμε και στην Μονή Δοχειαρίου να κυματίζουν ανάλογες, με το σύνθημα «Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος». Πρόκειται για μια ενέργεια της Μονής η οποία, προφανώς, έχει σχέση με την ακυρωθείσα από τους Αγιορείτες επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Άθωνα. 


Είναι η πρώτη φορά που δεν γίνεται δεκτός έλληνας πρωθυπουργός στο Άγιον Όρος, με την αιτιολογία ότι είναι «άθεος», «αντίχριστος», συντελεί στην «αποχριστιανοποίηση και αλλοίωση της πνευματικής ταυτότητας των Ελλήνων» κ.ο.κ. 
Και πρόκειται για τον πρωθυπουργό του οποίου η κυβέρνηση πριν από σχεδόν δύο μήνες εισηγήθηκε και ψήφισε στην Βουλή την αναδρομική φορολογική απαλλαγή ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από υποθέσεις που εκκρεμούν. 
Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η αγιορειτική αντίδραση προκαλεί ρωγμή στο ίδιο το σώμα του Αγίου Όρους, αφού κάποιες μονές (5-6 σύμφωνα με πληροφορίες), οι πιο πλούσιες – κατά τον Δοχειαρίτη ηγούμενο –, τάχθηκαν υπέρ της επίσκεψης Τσίπρα. 
Μήπως τώρα ανοίγει ο δρόμος για να κηρυχθούν ως ανεπιθύμητοι και άλλοι «αντίχριστοι» και να μην μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος; Κάτι τέτοιο είχε ζητηθεί, π.χ., για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 
Αν οι Αγιορείτες ακύρωσαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος σε έδαφος της ελληνικής επικράτειας, τότε πλέον τα πάντα μπορεί να συμβούν σ’ αυτόν τον τόπο. 
Πάντως ο Δοχειαρίτης ηγούμενος είναι απολύτως σαφής: «Ἂν οἱ Ἕλληνες ὀρθόδοξοι ψηφίσουν πάλι τέτοιους ἄρχοντες, σημαίνει ὅτι περιέπεσαν στὴν μεγαλύτερη ἀσθένεια, ποὺ εἶναι ἡ μαλάκυνση τοῦ ἐγκεφάλου.» 
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εναγκαλιστεί την Εκκλησία – μέχρι και τον Ν. Φίλη καρατόμησε για χάρη της – αλλά δεν του βγαίνει… Το Άγιον Όρος, με μεγάλη επιρροή σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι της κοινωνίας, δίνει γραμμή: όχι στον Τσίπρα. 
Αν ο πρωθυπουργός θέλει να ξανακυβερνήσει, πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά πώς μια μελλοντική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος θα τον …εξαγιάσει στα μάτια των «πιστών» του εκλογικού σώματος.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι θεομπαίχτες της ΝΔ, Σαμαράδες, Μητσοτάκηδες και λοιποί που ψήφισαν σχεδόν όλα τα νομοσχέδια που στρέφονταν εναντίον της Εκκλησίας, που ψήφισαν μόνοι τους με το ΠΑΣΟΚ την κατάλυση της Κυριακάτικης αργίας είναι ευπρόσδεκτοι;
Περίεργοι στάση κρατούν κάποιοι αγιορείτες....
Αν ισχύουν αυτά που επικαλούνται κάποιοι αγιορείτες, γιατί δεν εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας, τότε πολλοί πολιτικοί και διάσημοι πρέπει να φάνε πόρτα....Αλλά μου φαίνεται ότι τα συμφέροντα δεν το επιτρέπουν.....
Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

1121 μα αγαπητε οι Χριστοκαπηλοι παντα της δεξιας του κυριου ηταν δεν θυμοσαστε τις λαοσυνάξεις που μολις εξελεγη η ΝΔ τα ξεχασανε μονομιάς και λεγανε "θα μας τα λυσει η ευρωπαικη ενωση"????

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξυ προκυπτει μεγα θεμα και τους αλλοδαπούς ηγετες που επισκέπτονται το λεγομενο "αγιο ορος"- πολλοι εχουν ψηφισει συμφωνα συμβιωσης εχουν τζαμια κλπ τι θα γινει μ αυτους? λογικα θα πρπει να ισχυσει το ιδιο και για αυτους. Ο Πουτιν πχ εχει τζαμια στη ρωσσια. H μοσχα πχ διαθετει τρια!θα του απαγορεψουν και αυτου???https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_Russia

Ανώνυμος είπε...

και υπηρξε σημερα επιστολη στην οποια αν δεν απατωμαι ερωτουν οι αγιορειται : τι αλλο μας περιμενει!?

Related Posts with Thumbnails