Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ "ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"


ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! 
«Αν δεν έχει ο λαός ψωμί ας φάει παντεσπάνι». Είναι μια φράση που από τους περισσότερους αποδίδεται στην Μαρία Αντουανέτα. 
Δεν έχει και τόση σημασία ποιος το είπε, όσο το γεγονός ότι είναι επίκαιρο και πάει «γάντι» στην ελληνική πραγματικότητα. Αφορά πολλές περιπτώσεις, μα εδώ θα πάρουμε μόνο μία. 
Η κυβέρνηση, ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις μέρες, εξετάζει την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για τη "λευκή εβδομάδα", με κλειστά τα σχολεία, για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού. 
Κόπηκε που κόπηκε λόγω Μνημονίων ο καλοκαιρινός τουρισμός από τους περισσότερους, ας κάνουν τουλάχιστον χειμερινό σκέφτηκαν κάποιοι. Έτσι θα δικαιολογείται και το κρύο και δεν θα διαμαρτύρονται όσοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν λίγη ζεστασιά στα σπίτια τους. Αφήστε που θα ελαττωθεί και η περιβαλλοντική ρύπανση γιατί λόγω απουσίας δεν θα καίνε στο τζάκι ό,τι θα βρίσκουν. 
Φαντάζομαι λοιπόν γονείς να κόβουν από τα παιδιά τους το κουλούρι ή την τυρόπιτα στο σχολείο, για να κάνουν οικονομία προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να τους αγοράσουν τα κατάλληλα πέδιλα για τις χιονοπίστες! 
Φαντάζομαι το Υπουργείο Παιδείας να μετατρέπει τα κουπόνια για μικρογεύματα στα σχολεία, σε κουπόνια για τη αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για σκι στα χιόνια! 
Προτείνω μάλιστα να κρατούν από τους τεράστιους (!) μισθούς των εκπαιδευτικών, (το προτείνω μετά λόγου γνώσεως μια και είμαι και εκπαιδευτικός), το ποσό που θα αναλογεί στη «λευκή εβδομάδα» για να επεκταθεί η προσφορά και σε άλλα πράγματα εκτός από τον εξοπλισμό του σκι, όπως π.χ. η κάλυψη των εξόδων κίνησης. Σ’ αυτή την περίπτωση μάλιστα, δίκαιο είναι να έχουν προτεραιότητα οι προερχόμενοι από παραμεθόριες περιοχές όπως αυτές της Εκάλης και της Κηφισιάς! 
Φαίνεται πως στην κυβέρνηση σκέφτηκαν ότι: «μ’ αυτά που κάνουμε και με τα μέτρα που παίρνουμε αυτός ο λαός δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα, ας του χαρίσουμε λοιπόν μια ολόκληρη λευκή εβδομάδα!». 
Ακόμα κι αυτό πέτυχαν. Να καταργήσουν τον Τοτό από τα σχολικά ανέκδοτα και να πρωταγωνιστούν οι ίδιοι! Ας τους αναγνωρίσουμε τουλάχιστον. Αν μη τι άλλο μας κάνουν να γελά πότε-πότε το χειλάκι μας. 
Άντε, και καλή προεδρία στην Ε.Ε. 
Γεράσιμος Φραγκουλάκης Ιεροδιδάσκαλος 
(λόγω θέματος παραθέτω και τις δύο ιδιότητές μου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To 2003-2004 αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε εφαρμοστεί ο θεσμός των "Λευκών και Πράσινων εβδομάδων". όπου κάποιο σχολείο νομίζω η γ' γυμνασίου ή η α' λυκείου επισκεπτόταν μια περιοχή είτε χειμερινού τουρισμού ή φυσικού κάλλους, για μια εβδομάδα. Το πρωί υπήρχε περιήγηση και ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα παραχωρείτε το ένα σχολείο της περιοχής για να γίνουν τα βασικά μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος από τους συνοδούς καθηγητές. Την οργάνωση της εβδομάδος έκανε το σχολείο με την δ/νση δ/βαθμιας που ανήκει, και την οργάνωση της φιλοξενίας και της απογευματινής διδασκαλίας είχε η Δ/νση Β/βαθμιας του τόπου προορισμού. Το κονδύλι περιελάμβανε μεταφορά, ξενοδοχείο και σίτιση των μαθητών.

Related Posts with Thumbnails