Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ίσως ο πρώτος Πατριάρχης που καταστρατήγησε συνειδητά το πρωτόκολλο ή την εθιμοτυπία, αν θέλετε, χάριν της φιλαδελφίας, της προσωπικής επαφής, της σύσφιγξης των διορθοδόξων και των διαχριστιανικών σχέσεων. 
Πολλά είναι τα παραδείγματα, αλλά αρκούμαι σε κάποια άκρως ενδεικτικά. 
Πήγε ο ίδιος και κήδευσε Προκαθημένους Ορθοδόξων Εκκλησιών (Αλεξανδρείας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Αντιοχείας, Ελλάδος) παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ήθελε ο Οικουμενικός Πατριάρχης να εκπροσωπείται κι όχι να παρίσταται αυτοπροσώπως. Μάλιστα, το ίδιο έκανε και στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'. Νομίζω πως για πρώτη φορά στην ιστορία Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη σε κηδεία Πάπα της Ρώμης. 
Στις ανά την οικουμένη περιοδείες του, 20 τόσα χρόνια τώρα, πολλές φορές δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο, χάριν της αμεσότητας και της διάθεσης για συνάντηση με τον άλλον, για ειλικρινή διάλογο με “πάντα άνθρωπο καλής θελήσεως”, όπως συνηθίζει να λέει. 
Τώρα, κάνει ακόμα ένα ...τολμηρό βήμα. 
Ανακοινώθηκε πως θα παραστεί αυτοπροσώπως στην ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου, την Τρίτη 19 Μαρτίου στο Βατικανό. Και θα είναι, κατά πως φαίνεται, ο μόνος Ορθόδοξος Προκαθήμενος που θα παραστεί και καταγράφεται, φυσικά, στην ιστορία ως ο Οικουμενικός Πατριάρχης που θα παραστεί σε ενθρόνιση Πάπα στο Βατικανό.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν περιμένει την εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πάπα, όποτε αυτή γίνει. Σπεύδει ο ίδιος προς συνάντησίν του, συνοδευόμενος μάλιστα από τον Συμπρόεδρο του Θεολογικού Διαλόγου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, και τον Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες Ταράσιο, ο οποίος ποιμαίνει τους Ορθοδόξους της χώρας απ' όπου προέρχεται και διηκόνησε ο νεοεκλεγείς Πάπας, την Αργεντινή. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αυτή την κίνησή του δηλώνει ότι συμμερίζεται την ήδη εκφρασθείσα στάση του νέου Πάπα για απλότητα και υπέρβαση του πρωτοκόλλου, χάριν της σχέσης και της αλήθειας, ενώ ταυτόχρονα καθιστά απόλυτα σαφές ότι η υπόθεση του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών είναι στις άμεσες προτεραιότητές του. 
Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα του διαλόγου είναι κατά καιρούς πολλά, παρά τις νοσηρές διαμαρτυρίες φονταμενταλιστών “πιστών” εν Ελλάδι, οι οποίοι τον κατηγορούν για “προδοσία” τάχα της πίστεως, παρά τη δύσκολη συγκυρία και για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Πατριάρχης κάνει για άλλη μια φορά την υπέρβαση και σπεύδει προς συνάντησιν. 
Εξέρχεται του πρωτοκόλλου και κάθε συμβατικότητας και πηγαίνει στη Ρώμη για την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου. 
Αφήνοντάς μας, έτσι, υπογραμμόν, ίνα ακολουθήσωμεν τοις ίχνεσιν αυτού, σε κάθε βήμα της καθημερινότητάς μας, για να γευτούμε τη χαρά της συνάντησης με τον κάθε Άλλον.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙς ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΘΕΝΟΤΙΚΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ειχα στειλει 1 σχολιο χτες βραδυ που διαφωνουσε με αυτη τη χαρουμενη ατμοσφαιρα για τον νεο Παπα . Σε αυτο το σχολιο δεν αναφερονταν συνηθεις κατηγοριες για τον παπισμο οπως οτι συνεργαζεται με τον διαβολο η οτι θα συνεργαστει με τον Αντιχριστο αλλα αναφερονταν συγκεκριμενες πρακτικες της σφοδρα εξουσιαστικης καθολικης εκκλησιας καθως και συγκεκριμενες συνεργασιες της καθολικης εκκλησιας με ανθρωπους σαν τον Φρανκο οπως και κατηγοριες Αργεντινων οτι ο τωρινος Παπας συνεργαστηκε με το δικτατορικο καθεστως Βιντελα . Αλλα βλεπω οτι δημοσιευτηκε σχολιο συγχαρητηριο για αυτη την ενεργεια του Πατριαρχη να σπασει το πρωτοκολο μεταγενεστερο του δικου μου μια που ο υποφαινομενος εγραψε σχολιο χτες βραδυ ενω το εγκωμιαστικο γραφτηκε σημερα το πρωι . Δεν εχυυμε συνηθισει οι διαφωνουντες με καποιες , οχι ολες αλλα καποιες ενεργειες του Φαναριου σε πρακτικες μη δημοσιευσης σχολιων απο την Ιδιωτικη Οδο . Θα παρακαλουσα λοιπον τον οντως φιλοξενο ιστολογο να φιλοξενησει ενα εκ των 2 σχολιων . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ο σημερινός επίσκοπος Ρώμης είναι ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ.

Θα είναι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' μόνο εάν υπάρξει στο μέλλον και ΔΕΥΤΕΡΟΣ πάπας με το αυτό όνομα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν όλοι οι ταγοί των Ορθοδόξων Εκκλησιών συγχαίρουν με θερμές ευχές τον νέο Παπα γιατι θυμίζει κάτι από τον γνωστό σε μας Πάπα Ρονκάλι ( Ιωάννη ΚΓ¨) που άνοιξε δρόμους επιστροφής στην αρχαία Εκκλησία τότε όλοι αυτοί που έμαθαν μόνον να αναμασούν όσα τους έλεγαν ανεύθυνοι καθοδηγητες για να τους ξεσηκώνουν πρέπει τουλάχιστον να σιωπούν γιατί υπάρχουν τόσα παρατράγουδα στην Εκκλησία μας που δεν αντιμετωπίζονται με τους αντιαιρετικούς αγώνες αλλά ανοίγουν την πόρτα στις αιρέσεις!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη, καλές απόκριες και καλή σαρακοστή να έχουμε.
Το σίγουρο είναι ότι αν και ορθόδοξος χριστιανός, είμαι πάντα «μασκαρεμένος», αφού κρύβομαι πίσω από ένα ψευδώνυμο, ευελπιστώ; τουλάχιστον να βιώσω καλή σαρακοστή!
Σχετικά με το άρθρο σου, θέλω εάν μπορείς να το κάνεις, μια θεμελίωση (Πατερική και Ορθόδοξη) των όσων γράφεις. Δηλαδή ο «συναισθηματικός» παράγοντας είναι ικανός, να φέρει έναν Ορθόδοξο Αρχιερέα και μάλιστα τον εκφραστή της Ορθοδοξίας, τον ίδιο τον Παναγιώτατο, στην τελετή ενθρόνισης ενός ….. αιρετικού! Εκτός και έχει αλλάξει κάτι, και δεν είμαστε ενημερωμένοι.
Σ’ ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

mexri kai o moylatsiotis nektarios esteile tjlegrafjma ston neo papa opos grafei to ierovima arage na ton mimithei o peiraios dioti kai oi diotoys einai eukairiakoi antipapikoi

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα καμμια απολύτως αμφιβολία ότι ο κ. Βαρθολομαίος θα έσπευδε να αγκαλιάσει τον νέο Πάπα, συνοδευόμενος από τόν κ. Ζηζιούλα.
Αυτό δεν είναι καν είδηση !
Είδηση θα ήταν αν τιμούσε τον Θρόνο του, έστελνε κάποιον αντιπρόσωπο, και κυκλοφορούσε κάποια εγκύκλιο, για να ενημερώσει το Ορθόδοξο ποίμνιο, τι είναι ο Παπισμός !
Ωραία όνειρα βλέπω !

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Α.Μ. 10.57, μπορείς να γράφεις ελεύθερα ότι θέλεις, αρκεί να μην κατακρίνεις τις ενέργειες του Πατριάρχη, και να μην κακοχαρακτηρίζεις τους φίλους και αδελφούς του. (Ετσι θα προσφωνήσει τον νέο Πάπα. "ΑΓΙΩΤΑΤΕ Πάπα Ρώμης" ή "Αγιώτατε Αδελφέ").

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε Τον Θεό να καθαρίσει!
Έχουμε πάντως πέσει στην παγίδα τους.Ο Λύκος πριν πιάσει το λαγό κρύβεται.

Ανώνυμος είπε...

Πώς είναι δυνατόν ο Πατριάρχης να έχει δίκιο ΚΑΙ όταν ΔΕΝ παρευρίσκεται (ενθρόνιση Βενέδικτου) αλλά ΚΑΙ όταν παρευρίσκεται (ενθρόνιση Φραγκίσκου);
Λοιπόν η εξήγηση είναι πολύ απλή : το αλάθητο έχει τριπλασιασθεί. Τα δύο κατοικοεδρεύουν στη Ρώμη και το ένα στο Φανάρι.
Απλώς στην ενθρόνιση θα συνευρεθούν μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγιώτατε πάπα...θα πει ο παν-αγιώτατος!!!! Που βλεπετε το σφάλμα δεν μπορώ να καταλάβω. Αφου ειναι ξεκάθαρα τα πράγματα: ο πάπας είναι κατώτερος του πατριάρχη, αφού ο ένας ονομάζετε αγιώτατος ο άλλος παν-αγιώτατος!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος δεν ασχολειται με τετοια φιλε των 9.56 . Ποιος θα βγει Παπας ποιος Πατριαρχης ποιος προεδρος των ΗΠΑ ποιος γραματεας του κινεζικου ΚΚ . Αυτες ολες ειναι 1000 τοις 100 πολιτικες θεσεις και οσοι μπαινουν σε αυτες τις θεσεις απο παντα μπαινουν με πολιτικοοικονομικα κριτηρια . Και ολα τα σχισματα , αιρεσεις κλπ μπορει να ειχαν στην αρχη αρχη καποιο θεολογικο κριτηριο αλλα μετα υποστηριχτηκαν η αφεθηκαν με πολιτικα κριτηρια . Και οσο ηταν οι παλιοι βασιλιαδες ελεω Θεου αλλο τοσο ανακατευεται ο Παρακλητος με την εκλογη απο του Παπα της Ρωμης μεχρι του μητροπολιτη Σιδηροκαστρου . Αν υπαρχει εκει μητροπολη . Αλλο οτι στο τελος ο Θεος θα κανει κριση . Αλλα οσο υπαρχει ιστορια και κοσμος τα τετοια θεματα κανονιζονται πολιτικως και οικονομικως . Απο παντα . Και για παντα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΩ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΛΙΝΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΦΕΥΔΟΖΗΛΩΤΩΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΤΛ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΤΑ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ.ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΕΥΚΑΙΡΩΣ-ΑΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΚΗΔΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!!! ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΡΑ ΓΕ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;;;), ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ «ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ» ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΥΜΟΣΟΦΗ ΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ... ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.

ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ. ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ... ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ!!! ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΔΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΛΕΓΑΤΟΥΣ...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟ, ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ «ΩΣ ΠΤΩΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ», ΩΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ... ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ. Ο ΣΟΦΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ (ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΣΕ ΣΤΙΣ 12,12 μ.μ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Αγιώτατε Πάπα ε;
Υποταχτήκαμε όλοι στον Πάπα λες και έφτασε τα μέτρα του Μέγα Αντωνίου ή του αββά Παχωμίου.Αυτός ουτε στους κατηχουμένους δεν είναι ακόμα κατά τον Άγ.Νικόδημο τον Αγιορείτη και θα τον αποκαλούμε αγιώτατο;Μου φαίνεται πως όλοι αποκτήσαμε πτερύγιο εις τους πνευματικούς μας οφθαλμούς ώστε να μην βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, βλέποντας τον υπογραμμόν του Πατριαρχου, και ίνα ακολουθήσω τοις ίχνεσιν αυτού, αύριο το πρωί θα πάω να γίνω Ουνίτης, για να γευτώ τη χαρά της συνάντησης με τον Αλλον !

Ανώνυμος είπε...

11¨50

μεχρι να υπαρξει πληρης κοινωνια δηλ να επιλυθουν οι διαφορες στα δογματα του πρωτειου/αλαθητου -γιατι το φιλιοκβε πλεον ερμηνευεται συμφωνα με την αποδεκτη απο την ανατολικη εκκλησια θεση περι "προιεναι"(δες Μαξιμος 7ος αιωνας) και οχι ως εκπορευση και μαλιστα ηδη απο τη δεκατια του 70, και επισης να λυθουν τα πολιτικο οικονομικα θεματα με τους ναους των ελληνορυθμων απο τον αδελφο Βλαδιμηρο , μπορεις να πηγαινεις σε λατινορυθμο ναο αν δεν σ αρεσουν οι ουνιτες -πηγαινε στον αγ Διονυσιο ν ακουσεις και οργανο -δε σημαινει οτι αποκατεσταθη πληρως η κοινωνια επειδη παρευρισκεσσαι σε ναο της δυτικης εκκλησιας μην τα μπερδευεις -τωρα αν εχεις αχτι με τους ελληνορυθμους τι να σου πως:βαλε το Σαλαχα ν αλλαξει ρασα και να ξαναγινει δυτικορυθμος

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πελεκάνε, αν ο Φραγκίσκος είναι "ο άγιος Ρώμης", και "επίσκοπος Ρώμης", τότε ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος, τι είναι ?
Ρίχνεις με ωραίο τρόπο τις σπιουνιές σου, και παραπλανάς τον κόσμο !
Ο Χριστός κατέκρινε σφοδρώς τους Υποκριτές !

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ! Εμφανίστηκε πάλι ο Υβριστής !

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, «ΥΓΙΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ» ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ!!! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΟΣ...

ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟ ΑΓΝΟΩ... (ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΛΕΚΑΝΙΣΜΟΣ). ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟΩ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ «ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟ» ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΩ ΣΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ∙ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΤΙ ΚΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ; ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ. ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΙΡΩΝΙΑ, ΧΛΕΥΗ...

ΤΩΡΑ ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙ "ΝΟΣΗΡΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΟΣ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11-24, δεν έπρεπε καν να μπης στον κόπο και να ασχοληθεις με τις κουτσουλιές ενός πτηνού.
Εκτός εάν έχεις Συνεργείο Καθαρισμού.

Related Posts with Thumbnails