Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΕΙ ΔΟΛΙΟΤΗΤΟΣ!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους. 
Ο θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος αφορίστηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία και έκτοτε επιδεικνύει - και αυτός και οι οπαδοί του - μια προκλητικότατη συμπεριφορά. Η πρακτική του είναι εκβιαστική και συκοφαντική. Εισέβαλε στην Αυστραλία για να "επανευαγγελίσει" (!) το εκεί ποίμνιο, και όταν ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός αντέδρασε δυναμικά όπως έπρεπε και όπως όφειλε, ο Σωτηρόπουλος τον έβγαλε "αιρετικό"! 
Η Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος της 14ης Δεκεμβρίου 1993 δεν αφόρισε, φυσικά, τον Σωτηρόπουλο γιατί είπε τον Αυστραλίας "αιρετικό", όπως ο ίδιος ωρύεται, αλλά για πολύ συγκεκριμένα πράγματα: 
"Η Μείζων και Υπερτελής Ιερά Σύνοδος εθεώρησε και την ψυχοφθόρον και σκαναδαλοποιόν συμπεριφοράν και δραστηριότητα του λαϊκού Νικολάου Σωτηροπούλου, τόσον εν Ελλάδι όσον και εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, συγχρωτιζομένου μετά σχισματικών και υποκινούντος τον λαόν του Θεού εις ανταρσίαν και απείθειαν εις την κανονικήν Εκκλησίαν, περιφρονούντος δε και εις ουδέν λογιζομένου τας αποφάσεις της προηγουμένης Μείζονος και Υπερτελούς Ιεράς Συνόδου, έγνω επιβαλείν αυτώ την ποινήν του αφορισμού και της αποκοπής εκ του σώματος της Εκκλησίας, επιστήσαι δε την προσοχήν των συμφρονούντων και συγχρωτιζομένων αυτώ". 
Όταν, όπως έπρεπε, ο αείμνηστος Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος (Βαλληνδράς) εξέδωσε την 8η Μαϊου 1996 Εγκύκλιον Παράγγελμα προς τους εφημερίους της Μητροπόλεώς του, να τηρήσουν την ανωτέρω Συνοδική απόφαση, διότι τινές την είχαν ...λησμονήσει, τότε ο Σωτηρόπουλος βγήκε αλλόφρων να πει ότι "αφορισμένος και ζάπλουτος είναι ο Νικόδημος Πατρών". Παραθέτουμε εδώ την σχετική πρωτοσέλιδη αναφορά της Πατρινής εφημερίδας ΑΛΛΑΓΗ (24-1-1997). 
Τέτοιο ήταν το μένος του για τον αείμνηστο Νικόδημο ώστε φρόντισε να γίνει θέμα και σε εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "ο δισεκατομυριούχος Πατρών"! Όταν πήγαμε στην εκπομπή υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, απέναντί μας ήταν ο έμπλεος μίσους Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Όταν του υπενθυμίσαμε την κατάστασή του, ήτοι την εκτός Εκκλησίας θέση του, δεν μας δόθηκε περαιτέρω ο λόγος.  
Όταν επίσης του υπενθυμίσαμε και σχετικά πρόσφατα (2005) στην Μονή Γηροκομείου Πατρών και πάλιν τον κανονικό αφορισμό του - μετά την Θ. Λειτουργία και αφού είχε κοινωνήσει κανονικότατα - πέραν του ότι ζήτησε από τον ηγούμενο Συμεών Χατζή την κεφαλή μας επί πίνακι, άρχισε μαζί με τους οπαδούς του μια εκστρατεία λάσπης και ελεεινής συκοφαντίας εναντίον μας. Ο Θεός μόνο γνωρίζει τον οχετό που εξαπέλυσε και Εκείνος θα του ανταποδώσει εν ημέρα κρίσεως. 
Επειδή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ, οι οποίοι συνυπέγραψαν τον κανονικό αφορισμό του, εξεδήμησαν εις Κύριον, ο μόνος που απέμεινε για να δέχεται τα πυρά του είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίο ο Σωτηρόπουλος και η δόλια κλίκα του ανεβοκατεβάζουν "αρχιαιρεσιάρχη" για να πλανέψουν όσους μπορέσουν. Αυτός είναι ο τρόπος του Σωτηρόπουλου. Γέμει δολιότητος και ακαθαρσίας. 
Ο αγαπητός μου Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ίσως θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά την υπέρ του αφορισμένου εσφαλμένη και αντικανονική θέση του. Το απαιτεί η μνήμη του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και του Πατρών Νικοδήμου, τους οποίους λέει ο Σεβασμιώτατος ότι τιμά. 
Αυτά, επί του παρόντος, και Καλή Χρονιά!

31 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Δεν ωφελούν οι επαναλήψεις φαιδρών κατά καιρούς δηλώσεων του κ. Σωτηρόπουλου. Ως πολίτης μπορεί να λέγει ότι θέλει. Ως μέλος της Εκκλησίας, έχει από αυτήν αποκοπή, μετά την απόφαση της Συνόδου.
Με το να σχολιάζουν μέλη της Εκκλησίας, δηλώσεις ή ενέργειές του, κακό κάνουν παρά καλό.
Θα σας παρακαλούσα κ. Ανδριόπουλε να αφήστε τον κ. Σωτηρόπουλο στην αφάνεια η οποία του αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρόπουλος: ο θεολόγος με το στόμα το απύλωτο και τα χέρια που μουντζώνουν. Αν ακούσει κάποιος αποσπάσματα από ομιλίες του θα διερωτηθεί αν τα λέει άνθρωπος της Τρούμπας ή απόφοιτος των φυλακών.
Ακόμα βλέπω την εικόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας να μιλάει στην αίθουσα-ναό της Χριστιανικής Εστίας Πάτρας και να στέλνει το παράσημο τις ανοικτής παλάμης (μούντζες) στους αντίθετους.
Δίκαιος ο αφορισμός της Μείζονος Συνόδου. Απορώ που κάποια δεσποτάδες του επιτρέπουν να κηρύττει. Ντροπή τους.

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ Ανδριόπουλου και Χρυσοστόμου Σκλήφα υπάρχει χάσμα μέγα. Στο θέμα του Σωτηρόπουλου υπάρχει συνταύτιση απόλυτη.
Τί μας λέει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

@3 Ιανουαρίου 2013 9:51 π.μ.
Μα, αγαπητέ, διά χειρός Ανδριόπουλου η απαγόρευση στον αφορισμένο να κηρύττει εν Πάτραις..! Και επί Νικοδήμου και επί Χρυσοστόμου Σκλήφα! Ρωτήστε σχετικά και τον ίδιο.....!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατανοώ σε τί συνταυτίζεται ο Πατρών με τον Ανδριόπουλο, ώστε να μας λέει και κάτι! αλλά ο Πατρών ως έχει χρέος τηρεί την απόφαση της Εκκλησίας.Μακάρι να επέπληττε -τουλάχιστον- τους παραβαίνοντας την απόφαση κληρικούς του.
Ι.

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτουμε ότι έχει ενημερωθεί το Οικ. Πατριαρχείο σχετικά με την αντικανονική θέση & στάση του Μητροπ. Πειραιώς και οπωσδήποτε θα επιληφθούν ως κανονικώς δεί..

Ανώνυμος είπε...

Στο youtube τωρα τελευταια ειχα δει μια εκπομπη του 96 οπου σε τοπικο καναλι της Πατρας ο Σωτηροπουλος ειχε κατηγορησει ευθεως τον τοτε επισκοπο Πατρων οτι ειχε καταχραστει 1,5 δις δραχμες .Δεν ξερω αν ειναι αληθεια . Αυτο που μπορει να καταλαβει ο οποιοσδηποτε ειναι οτι αν σε κατηγορησουν για αιρετικο απαντας με ευαγγελικες παραπομπες . Αν σε κατηγορησουν για καταχραστη επωνυμως απαντας με μυνηση . Απο οτι γνωριζω μυνηση και αγωγη δεν κατατεθηκαν . Αυτο ειναι τελειως ασχετο με την δογματικη διαφωνια του Σωτηροπουλου με τον Στυλιανο που δεν λυνεται στα δικαστηρια . Το οτι ο τοτε Πατρων δεν κατεθεσε μυνηση και αγωγη πρεπει να προβληματισει πολλους θιασωτες της εκκλησιαστικης διοικησης . Α.Μ Υ.Γ Εκτος και αν κατατεθηκαν και δεν το γνωριζουμε . Αλλα θα ηταν ενδιαφερον οχι απο θρησκευτικης αλλα απο πραγματικης αποψης να το μαθουμε

Ο Φίλος είπε...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δεν θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά τη θέση του απέναντι στον Ν. Σωτηρόπουλο, αλλά απέναντι στόν Χριστό.
Το ίδιο ισχύει και γιά τον Ν. Σωτηρόπουλο, τον Π. Ανδριόπουλο, τον Οικ. Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο και πολλούς άλλους.

Το απαιτούν οι διαχρονικοί Αγίοι Πατέρες, τους οποίους κανείς απ' αυτούς δεν τιμά.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Ο κ. Ανδριόπουλος έχει απόλυτο δίκιο στα όσα αναφέρει περί των γεγονότων τα οποία έφτασαν στον αφορισμό του κ. Σωτηρόπουλου. Ένα αφορισμό που ήταν επιβεβλημένος για να μην δημιουργηθούν σχίσματα στην τοπική Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Παρακινούσε τους πιστούς να εγκαταλείψουν την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και να καταφύγουν σε άλλες. Προσπάθησε ο διασπαστικός αυτός οργανωσιακός να αποσχισθούν τα Συμβούλια των Ναών από τον Αυστραλίας Στυλιανό.
Γνωστή η τακτική των οργανωσιακών να είναι ανυπότακτοι στην τοπική Εκκλησία. Έχουν την εντύπωση πως είναι ο σωτήρες τις Ορθοδοξίας. Πέρασαν τόσα χρόνια αλλά ο σκληροτράχηλος κ. Σωτηρόπουλος που ανδρώθηκε στις παρεκκλησιαστικές οργανώσεις δεν μπόρεσε να μάθει να πειθαρχεί στον Επίσκοπο και στις αποφάσεις της Συνόδου.
Δυστυχώς οι οργανωσιακοί δρουν ως Πάστορες Προτεσταντικών Ομάδων. Ένας τέτοιος είναι ο Σωτηρόπουλος που θεωρεί τον εαυτό του παντελονοφόρο σωτήρα των παρασυναγωγών τους.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ κ. Ανδριόπουλε,
είναι να θαυμάζει κανείς το θράσος και την άνεση με την οποία ο αθεόφοβος Σωτηρόπουλος εξαπολύει τους μύδρους του .Δεν είχα υπ'όψη μου αυτή την λεπτομέρεια, σχετικά με τον μακαριστό Νικόδημο. Τον τελευταίο καιρό βασίμως κυκλοφορεί η τραγική περίπτωση υφαρπαγής περιουσίας ,με κατάρτηση πλαστής διαθήκης.Θύμα της πλαστογραφίας υπήρξε ο μακαρίτης πια Σπυρίδων Κόκκινος και πλαστογράφοι οι ηγέτες της "αδελφότητας" της Κάντζας, με πρωταγωνιστές τους Διόσκουρους, Σωτηρόπουλο και Ευσταθίου. Η περιουσία την οποία καρπώθηκαν υπερβαίνει το ποσό των 2.000.000, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες χρυσές λίρες.Η διαδικασία ακύρωσης της διαθήκης,εκ μέρους των νομίμων κληρονόμων, εκκρεμεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας...Αυτά λοιπόν είναι τα θεάρεστα έργα του "πρυτάνεως" των θεολόγων και δικαίως αφορισθέντος Ν.Σωτηροπούλου, για τα οποία τηρούν αιδήμονα σιωπή..

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε Ανδριόπουλε γιατί αυτά είναι ψέμματα γιατί θα φάς καμιά μήνυση.

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορική αλήθεια θα πρέπει να λεχθεί ότι ο μακαριστός Πατρών Νικόδημος μετετέθη αντικανονικώς από τη Ζίχνη στην Πάτρα με αντάλλαγμα την ψήφο του στον επίσης μακαριστό Σεραφείμ προκειμένου ο τελευταίος να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος κατασκανδαλίζοντας τους πιστούς. Επίσης γράφτηκε χωρίς να διαψευσθεί ότι ο αείμνηστος ήταν κάτοχος πλειάδας αρχιερατικών στολών.

Ανώνυμος είπε...

Παντως το θεμα που κατηγγειλε ο Σωτηροπουλος επωνυμα τοτε το 96 και τωρα ο καθενας μπορει να βρει την εκπομπη στο ιντερνετ και συγκεκριμενα να πληκτρολογησει Σωτηροπουλος τιτλος εκπομπης Το Αγιο Πνευμα και η αληθεια και συγκεκριμενα μεταξυ των λεπτων 26 και 28 μειναν αναπαντητα απο οτι ξερω απο την εκκλησια . Τωρα πριν λιγο την ξαναειδα την πηγα γρηγορα και βρηκα το κοματι που ειναι το ζουμι . Εκει κατηγορησε ευθεως και επωνυμα απο την tv τον μητροπολιτη Πατρων οτι καταχραστηκε υπερογκο ποσο και εμμεσως ολη την ιεραρχια οτι τον καλυπτει . Το θεμα δεν ειναι θρησκευτικο για να εχει να κανει με την υπακοη ενος ιεροκυρηκα σε εναν επισκοπο . Εφοσον οι επισκοποι ειναι ανωτεροι δημοσιοι υπαλληλοι και πληρωνοντε απο τους φορους μας τοτε αυτη η φοβερη καταγγελια αν εγινε γαργαρα αφορα ολους τους Ελληνες πολιτες ορθοδοξους , ετεροδοξους , αλλοθρησκους και αθεους . Η ειναι ψευτικη η καταγγελια οποτε επρεπε να πανε τον Σωτηροπουλο στα δικαστηρια η ειναι αληθεια οποτε ολη η τοτε ιεραρχια καλυψε καταχρηση υψους 1,5 δις δραχμων δημοσιου χρηματος . Οποτε το θεμα παραμενει ανοιχτο και οχι μονο για τους θρησκευοντες . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην νομιστει οτι σκιζομαι υπερ του Σωτηροπουλου αν οντως υπαρχει υποθεση στα δικαστηρια υψους 2 εκατομυριων ευρω και τελεσιδικησει εναντιον του τοτε να τιμωρηθει . Αλλα αν ισχυει η καταγγελια που ειχε κανει πριν 16 χρονια τοτε οι εν ζωη επισκοποι απο εκεινη την συνθεση της ιεραρχιας να καταγγελθουνε . Ολοι . Τα λεφτα δεν ειναι στραγαλια ουτε δογματικα θεματα να λεει ο καθεις οτι βρει στην βιβλιοθηκη του . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Προς Αριμαθαίο: αν ο Σωτηρόπουλος είναι στην αφάνεια όπως φαιδρώς ισχυρίζεσαι τότε γιατί πολεμείται τόσο πολύ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδριόπουλε, στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου σας κακοφάνηκε που "δεν σας εδόθη περαιτέρω ο λόγος". Το ότι δεν εδόθη καν ο λόγος στον Σωτηρόπουλο να απολογηθεί δεν σας κακοφάνηκε;

δ.τ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΤΡΩΝ (Ο ΑΠΟ ΖΙΧΝΩΝ)ΚΥΡΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΒΑΛΗΝΔΡΑΣ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΈΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΜΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΜΟΜΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΈΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΡΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΤΟ "ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΟ" ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΙΔΙΑΙΣ ΔΑΠΑΝΑΙΣ ΕΚΤΙΣΕ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ, Ο ΑΚΗΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Ο Φίλο; είπε...

Tα πράγματα είναι απλά.

Όποιος δεν έχει ελευθερωθεί από την κακία του, ότι κι αν κάνει, υπηρετεί τα πάθη του, όπως οι δούλοι τα αφεντικά τους.
Επιδιώκει δε με κάθε μέσον, τη δουλοφροσύνη του, να τη μεταδώσει και στους άλλους.

Αυτό ισχύει γιά όλους μας ανεξαιρέτως και γιά τον Πατριάρχη μας, που δεν είναι δούλος Κυρίου, αλλά δούλος στα πάθη του. Επανειλημμένα το επιβεβαιώνει ο ίδιος, με τις παράλογες αντίθεες κινήσεις του.

Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο άρχισε όλο το πρόβλημα και έχει διαστάσεις επιδημίας. Αν ο Πατριάρχης μας υπήρχε δούλος Κυρίου, τύποι σαν τον μανιακό Ν. Σωτηριόπουλο δεν θα είχαν καν ξεφυτρώσει.

Ανώνυμος είπε...

Μα ό,τι θέλετε διαβάζετε κύριοι; Ποιος μίλησε για κατάχρηση από τον μακαριστό Πατρών Νικόδημο; Ούτε ο Σωτηρόπουλος ούτε κανείς άλλος. Για φιλοχρηματία τον κατηγόρησε ο αφορισμένος όχι για κατάχρηση. ΠΟΤΕ; Όταν του έβγαλε την εγκύκλιο. Πριν δεν ήταν φιλοχρήματος ο μακαρίτης. Μετά την εγκύκλιο έγινε. Πές τα χρυσόστομε Ανδριόπουλε. Ωμός εκβιαστής ο αφορισμένος.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αυστραλοί σαν τον Πανταζή γράφουν κατεβατά εναντίον του Ανδριόπουλου γιατί τους έθιξε το είδωλο. ΧΑΧΑΧΑ!
Ζηλεύω τον Ανδριόπουλο που έγινε οικουμενικός! Και δεν ιδρώνει το αυτί του ρε παιδι μου

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρωμανιδης ειχε πει οτι η θρησκεια ειναι νοσος . Δικιο ειχε . Βεβαια ειχε αφησει την ορθοδοξια απεξω . Καθοτι θεολογος και παπας . Αλλα απο οτι βλεπουμε εμεις οι μακραν του εβδομαδιαιου εκκλησιασμου κα της εβδομαδιαιας εξομολογησης και οι καθ επαγγελμα ορθοδοξοι οποιασδηποτε τασης την εχουν νοσο . Ολοι οι θρησκευομενοι ειτε καλη τη πιστη χωρις να το καταλαβαινουν δηλαδη ειτε εξ επιτηδες εχουν πληρως διαστρεβλωσει τον εμφυτο νομο του Θεου . Και τους πιανει ολους . Χριστιανους ολων των δογματων , μουσουλμανους ολων των δογματων , ιουδαιστες , βουδιστες , ολους . Τι να πιασουμε τι να αφησουμε . Τους γερονταδιστες που ευχονται πυρηνικο παγκοσμιο πολεμο για να παρουμε την Πολη , οργανωσιακους που οταν ηταν ισχυροι ηταν φουλ με την χουντα , πατριαρχικους που περα απο το πρωτειο τιμης δεν αναφερουν τιποτα αλλο , χριστοδουλικους που χαφταν οτι ο ηγετης τους ενω ηταν 30 ετων επειδη διαβαζε δεν καταλαβε οτι γινοντουσαν βασανιστηρια επι δικτατοριας ; Nα πιασουμε αυτους που δικαιολογουν με απιστευτες σοφιστειες εγκλεισμους κατ ουσιαν παιδιων κατω των 20 σε μονες ; Να πιασουμε τους ψυχασθενεις που πειθονται απο περιφερομενους καλογερους και περιμενουν οπου ναναι την δευτερα παρουσια ; Nα πιασουμε τους ΓΟΧ που χαριν των 13 ημερων αρνουντε το πρωτο αρθρο πιστης και των 3 μονοθειστικων θρησκειων αυτο του οτι ο Θεος εφτιαξε το συμπαν και αρα δεν δεχεται παρατηρησεις ; Tους ρωσοφιλους που αντι για Χριστο λατρευουν τον Πουτιν και τιμουν σαν αγιους τον μαζικο δολοφονο τσαρο Νικολαο και την θρησκοληπτη γυναικα του ; Να πιασουμε τους εθνικιστες χριστιανους που διακυρησουν οτι ο Χριστος και η Παναγια ηταν ελληνες και βγαζουν ψευτες τους ευαγγελιστες ; Πολυ αρρωστεια σε ολες τις τασεις του εν Ελλαδι χριστιανισμου και βεβαια στα αλλα δογματα παπικους και προτεσταντες τα πραγματα ειναι τρισχειροτερα . Απλα εμεις λεμε τα δικα μας χαλια. Διαβαζα ενα αρθρο του λαμπρου οντως λογοτεχνη Κοντογλου . Αλλα καταλαβα ενα πραγμα . Οτι απο τον πολυ εθισμο στο λιβανι τελικα και αυτο το λαμπρο μυαλο ειχε φτασει να θεωρει αληθινη θρησκεια την λατρεια των προτιμησεων του . Της δικιας του παρτιδας ας πουμε . Τελικα εχω δει ισοροπημενους ανθρωπους αλλα εκτος στενης σχεσης με την εκκλησια . Οσοι ειναι φουλ εκκλησιαστικοι οταν τους βλεπει καποιος απεξω η θα ειναι φουλ ηθικιστες οπως οι παλιοι οργανωσιακοι η φουλ λιβανολατρες βυζαντινιζοντες οπως οι νεοορθοδοξοι ειτε προβατα με την πληρη ενοια οπως το τελευταιο φρουτο οι γεροντολατρες . Που πιστευοθν στα σοβαρα οτι τα ινδαλματα τους ειχαν λακριντι με αγγελους . Πραγματικα νοσος η θρησκεια αλλα βρε Ρωμανιδη δες και τα δικα μας χαλια , οχι μονο των δυτικων . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Σωτηρόπουλος καυχάται για τον αφορισμό του γιατί ουρλιάζουν οι οπαδοί του για την αδικία και τα τέτοια; Αμα θέλει να ξεαφοριστεί να ζητήσει συγγνώμη. Αλλιώς ας καθίσει σαν τον Ντερτιλή στο κελί της φυλακής που επέλεξε. Απλά πράγματα.

Ο Φίλος είπε...

Φίλε Α.Μ,

σωστά είναι όλα αυτά που μας γράφετε. Θα θέλαμε όμως με ειλικρίνεια να μας πείτε, εσείς προσωπικά, σε πιά ομάδα Χριστιανών Ορθοδόξων πιστεύετε ότι ανήκετε;

Ή τι κάνετε εσείς προσωπικά, ως μέλος του Σώματος της Εκκλησίας γιά την εξυγίανση και των λοιπών μελών της;

Ανώνυμος είπε...

Προς Φιλος . Εγω ανηκω στην τοπικη μητροπολη του νεου ημερολογιου και στην ενορια μου . Ουτε εχω φιλοδοξια να εξυγιανω οτιδηποτε αφου και γω εχω αναγκη ιατρου στα πνευματικα και εκκλησιαστικα . Απλως εγραψα καποιες διαπιστωσεις που και τυφλος τις βλεπει.Γενικα πιστευω οτι αν ολοι μας ειμαστε απλως μελη της ενοριας μας και κατ επεκταση της τοπικης μητροπολης μας αλλα οταν βλεπουμε το εξωφθαλμα στραβο να το λεμε και οταν βλεπουμε κατι μκρο στραβο να μαθουμε να σιωπουμε τοτε θα παει καλυτερα η εκκλησια που ειναι ολοι μας και μεις οι λαικοι και οι κληρικοι . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη του "ομολογητή" στην πατρινή εφημερίδα τα λέει όλα. Ο "ανιδιοτελής" θεολόγος καταγγέλλει τον "ιδιοτελή" δεσπότη επειδή με εγκύκλιο του υπομιμνήσκει τον αφορισμό. Κοινός εκβιαστής ο "ομολογητής". Και εκβιαστής ολκής! Άξιος ο αφορισμός του!!!

O Φίλος είπε...

Μερικώς, συμφωνούμε μαζί σας Α.Μ φίλε μου,

όσο εμείς υγειαίνουμε, το αυτό θα μεταδίδουμε και στούς άλλους πανταχού. Είτε με ανδρεία, τόλμη κι αποφασιστικότητα μιλούμε, είτε συνετά και φρόνιμα σιωπούμε.

Ανδρεία, τόλμη, αποφασιστικότητα σύνεση και φρονιμάδα, είναι κι αυτές ιδιότητες της Αγίας Ταπείνωσης, δηλαδή του Χαρακτήρος του Κυρίου και Διδάσκαλού μας.

Είπε κάποιος σοφά: Δεν μπορείς να αποφύγεις τις αδυναμίες σου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τις πολεμήσεις κι ας χαθείς. Γιατί όχι εδώ και τώρα, φίλε;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1)ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΕΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧ/ΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ +ΙΕΖΕΚΙΗΛ...ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ,ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ Γ.Ο.Χ
2)ΤΟ ΜΕΤΑΘΕΤΟ ΤΟΥ +ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔ.ΕΚΚΛΗΣΙΑ.3)Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...,Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΡΩΝΕΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΛΑΚΑΤ..."ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Π..ΣΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ " ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΒΑΝΑΤΣΟΥ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΕΝΟΙ...ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΝ ...ΕΞΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠ.ΦΛΩΡΙΝΑΣ...ΗΡΕΜΙΣΕ...4)Ο ΕΚ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΑΡΧΟΛΙΠΑΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ (ΟΠΩΣ... ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ,ΤΩΡΑ ΞΙΦΟΥΛΚΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ...ΖΗΛΩΤΑΡΑΔΙΚΑ...ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
ΑΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΘΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ.!
ΙΑΝ.ΑΛΑΤΖ.



ΤΗΝ ..ΝΗΣΣΑ,ΜΕΤΑ Ε

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ανδριόπουλος μας αποκάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του θέματος Σωτηρόπουλου.
Ο αφορισμένος είναι ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΌΣ! Καλύτερα κυρίως ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ!
Άρα, η ευθύνη των λιγοστών, ευτυχώς, Αρχιερέων και ιερέων που τον κοινωνούν είναι πολύ μεγάλη!

Ο Φίλος είπε...

@ 5 Ιανουαρίου 2013 1:47 μ.μ

Συμφωνούμε μαζί σας, φίλε και επαυξάνουμε...

Εκτός απ' αυτόν τον ίδιον, ευθύνη έχουν και οι Αρχιερείς, που έγιναν αιτία να ξεφυτρώσει αυτό το αγκάθι που ταλαιπώρησε πολύ λαό και τώρα βρίσκετε, σε μεγάλη ηλικία πλέον, αφορισμένος στο στόμα του λύκου.

Καιρός είναι, να αναγνωρίσουμε και να μετανοήσουν πρώτα αυτοί ως καλοί Ποιμένες γιά τα λάθη, αστοχίες και τις "αταξίες" τους. Δείνοντας έτσι την δυνατότητα και σε εκείνον να μετανοήσει γιά τα δικά του πρίν να είναι αργά, και να επιστρέψει στην αγκαλιά της Μητέρας Εκκλησίας.

Μας λέει ο Αββάς Ιωάννης ο Κολοβός:
Αφήσαμε το ελαφρύ φορτίο, δηλαδή την αυτομεμψία, και σηκώσαμε το βαρύ, δηλαδή την αυτοδικαίωση.



noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

@Pelekane92,

συγχαριτήρια γιά το αληθέστατο σχόλιό σας.

Καλή συνέχεια, με μέρα παρά μέρα όλο και περισσότερο "I love Jesus", που θα ελκύει όλο και πιό πολύ την Χάρη και την ευλογία Του.

Related Posts with Thumbnails