Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

"ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΗΛΘΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ"


Κάποιοι θεωρούν πανάκεια την παρέμβαση των Αγιορειτών εναντίον του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Την έχουν κάνει παντιέρα για να νομιμοποιήσουν την δική τους εναντίωση. 
Εμείς, αντιθέτως, την θεωρούμε απαράδεκτη. 
Λέγεται ότι ο Γέροντας Παϊσιος είπε κάποτε: "Εδώ (στο Άγιον Όρος) ήλθα να κάνω προσευχή, όχι τον δάσκαλο". Αυτή, νομίζω, είναι η απάντηση στην παρέμβαση - και σε όποιες άλλες παρόμοιες και κάτι "αντι-οικουμενιστικές"- των Αγιορειτών. 
Και ο νοών νοείτω.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον δασκαλο δεν πηγε να τον κανει αλλα τον διεθνη αναλυτη περι ΕΟΚ Ρωσσιας Τουρκιας κλπ μια χαρα τον εκανε . Τωρα θα μου την πουνε και οι Σωτηροπουλικοι και οι αντισωτηροπουλικοι που θεωρουν τον μακαριτη γεροντα Παισιο προφητη αλλα αυτη ειναι η αληθεια . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι μιλάνε για το μάθημα αγιορείτες,ιερείς,λαϊκοί,θεολόγοι συνταξιούχοι πλέον μιας άλλης γενιάς... οι οποίοι δεν έχουν μπει σε σύγχρονη τάξη να διδάξουν και να δουν από κοντά τις δυσκολίες του μαθήματος και τις αληθινές ανάγκες των παιδιών. Τα παιδιά πλέον είναι με το κινητό και το ipad στο χέρι,με οικογενειακά προβλήματα,με σχέσεις,με ναρκωτικά ακόμα και έξω από σχολεία, και κάποιοι αντί να ακούσουν αυτούς τους νέους επιλέγουν να εθελοτυφλούν και να χρησιμοποιούν τη ξύλινη γλώσσα του παρελθόντος που δεν αγγίζει κανέναν.Οι εξελίξεις τρέχουν με διαστημική ταχύτητα και κάποιοι θέλουν το μάθημα να πάει με τον αραμπά...Κανείς δεν λέει όχι στην Παράδοση,αλλά αυτή θα πρέπει να ενταχθεί ισορροπημένα στο σήμερα και επιτέλους απελευθερωμένοι από πολυποίκιλα βαρίδια να δημιουργήσουμε τη δική μας Παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάτε εσείς, κ. Ανδριόπουλε, που ποτέ δεν δημοσιοποιείται τις θεολογικές απόψεις σας παρά μόνο σχολιάζεται ακόμη κι όταν πρόκειται για ένα θέμα αμιγώς θεολογικό που σας αφορά κιόλας; Και το ανήκουστο είναι ότι τώρα ο π. Παϊσιος σας "βολεύει" για να τον χρησιμοποιείται εναντίον των αγιορειτών πατέρων (!) που κατά τη γνώμη σας πρέπει να προσεύχονται μόνο... Ουαί...!!!

Ανώνυμος είπε...

@1:56 μ.μ.: Καλά αυτά που λες, αλλά ἐχεις δει τους θεολόγους που μπαίνουν στις τάξεις; Αυτοί μπορούν να μιλήσουν για Χριστό έστω και με τον τρόπο που περιγράφεις; Εσύ είσαι μάλλον εκτός τόπου και χρόνου κι όχι οι αγιορείτες αν γνωρίζεις το ποιόν της θλιβερής πλειονότητας των διδασκόντων το μάθημα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε 2.16μ.μ. Προσωπικά διδάσκω το μάθημα εδώ και κάποια χρόνια και προσπαθώ πρώτα απ' όλα να είμαι κοντά στα παιδιά όσο και όπως μπορώ.Και λέω αυτά που βλέπω. Η αλήθεια δυστυχώς είναι περίπου όπως τα λες...Υπάρχουν συνάδελφοι που υποτιμούν το μάθημα.Μου είπαν τα παιδιά για συναδέλφους θεολόγους που τους λένε τα...ζώδια και για άλλους που είχαν πλούσιο υβρεολόγιο για τα παιδιά...Τι να κάνουμε φίλε μου υπάρχουν και αυτοί...Οι αγιορείτες είναι όλοι σωστοί στην αποστολή τους; ή οι ιερείς μας,οι επίσκοποι μας,οι δημόσιοι υπάλληλοι και πάει λέγοντας...;Οτιδήποτε κάνει κανένας θα πρέπει να το αγαπάει και να έχει και λίγο χάρισμα.Δεν είναι όλοι για όλα...Εδώ λέμε για το μάθημα που είναι κάτι πιο χειροπιαστό γιατί αν μπούμε στην παραπάνω λογική θα βρούμε πολλά παράλογα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2.16 μ.μ. ας βάλουν τάξη οι αγιορείτες στα πολυποίκιλα προβλήματα του οίκου τους και στην έντονη εκκοσμίκευση τους και μετά να μας πουν και για το τρόπο του διδάσκειν. Γιατί αγαπητέ μου διδάσκουμε όχι τόσο με τα λόγια μας, και ειδικά στα παιδιά, αλλά με την πράξη μας.Μήπως να γράψουμε και εμείς οι απλοί πιστοί μια επιστολή προς τους αγιορείτες για να τους πούμε τι εστί μοναχισμός και μοναχική αποστολή;

Ο Φίλος είπε...

@2:16 μ.μ

Συμφωνούμε μαζί σας. Στα παιδιά και όχι μόνο, δεν διδάσκουμε αυτό που λέμε, ούτε αυτό που πράττουμε, αλλά αυτό που είμαστε.
Τα παιδιά χρειάζοντε σωστά προτότυπα, αληθινούς καθρέφτες του Αγίου Πνεύματος, γιά να δούν σωστά τον άνθρωπο, τον κόσμο του Θεού.

pelekane92 σε σχόλιό σας μας γράφετε ότι είστε και εκπαιδευτικός θεολόγος. Είστε ένας τέτοιος καθρέφτης;

Ανώνυμος είπε...

Για την πληρότητα του σχολίου σας Κ. Ανδριόπουλε, οφείλατε να επισημάνετε ότι και οι "ινστρούχτορες" του προγράμματος προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την "αγιορειτική παντιέρα" υπέρ του εγχειρήματός τους, πλην ματαίως. Θυμηθείτε τις λυσσαλέες προσπάθειές τους από το Ηράκλειο ως τη Θεσσαλονίκη, να πείσουν τον π. Β.Γοντικάκη να συνταχθεί μαζί τους, τις οποίες οι ίδιοι άλλωστε αφελώς δημοσίευσαν κιόλας. Αν κατάφερναν να τον κοροιδέψουν, τι λέτε, θα χρησιμοποιούσατε τότε τα λόγια του π. Παισίου;; Παρότι θα σας ταίριαζε, γιατί δεν φαίνεστε "εγκάθετος", εντούτοις το σχόλιό σας δεν είναι καθαρό και αντικειμενικό. Κάποιοι άλλοι θα ονόμαζαν αυτές τις πονηριές φαναριώτικες. Εγώ τις ονομάζω απλά πατρινές.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγιορείτες μόνο προσευχή. Οι ιεράρχες (Μεσσηνίας, Αλεξανδρουπόλεως και Σία) συνέδρια με την αριστερά. Μάλιστα. Να φανταστούμε ότι για την φαιδρή αυτή πολιτικοποίηση (γλύψιμο) δεν λέει κάτι ο Παίσιος.

Ανώνυμος είπε...

χαίρετε και καλη χρονιά

Προφανώς ο Γ Παίσιος είπε αυτή τη φράση για να μετριάσει την αυξανόμενο "πνευματικό τουρισμό στην έρημο" όπως γράφει στις επιστολές του. Δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί ουτε με τα θρησκευτικά ουτε και με τους καθηγητάδες!

ΥΓ Προς @3:05 μ.μ έχει "πέσει" το ιντερνετ στο σπίτι και ειμαι σε ενα νετ καφε μιας επαρχιακής πόλης. Γράφω αυτό το σχόλιο για να αναπαύσω τους λογισμούς,και όποιου άλλου τους έχει, οτι ναι η θεσμική εκκλησία απέτυχε παταγωδώς στην κατήχηση της μαθητιώσας νεολαίας.Πολλά απο αυτα τα παιδιά μετά την βαπτισή τους δεν ξαναπάτησαν στο κατώφλι της εκκλησίας(ντουβάρια ή θεσμό). Ευτυχλως τουλάχιστον που οι θεολόγοι των σχολείων(υποχρεωτική και γαρ η εκπαίδευση) ως η νέα χαρισματική διάσταση της εκκλησίας κάνετε καλή δουλειά!!! αχ και να μπορούσατε όσοι θα το διαβάσετε αυτό να είστε απο μια μεριά και να ακούσετε το τι άγριο βλαστήμι πέφτει γύρω μου απο 10χρονα 12χρονα και 15χρονα. Έχω φρίξει!!!!

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails