Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ


Παναγιώτης Ρηγόπουλος 
Τη σπουδαία αχαιή συνθέτιδα Ευανθία Ρεμπούτσικα, συνάντησε τηλεοπτικά ο πατρινός μουσικός και θεολόγος, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, σε μια εκπομπή που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και προκάλεσε διθυραμβικά σχόλια! 
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Art week», η Λένα Αρώνη συνάντησε τη μουσικό Ευανθία Ρεμπούτσικα μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό. 
Η εκπομπή είχε μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία, αφού η καλλιτέχνις από την Κάτω Αχαΐα, μοιράστηκε τις σκέψεις της αναφορικά με την πίστη, την αγάπη, τη συγχώρεση, τις δοκιμασίες της ζωής, την προδοσία, την ελπίδα. 
Ηταν πράγματι μία καθηλωτική εκπομπή, καθώς η Ρεμπούτσικα «έδεσε» μελωδίες δικής της σύνθεσης, με ψαλμούς σε συνδυασμό με τον ήχο από το συγκινητικό κανονάκι. 
Στο κανονάκι έπαιξε ο δεξιοτέχνης Πάνος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στο Αίγιο.
Ο πατρινός θεολόγος και μουσικός Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, ο οποίος είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού, συνέπραξε με την Ευανθία Ρεπούτσικα, συνοδεύοντας με ψαλμούς της Μεγάλης Εβδομάδας, τις δικές της συνθέσεις. 
Ηταν κάτι, που όπως είπε η ίδια η Ρεμπούτσικα στην συνέντευξή της, τη συγκινεί ιδιαίτερα καθώς ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα των ημερών του Θείου Δράματος, ενώ παράλληλα τόνισε πόσο την συγκινεί η κατανυκτική υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς ο πατέρας της ήταν ψάλτης στην Κάτω Αχαΐα.


Η εκπομπή στο ERTFLIX ΕΔΩ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails