Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ...ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, έκανε μία ...δραματική έκκληση προς το ποίμνιο του, "νά ὑψώσουν στά μπαλκόνια τους τήν Ἑλληνική Σημαία, τό σύμβολο αὐτό τό ἁγιασμένο τοῦ Ἒθνους μας...". 

Παρ' ότι αυτή η έκκληση του ποιμενάρχου των Πατρών έτυχε ευρείας δημοσιότητος, φαίνεται πως δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση στους Πατρινούς, οι οποίοι μάλλον εκώφευσαν (;), αλλιώς δεν δικαιολογείται η σχεδόν πλήρης απουσία της σημαίας από τα κτίρια της εμβληματικής πλατείας Βασ. Γεωργίου, στην καρδιά της πόλης. Ίδιο σκηνικό και στην ιστορική πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. 

"Κρατῆστε τή Σημαία μας ψηλά", κραυγάζει ο σεβασμιώτατος, αλλά μηδαμινή ανταπόκριση των πατρινών στην έκκληση του ποιμενάρχη τους. 

Παραθέτουμε σημερινές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ...τραγική κατάσταση. Κρίμα...


9 σχόλια:

Χάρης είπε...

Ειλικρινά, δεν μπόρεσα να καταλάβω εάν επισημαίνοντας το γεγονός το άρθρο διαπνέεται από μία γνήσια θλίψη ή μία η χαιρεκακία... Εάν θέλετε διαφωτίστε μας.

Ανώνυμος είπε...

Αλλού υπήρχαν. Ο Δεσπότης σεβτι φταίει;

Ανώνυμος είπε...

ο Δεσπότης, δυστυχώς, δεν εισακούρεται. Δεν τον υπολογίζει η αστική πατραΐκή κοινωνία. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον οι Πατρινοί του κέντρου έχουν ξεπεράσει την "πίστη" τους στα σύμβολα!! ενώ εμείς στον περιφερειακό ιστό της πόλης τα τιμήσαμε.Πάτρα δεν είναι μόνο το κέντρο Παναγιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Ηθελέστα καί παθέστα νεοέλληνα....

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει, νομίζω, να ληφθεί υπόψη ότι το κέντρο, πλέον, δεν κατοικείται! Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι επαγγελματικές στέγες και όχι κατοικίες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;; ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ...

Ανώνυμος είπε...

Σε τι φταίει ο Δεσπότης δεν κατάλαβα..... Ας ακούγεται η φωνή του δυνατά.... δεν λέει κάτι κακό

Θεσσαλονικιος είπε...

Ελατε Θεσσαλονικη να δειτε σημαιες.Εμεις εδω ειμαστε τελειως διαφορετικα.

Related Posts with Thumbnails