Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΕΝΑ ΤΟΛΜΗΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ (ΦΩΤΟ)


Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, πραγματοποιήθηκε στη Χίο από 1-8 Ιουλίου 2018. 
Ήταν πραγματικά μια εμπειρία μοναδική, τόσο για μας που συμμετείχαμε ενεργά, όσο και για τους ακροατές - θεατές των ποικίλων και πρωτότυπων εκδηλώσεων. 
Αναμφισβήτητα ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα και μάλιστα για την περιφέρεια, καθώς όλα τα δρώμενα - ακούσματα δεν ήταν εύκολα ούτε εύπεπτα. Ήταν προς ανακάλυψιν και διερεύνησιν. Απαιτούσαν την ουσιαστική συμμετοχή του ακροατή, ο οποίος θα έπρεπε να ήταν ανοιχτός στο διαφορετικό και ενίοτε "ξένον" άκουσμα. 
Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, υπό τη διεύθυνση της ακαταπόνητης μαέστρου Ελευθερίας Λυκοπάντη και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος, ομοίως ακατάβλητος, συνθέτης Αλέξανδρος Καλογεράς, έφεραν εις πέρας ένα φεστιβάλ που εστίασε στη σύγχρονη ελληνική μουσική, και δη στους συνθέτες εκείνους που εμπνεύστηκαν από την παράδοση, με κορυφαίο εκπρόσωπο τον Μιχάλη Αδάμη, στον οποίο έγινε εκτενές αφιέρωμα. 
Δημοσιεύουμε, στη συνέχεια, ένα ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από την πρώτη ημέρα, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του φεστιβάλ, στο Ίδρυμα TSAKOS (1/7), και από την μεγάλη συναυλία στο ΟΜΗΡΕΙΟ (6/7). 
Ευχόμαστε από καρδιάς η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ν' ανθεί και φέρει κι άλλο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του αληθινού ελληνικού πολιτισμού, που έχει ρίζα και διάρκεια. 
Η "Ιδιωτική Οδός" θα επανέρχεται με αναρτήσεις της στο ιδιαίτερο αυτό μουσικό γεγονός του καλοκαιριού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails