Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ» ΤΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με σημερινή, σκληρή ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στην δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί συκοφαντική και υβριστική την αναφορά του Παντελή Καλαϊτζίδη στο πρόσφατο κείμενό του για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά όπου γράφει: «Ώστε λοιπόν δεν αποτελούν κίνδυνο (και όνειδος) για την Εκκλησία ο αντισημιτισμός του Μητροπολίτη Πειραιώς…». 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς αποκρούει την «μομφή» της επικινδυνότητος λέγοντας: «…οὔτε ἐπίσης ἔχω ἐκφράσει ποτέ ἀντισημιτισμό. Προκαλῶ τόν κ. Καλαϊτζίδη νά παρουσιάσει μία ἔστω φράση μου πού νά στηρίζει τίς συκοφαντίες του. Ὅσον ἀφορᾶ στόν δῆθεν ἀντισημητισμό μου ἔχω διακηρύξει σέ πολλά μου κείμενα τήν ἀγάπη καί τόν σεβασμό μου πρός τόν ἑβραϊκό λαό καί τά μαρτύρια πού ὑπέστη κατά τό ὁλοκαύτωμα ἀλλά ἔχω στηλιτεύσει ἀσφαλῶς τόν ἀντιχριστιανικό σιωνισμό, ὁ ὁποῖος ἕως τό 1980 χαρακτηρίζετο ὡς ρατσισμός ἀπό τόν ΟΗΕ, διότι μετέβαλε τόν θεϊσμό καί τόν προφητισμό τῆς ΠΔ σέ ἑωσφορισμό τοῦ Ταλμούδ καί τῆς Καμπαλά, στηριζόμενος στίς καταγγελίες τῶν ὀρθοδόξων ἑβραίων τῆς Ἀμερικῆς.» 
Νομίζω πως εφ’ όσον θίγεται ο μητροπολίτης Πειραιώς πρέπει να προχωρήσει στη μήνυση, αλλά – για να είναι δίκαιος, όπως θέλει – θα πρέπει να κάνει μηνύσεις και στους κάτωθι: 
- Σταύρο Ζουμπουλάκη, ο οποίος με πύρινο άρθρο του τον Απρίλιο του 2011, καταγγέλλει τον Πειραιώς για αντισημιτισμό με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή («Κοινωνία ώρα Mega»), όπου, μεταξύ πολλών άλλων, είπε επί λέξει και τα εξής: 
«‘Ο ’Αδόλφος Χίτλερ ὄργανο τοῦ παγκόσμιου σιωνισμοῦ ἦταν καί χρηματοδοτήθηκε ἀπό τήν περίφημη οἰκογένεια Ρότσιλντ, μέ μοναδικό σκοπό νά πείσει τούς ‘Εβραίους νά φύγουν ἀπό τάς καλάς των περιοχάς τῆς Εὐρώπης καί νά κατεβοῦν στό ’Ισραήλ γιά νά συστήσουν τή νέα αὐτοκρατορία.» 
Στις παραπάνω δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου, σημειώνει ο Στ. Ζουμπουλάκης: «υπῆρξαν βέβαια καί ἀντιδράσεις σέ ὅσα εἶπε ὁ μητροπολίτης Πειραιῶς, αὐτή τή φορά μάλιστα περισσότερες καί ἐντονότερες ἀπό ἄλλοτε. Πέραν τοῦ Κεντρικοῦ ’Ισραηλιτικοῦ Συμβουλίου καί ἄλλων ἑβραϊκῶν ὀργανώσεων καί φορέων, ἑλληνικῶν καί διεθνῶν, ξεχωρίζουμε τίς δηλώσεις τοῦ κυβερνητικοῦ ἐκπροσώπου, τῆς προέδρου τῆς νεοσύστατης Δημοκρατικῆς Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη (σέ ἀρκετά ἔντονο ὕφος), τῆς ’Αρχιεπισκοπῆς ’Αμερικῆς.» 
- Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ: «Η ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασε τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε σε Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας στην διεθνή εβραϊκή κοινότητα. Η Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, προκαθήμενος της οποίας είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, εξέδωσε από την έδρα της στην Νέα Υόρκη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς και εκφράζει την λύπη της για τις «απαράδεκτες εκφράσεις οι οποίες δεν έπρεπε καν να είχαν λεχθεί» από Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής θεωρεί ότι «τα εκφρασθέντα σχόλια είναι πολύ προσβλητικά και εντελώς απορριπτέα». 
- Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas, ο οποίος δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2010: “Καταδικάζουμε έντονα τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τις οποίες θεωρούμε απαράδεκτες, αβάσιμες, φανατικές και στερούμενες κάθε αξίας που θα επέτρεπε την συμμετοχή τους σε δημόσιο διάλογο. Επιπροσθέτως, οι δηλώσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή προήλθαν από παράγοντα με τόσο υψηλό αξίωμα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας». 
- Παναγιώτη Ανδριόπουλο, γιατί έφερε στην επιφάνεια τα αναθέματα του μητροπολίτου Πειραιώς για τους Ιουδαίους Ραββίνους: «Τοις αρνουμένοις και καθυβρίζουσι την Παναγίαν, Ομοούσιον, Αδιαίρετον και Ζωοποιόν Τριάδαν, Ραβίνοις του Ιουδαϊσμού, Ισλαμισταίς και μέλεσι της ανωνύμου φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά του Πύργου, των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Ανάθεμα, Ανάθεμα, Ανάθεμα.» 
Φρονώ, ταπεινώς, ότι πρέπει ο Σεβασμιώτατος να προβεί σε μηνύσεις όλων των ανωτέρω – τουλάχιστον! - οι οποίοι τον έχουν κατηγορήσει για αντισημιτισμό ενώ ο ίδιος διατείνεται με πάθος πως πρόκειται για συκοφαντίες. Για να λάμψει, επιτέλους, η αλήθεια!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ το ότι βάζεις και τον εαυτό σου μέσα στη λίστα. Αυτό σημαίνει ήθος, Παναγιώτη. Καλή συνέχεια και υπομονή με τα εκκλησιαστικά ευτράπελα!

Ανώνυμος είπε...

Μην του βάζεις ιδέες, Παναγιώτη, γιατί μπορεί να ενδώσει και να μιμηθεί τον Καζαντζάκειο παπα-Γρηγόρη στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" ο οποίος ως γνωστόν μετά τον απ΄άμβωνος αφορισμό του Μανολιού απευθύνθη στους φίλους & συνοδοιπόρους του αφορισθέντος: Θάρθει και η σειρά σας άγγελοι του σατανά....!!

Related Posts with Thumbnails