Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΕΛΥΤΗΣ ΣΤΑ ...ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...


Διαβάζω ότι:
"O Κώστας Ζουράρις ήταν αυτός που τράβηξε τα φλας των φωτογράφων και προκάλεσε το γέλιο του Αλέξη Τσίπρα στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία η μπλούζα που επέλεξε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς είχε τη στάμπα με τη φράση «Έρχομαι από μακριά, Οδυσσέας Ελύτης», φράση η οποία είναι και τίτλος σε βιβλίο του."
Από τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να περιμένει κανείς ...Ελυτική ευαισθησία.
Αλλά από τον Κ. Ζουράρι - που γράφει βιβλία για τον Ελύτη και "ομνύει" στο όνομα του ποιητή - θα περίμενε κάποιος μια στοιχειώδη ευπρέπεια.
Το "Έρχομαι από μακριά" είναι από την Ιδιωτική Οδό του Ελύτη. Ιδού το απόσπασμα:
«Ερχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας πορεύονται πλάι μου, κι από κοντά, παγεμένες με τον άνεμο τον βόρειο, οι Μυροφόρες, ωραίες μες στα τριαντάφυλλιά τους και τη χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση».
Με αυτόν τον Ελύτη γελάνε οι άσχετοι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς ότι θα ανακάμψει αυτή η χώρα με τόση γελοιότητα που την δέρνει...
Ευτυχώς ο Ελύτης μας φωτίζει ακόμα:
"Η λιτότητα και ο ασκητισμός που αποπνέανε τα έργα του Braque, του Juan Gris, του Leger, οντοποιούσαν κυριολεκτικά ένα ιδανικό μου. Δήλωναν μιαν απόσπαση από τη φιλοδοξία να δώσεις την πραγματικότητα της οφθαλμαπάτης και μια θέληση να συλλάβουν το αντικείμενο στη δομική του αλήθεια, έτσι όπως το ατενίζει ο νους μέσα στην κοσμική τάξη". 
Φαντασθείτε άγνωστες λέξεις για τους συνέδρους...
Π.Α.Α.

5 σχόλια:

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ____Ε.Μ. είπε...

O Ζουράρης είναι τελικά μια απογοήτευση!

Συμπόρευση με έναν πολιτικό που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με τον πιο ελεεινό τρόπο και Ελύτης είναι πράγματα Ασυμβίβαστα!
Όταν, μάλιστα, είδα τον Ζουράρη να διασκεδάζει τους συριζαίους παίζοντας πιάνο στο Μέγαρο, τότε μού ήρθε στο μυαλό το βιβλίο του Benda:"Η Προδοσία των Διανοουμένων"

Τί να πει κανείς;... παντού δυσοσμία!...

Διογένης_ΕΜ

Ανώνυμος είπε...

«Έρχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες...»

Έτσι είχε ξεκινήσει ο Ζουράρις τη γνωστή ομιλία του στη Βουλή. Το ότι το έβαλε σε στάμπα στη μπλούζα του, μόνο και μόνο για να γελάσουν, δείχνει ότι δεν πρόκειται για σοβαρό άτομο. Μπορεί να επιθυμεί να φαίνεται σοβαρός και «μορφωμένος» στα μάτια του κόσμου με τα λόγια του, αλλά οι πράξεις φανερώνουν την αλήθεια. Μου θυμίζει αυτόν το δεσπότη που πριν λίγο καιρό, όταν εκλέγαν το νέο μητροπολίτη Ιωαννίνων, εκείνος έγραψε «ψηφίζω Νίκο Φίλη», μη σεβόμενος την ιερότητα της στιγμής. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια άσχημα φαινόμενα...

Τώρα θυμήθηκα τι είχε πει ο Νίκος Σαραντάκος για εκείνη την ομιλία του: «γλωσσικό πυροτέχνημα φτιαγμένο με οίστρο και τέχνη, αλλά, όπως και κάθε πυροτέχνημα, με λίγη μάλλον ουσία». Λόγια χωρίς ουσία, μόνο για εντυπωσιασμό, από έναν κενό άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

*μητροπολίτη Άρτης, όχι Ιωαννίνων - λάθος από βιασύνη

Ανώνυμος είπε...

Ζουράρι, κάποτε μιλούσες εναντίον των εθνομηδενιστών, εθνοαποδομητών , πολεμίων της ορθόδοξης παράδοσης, ευρωλιγούρηδων. Τώρα συναγελάζεσαι μαζί τους και ανοίγεις τις αγκαλιές σου για αυτούς και μάλιστα στον αρχηγό τους! Πολιτικέ χαμαιλέοντα. Ντροπή..

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς τώρα έχουμε Μητσοτάκη που δεν... κορόιδεψε τους Έλληνες και που μας παρακολουθεί... για το καλό μας! Τρομάρα σας, για τον Ελύτη ξεκινήσατε να γράφετε, στον Τσίπρα καταλήξατε! Φάτε ΚΥΠατζή Μητσοτάκη τώρα.

Related Posts with Thumbnails