Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO"


Υπό τον γενικό τίτλο «Ο Παράδεισος τους... η κόλαση μας» κυκλοφόρησε σήμερα το τρίτο τεύχος του πρώτου ψηφιακού περιοδικού για το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO, αγγίζοντας το θέμα του κινδύνου εμφάνισης ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων στην χώρα. 
Σε μια εποχή που η τηλεόραση αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα «βομβαρδίζουν» καθημερινά τους πολίτες με εικόνες φρίκης από τις περιοχές που ελέγχει το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» και οι συνεργαζόμενες με αυτό εξτρεμιστικές οργανώσεις, την ίδια στιγμή που περιοχές της Ευρώπης έχουν ήδη στοχοποιηθεί, το ερώτημα δεν είναι απλό.
Επίσης στο τρέχoν τεύχος αναδεικνύoνται σημαντικά θέματα όπως η απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και δύο χρόνια, αλλά και τα αιτήματα των απλών ανθρώπων στον Αρχιεπίσκοπο την εποχή της κρίσης. Διερευνάται η νηστεία την εποχή του Fast Food και αναλύεται ένα μεγάλο ζήτημα όπως είναι το ενδεχόμενο δεύτερου γάμου για τους χήρους κληρικούς, ένα θέμα που θα απασχολήσει πιθανότατα την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη.
Το ψηφιακό περιοδικό «ταξιδεύει» στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών τις μέρες εκείνες της Μεγάλης Εβδομάδας που στο αναλόγιο καθόταν ο μεγάλος Σπύρος Περιστέρης και παρουσιάζονται, επίσης, διάφορα άλλα θέματα σε σχέση με την πίστη, την παράδοση και την θεολογία.
Η θεματολογία του περιοδικού ενδιαφέρουσα, αλλά και η ανάδειξη των θεμάτων από αισθητικής πλευράς επίσης ενδιαφέρουσα. 
Το νέο ηλεκτρονικό τεύχος του περιοδικού βρίσκεται ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails