Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δυστυχώς, την κατακλυσμιαία Πολιτιστική Κατάληψη που διοργανώνει αυτές τις μέρες το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ δεν την προλαβαίνω! 
Πολλά θα ήθελα να γράψω ακόμα και για καθεμιά από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά και είναι όλες τους διαλεχτές και ολόφρεσκιες, δηλαδή ολότελα σημερινές. 
Ένα μεγάλο "Μπράβο" στον ακάματο δάσκαλο Χρυσόστομο Σταμούλη, πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας, και στους συνεργάτες του, γι' αυτή την ευφάνταστη σύνδεση Θεολογίας και Πολιτισμού σε επίπεδα υψηλά!
Επισημαίνω ιδιαιτέρως το χθεσινό χορευτικό δρώμενο, που νομίζω αποτελεί πρωτοπορία για Θεολογική Σχολή.
Χθες Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, στα δύο διαλείμματα μεταξύ των πρωινών μαθημάτων (11:00 και 13:00) η Αργυρώ Τσαμπάζη και οι συνεργάτες της κατέλαβαν τη Θεολογική Σχολή με ένα χορευτικό δρώμενο για τη βία. 
«V for Violence». Μουσική Johny Gatlif, κείμενα Νίκος Καζαντζάκης, χορογραφία-σκηνοθεσία Αργυρώ Τσαμπάζη, ερμηνεία Σταυρούλα Συμεών, παραγωγή Darline Deprez.
Απ' αυτό το δρώμενο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ.
Π.Α. 

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ!
ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ, ΠΑΤΕΡΙΚΟΙ, ΦΑΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ, ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ .... ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτους και τον ΑΡΧΙΝΙΚΟΛΑΙΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑΡΑΝ ολοι στο πυρ το εξωτερον για παιδακια!

Ανώνυμος είπε...

Πανεμορφη η κοπελα στην φωτο . Τι ωραιος ο ανθρωπος οπως λεγαν οι αρχαιοι οταν ειναι ανθρωπος . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται να πλακώσουν οι αντιοικουμενιστές αφού ό,τι και να πουν θα παίξετε τη γνωστή κασέτα ονομάζοντάς τους τάλιμπάν,πιετιστές, πουριτανούς, ανίκανους να αγαπήσουν κ.τ.ο. Επίσης δεν πρόκειται να παρέμβουν για να μη σας δώσουν αξία. Αυτό το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο.

Ανώνυμος είπε...

αρχαιον καλλος αναμορφωσασθαι

Ανώνυμος είπε...

CD παιζουμε οχι κασετες

Ανώνυμος είπε...

@ 11 Δεκεμβρίου 2012 2:53 μ.μ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ.

ΑΝ ΚΑΙ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ !!!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα εσυ με ποιους εισαι παλι? γιατι δε βγαινει απ οσα λες
οι καθηγηταδες την βριζανε η ηταν υπερ?

Ανώνυμος είπε...

Πρός @11 Δεκεμβρίου 2012 2:53 μ.μ.

Φίλε, αν οι συναθρώποί μας, γιά τους οποίους εσταυρώθει Εκείνος δεν έχουν γιά μας αξία, τότε, δεν έχει και ο Χριστός αξία γιά μας.

Πάμε τώρα να πούμε και δυό λόγια γιά την ανάρτηση. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας, εκεί που κυριαρχεί το σκοτάδι της άγνοιας, να ρίχνουμε Ακτίνες Φωτός Κυρίου.

Άσεμνο θέαμα, το οποίο θαυμάζεται από ανθρώπους που αγνοούν το Πρόσωπο της σεμνότητας, ο Κύριος. Δηλαδή, αγνοούν το Ορθόδοξο πρόσωπό τους.

Κάποιος είπε ότι, η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της γνώσης.

Ανώνυμος είπε...

@ 12 Δεκεμβρίου 2012 1:01 μ.μ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΒΡΕ ΑΔΕΦΕ;
ΤΙΝΕΣ ΚΑΓΗΓΗΤΑΔΕΣ ΛΕΜΕ...
ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ;; ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ Η΄ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΜΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι λενε μερικοι εμενα με το μακρυ το μαλλι μου θυμιζει woodstock η κοπελα . Φτου να μην βασκαθει . 60ς . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Είχατε δεν είχατε μιζεριάσατε πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Το άσεμνο θέαμα πού το είδες; Εκτός και αν δεν βλέπω καλα...

Ανώνυμος είπε...

Πρός @12 Δεκεμβρίου 2012 10:40 μ.μ.

Την ερώτηση αυτή την περίμενα και καλά κάνετε και ρωτάτε.

Μία όντως γυναίκα, με Ορθόδοξη προσωπικότητα, στολισμένη στην ψυχή με την σεμνότητα, δεν εκθέτει ποτέ το σωματικό της κάλλος με χορούς και πηδήματα, σε δημόσια θέαση.

Γνωρίζει να διαφυλάττει το θεϊκό κάλλος της θυληκότητάς της. Δεν γίνεται στά μάτια και στις καρδιές των ανδρών σκεύος ηδονής και ολέθριο παράδειγμα για τις άλλες γυναίκες.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά συγχαρητήρια στον κ. Σταμούλη, που καταφέρνει να χρησιμοποιεί μια ολόκληρη πανεπιστημιακή σχολή αποκλειστικά για τον εαυτό του, να την υποβιβάζει σε επίπεδο εκδηλώσεων τέτοιας κλίμακας αποδοχής (20-30 άτομα) και ποιότητας (που μόνο οι "υψηλού επιπέδου διανοούμενοι" κλπ μπορούν να πιάσουν το βαθυστόχαστο νοημά του, γιατί οι -περαστικοί- φοιτητές γέλασαν και σχολίασαν καταλλήλως). Και δεν ήταν το μόνο, αυτό το φοβερό happening. Υπήρξαν και σαφώς χειρότερα. Η αξία των ιλουστρασιόν αφισών και μόνο (και της προσωπικής δημοσιότητας βεβαίως βεβαίως) είναι αναντίστοιχα μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη σε σχέση με την αξία αυτών καθαυτών των πρόχειρων και ανούσιων εξυπνάδων. Βρήκε όμως και τα έκανε ο κ. Σταμούλης - τη δουλειά του έκανε. Κρίμα για τη θεολογική σχολή. Ντροπή στους καθηγητές που ανέχονται όλα αυτά, όπως άλλωστε συνηθίζουν τελευταία, από φόβο (οι νεότεροι) ή από ωχαδελφισμό και (μικρό)συμφέρον (οι μεγαλύτεροι). Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα ζούμε. Κρίμα και στον κ. Ανδριόπουλο, που συνήθιζε να βάζει σοβαρά και χωρίς σκοπιμότητες καλλιτεχνικά δρώμενα. Κατά τα άλλα, η κοπέλα ήταν συμπαθητικότατη, αλλά μάλλον θα αισθάνεται κι η ίδια παγιδευμένη, μ' αυτό το φιάσκο του διαδρόμου που της επιφυλάχτηκε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω πως σε τελική ανάλυση ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει.Εγώ π.χ βλέπω μια συμπαθητική μαυροφορεμένη κοπέλα,μ'ενα περίεργο παντελόνι σαν μπόγο και ακάλυπτα μπράτσα(οποίος σκανδαλισμός!),να κάνει κάποιες ακαταλαβίστικες για μένα θεατρικές φιγούρες.Κάποιοι ευσεβείς σεμνότυφοι συνσχολιαστές βλέπουν ένα σκεύος ηδονής,ενώ είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν και κάποιοι ακόμα πιο καμμένοι(δεν εννοώ τον γνωστό πολιτικό) που βλέπουν στο πρόσωπο της τον ίδιο τον Αντίχριστο που με τα ψευδή θέλγητρα του θέλει να πλανήσει ακόμα και τους εκλεκτούς.

Όπως και να'χει,το οτι αφιερώνουμε σχεδόν 14 σχόλια για την εν λόγω δεσποινίδα δείχνει ανάγλυφα την ποιότητα και την σοβαρότητα του θεολογούντος κόσμου στην Ελλάδα..

Ανώνυμος είπε...

Πρός @ 13 Δεκεμβρίου 2012 1:03 π.μ.

Φίλε, βλέπω ότι σας ενοχλεί η σεμνότητα στήν γυναίκα και όχι μόνο.

Οσό και επιμελώς προσπαθείτε να το αποκρύψετε, είναι φανερό το είδος του χαρακτήρος σας.

Ανώνυμος είπε...

Στη προηγούμενη ανάρτηση για το ίδιο θέμα στις 2/12, υπήρχαν μόνο δύο επαινετικά σχόλια.
Εδώ μόλις είδατε μια ωραία κοπέλα να χορεύει ξεσαλώσατε.
Να ζήσεις κοπελάρα μου, είσαι πανέμορφη! Και άσε τις συμπλεγματικές θεούσες να βράζουν στο ζουμί τους.

Ανώνυμος είπε...

Στη προηγούμενη ανάρτηση για το ίδιο θέμα στις 2/12, υπήρχαν μόνο δύο επαινετικά σχόλια.
Εδώ μόλις είδατε μια ωραία κοπέλα να χορεύει ξεσαλώσατε.
Να ζήσεις κοπελάρα μου, είσαι πανέμορφη! Και άσε τις συμπλεγματικές θεούσες να βράζουν στο ζουμί τους.

Ανώνυμος είπε...

Πρός @13 Δεκεμβρίου 2012 10:46 π.μ.

Φίλε, δεν είναι δυνατόν ένας νεκρός, να εύχεται σε κάποιον να ζήσει.

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:11μ.μ.
Σέβομαι την άποψή σου, αν και τη βρίσκω εντελώς έκφραση πουριτανισμού. Γράφεις ότι "δεν εκθέτει το σωματικό της κάλλος δημόσια με χορούς..." και ότι δεν γίνεται σκεύος ηδονής κλπ
Πώς εκθέτει το σώμα της; Επειδή έχει τα μπράτσα της έξω; ή επειδή χορεύει; ή δεν θα πρέπει οι γυναίκες να χορεύουν καθόλου; Εγώ βλέπω να χορεύει έναν μοντέρνας αισθητικής χορό που δεν έχει καμία σχέση με χορούς που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικοί ή ότι εκπέμπουν μία σεξουαλικότητα ανεπίτρεπτη για τέχνη, όπως τα τσιφτετέλια. Και θα ήθελα να πώ σε όσους - νομίζω άδικα - κατηγόρησαν τους εμπνευστές ότι η τέχνη είναι πρώτα και πάνω απ'όλα έκφραση των συναισθημάτων και του προσωπικού μας βιώματος. Δεν γίνεται να αρέσει σε όλους ο ίδιος τρόπος ή το ίδιο περιεχόμενο. Αλλά να βρίσκουμε παντού σκοπιμότητες ή να την λογοκρίνουμε ή να μη τη θεωρούμε τέχνη, δεν το βρίσκω σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις το αλλο το πηρατε χαμπαρι?

Ο Σεραφειμ ξαναχτυπησε για την Κυριακη αργια τωρα !

Κε Ανδριοπουλε καθευδεις!

Ανώνυμος είπε...


Με προλαβατε 2¨31

"Πώς εκθέτει το σώμα της; Επειδή έχει τα μπράτσα της έξω; ή επειδή χορεύει; ή δεν θα πρέπει οι γυναίκες να χορεύουν καθόλου;"

Προφανως υπαρχουν και αυτοι που απαγορευουν το χορο!

Καποτε ο Ιατροπουλος απο τηλεορασεως ειχε πει οτι δυστυχως υπαρχει ακομα στην εκκλησια αναθεμα για τους μιμους ισχυει?

Δημήτρης είπε...

Ολέθριο παράδειγμα η κοπέλα;
Το διάβασα το ξαναδιάβασα και δεν το πιστεύω. Τελικά υπάρχει πολύ μίσος για την ομορφιά

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι,
δεν μισούμε ούτε κατηγορούμε την ομορφία, αλλά την αγαπούμε και την εγκωμιάζουμε.

Μία ψυχή που βιώνει το άρρητο κάλλος της θεοειδή εικόνας της, δεν έχει ανάγκη από χορούς και τοιαύτα γιά να διασκεδάσει τον εαυτό της και τους άλλους.

Η κοπέλα δεν εκφράζει τίποτε άλλο, παρά μόνον τον χαμένο της εαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Τον χαμενο της εαυτο επειδη κανει ενα χορευτικο δρωμενο ; Aμαν βρε σχολιαστη των 4 και 41 . Τετοια δεν ελεγε ουτε ο θειος Πλουταρχος σε μια ταινια του Τσιφορου που με τον χαρακτηρα του αυστηρου θειου σατυριζε ο μεγας Τσιφορος τους πολυ πολυ αυστηρους . Ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου . Η μαλλον ελεγε η εκπομπη του τελειωσε . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα αυτοσχέδια αναθέματα,πρόβλεπω σύντομα κατάθεση αιτήματος για αλλαγή του επαίσχυντου,κοσμικού και ηδονοθηρικού ψαλμού"Ησαία χόρευε..".

Ανώνυμος είπε...

@11:23
Αν και νεκρός όπως λές, μπορώ να βλέπω και να θαυμάζω την ομορφιά. Εσύ κακομοίρη μου είσαι καταδικασμένος να βλέπεις παντού ασχήμια πάνω και στα πιο όμορφα πράγματα της πλάσης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι,
δεν πρόκειτε περί αυστηρότητος, αλλά πραγματικότητος.

Δεν αρνούμαστε την μεταπτωτική κατάστασή μας, ο Πανάγαθος Θεός ευλόγησε και τους λεγομένους δερμάτινους χιτώνες, αλλά καλούμαστε να την την μεταμορφώσουμε.

Καλούμαστε να Λογοποιήσουμε την άλογη ύπαρξή μας, την ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

@7:31 μ.μ.

Φίλε, πως βλέπετε και θαυμάζετε την ομορφιά, τυφλός όν;

Ποιός σας είπε ότι βλέπουμε παντού ασχημιά, επειδή ξεχωρίζουμε το όμορφο από το άσχημο;



Δημήτρης είπε...

Επιπλέον να μη ξεχάσουμε να διαγράψουμε από τον κανόνα της Γραφής το Άσμα Ασμάτων
Για να μη θίγεται η όραση της άρρητης ομορφιάς (την οποία την βλέπουν μόνο κάποιοι)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Δημήτρη,
δεν θίγεται καθόλου το άρρητο κάλλος από το Ασμα Ασμάτων...

http://www.pemptousia.gr/2011/06/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/

Ανώνυμος είπε...

@8:01 μ.μ.
Κι όμως, από νεκρό κι από τυφλό μπορεί ακόμα να μάθεις και..... ορθογραφία!

Ανώνυμος είπε...

κι εγω συμφωνω να διαγραφει το ασμα ασματων και το Ησαια χορευε παραυτα και ο Δαυιδ που ψαλλει με χορδες και κιθαρες και να αφαιρεθει παραυτα και ο δερματινος αφθαρτος χιτων του Χριστου που ψηλαφησε ο Θωμας, ολοι πισω στα "αυλα ανηδονα" σωματα του Χρυσοστομου , γρηγορα τσακιστειτε!

και καθε φορα που κανετε ερωτα να μεταμορφωνετε το αλογο και κτηνωδες ενστικτο! οπως το μεταμορφωσε η Μαρια η Αιγυπτια(που το κατηργησε τελειως)



Ανώνυμος είπε...

4¨54

υγιαινε αρχιζεις και γραφεις σα κι εμενα

Ηδονοθηρας νεοεποχιτης οπαδος του ξανθου γενους

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα είχε την καλοσύνη ο ευγενής φύλακας της σεμνότητος συνσχολιαστής να μας εξηγήσει πως γίνεται ένας νεκρός να είναι ταυτοχρόνος και τυφλός;;; Aισθάνομαι το μυαλό μου πολύ φτωχό για να συλλάβει τέτοιο μεγαλείο επαγωγικών συλλογισμών..

Ανώνυμος είπε...

Καταντήσατε την Θεολογική σαν τα "πάθη" σας , μην πω σαν τα μούτρα σας αφού δε στέκει θεολογικά (υπ' όψιν το κατ΄ εικόνα).Ήθελα να ξερα τι λόγο θα δώσετε στο Θεό,γιατί εσείς μπορεί να νομίζετε ότι δεν υπάρχει καν, αλλά σε κάποια φάση όλοι θα κριθούμε και θα λογοδοτήσουμε ενώπιόν Του.
Υ.Γ Αν ήταν σε μια άκρη ο ίδιος ο Θεός ή κάποιοι μαθητές του, είστε σίγουροι ότι θα ήθελε να ξεφτιλίζεται έτσι η σχολή που φέρει το ονομά του;; Και κάτι άλλο πότε ο Θεός και οι μαθητές του ή οι πατέρες συνέδεαν την Θεολογιά με την τέχνη;;;; Ο Θεός να μας ελεήσει!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε εδωτωρα συμβαινουν κοσμοιστορικα κι εσεις ασχολειστε με την τεχνη?

εδω μπουκαρε κιο Πατρων εκτος πα τον Σεραφειμ(που παλι κατι λεει για τους Εβραιους και τον πατροκοσμα) Λοιπον και τα περιπτερα κλειστα Κυριακη ουτε τσιγαρα ουτε...(απ αυτα που αγοραζω εγω ο ηδονοθηρας)
Ολα κλειστα και μη τολμηστε και ψωνισετε την Κυριακη!
Υλοφρονες!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρός @14 Δεκεμβρίου 2012 9:38 + 11:04 π.μ.

Φίλε, μετά χαράς καλοδεχούμενη η παρατήρησή σας.
Τυγχάνω απόφοιτος Ελληνικού δημοτικού σχολείου εξωτερικού, με μόνο δύο ώρες απογευματινό μάθημα ημερησίως και προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνω την ορθογραφία μου.

Δεχτείτε τώρα και εσείς φίλε, την παρατήρηση του Κυρίου μου.

Το να είναι κάποιος ανορθόγραφος, αυτό δεν βλάπτει κανέναν.
Εκείνος όμως που είναι νεκρός και τυφλός στην ψυχή και η έρημη από αγάπη καρδιά του στάζει θανατηφόρο δηλητήριο κακίας, βλάπτει υπερβολικά τον ίδιο του τον εαυτό και τους άλλους.

Δεν έχετε διαβάσει στη Καινή Διαθήκη τα χωρία, όπου ο Κύριος επικαλεί "νεκρούς" κάποιους που νομίζουν ότι ζούν και "τυφλούς" κάποιους που νομίζουν πως βλέπουν;

Ανώνυμος είπε...

@11.45
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.Μη νοιάζεσαι τόσο πολύ για την αμαρτωλή ύπαρξη μας και φρόντισε πρωτίστως για την ευσεβή δική σου.Αν είσαι άνδρας κοίταξε να μένεις τουλάχιστον επί ένα μήνα άπλυτος,αξύριστος και ασιδέρωτος,αν είσαι γυναίκα άφησε μουστάκι,5 πόντους τρίχα στα πόδια,κάνε κότσο και φόρεσε και μια φούστα ως τον αστράγαλο.Αν τα τηρήσεις επιμελώς όλα αυτά,βρίσκεσαι ήδη στο γκισέ του Παραδείσου για check-in...

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά,αλλά θα μπορούσατε να μας λύσετε την απορία πως γίνεται να είναι κάποιος νεκρός και τυφλός ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;;;Ένας πνευματοφόρος καρδιογνώστης σαν κι εσάς δε μπορεί να μην έχει εξήγηση σε τέτοιες απλοικές απορίες αμαρτωλών..

Ανώνυμος είπε...

Πρός @5:28 μ.μ.

Φίλε, τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά απ'ότι νομίζετε.

Η ίδια ερώτησή σας, περιέχει την εξήγηση.

Ανώνυμος είπε...

@11:45 + 4:01
Επειδή πιστεύω ότι Θεός σημαίνει καλοσύνη και αγάπη, αναρωτιέμαι μήπως "Αν ήταν σε μια άκρη ο ίδιος ο Θεός ή κάποιοι μαθητές του" θα θαύμαζαν κι αυτοί το θέαμα.
Εδώ ισχύει το ότι ο καθένας πλάθει τον Θεό του κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση Του.
Αν κατάλαβα καλά διέγνωσες ότι η καρδιά μου στάζει δηλητήριο και μάλιστα θανατηφόρο επειδή εξέφρασα αυτό που αισθάνθηκα, δηλαδή τον θαυμασμό μου για την ομορφιά της κοπέλας! Αν εξέφραζα το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που αισθάνθηκα, όπως εσύ, τότε δεν θα ήταν η καρδιά μου "έρημη από αγάπη";
Νεκρός+τυφλός (στη ψυχή βεβαίως, βεβαίως)

Ανώνυμος είπε...

@ 9:51 μ.μ
Φίλε, το δηλητήριο δεν ήταν ο θαυμασμός που εκφράσατε γιά την ομορφιά της κοπέλας, αλλά η ειρωνική έκφρασή σας με την ορθογραφία.

Το φτωχό σε γραμματικές γνώσεις μυαλό δεν βλάπτει, η αλλά η φτωχή σε αγάπη καρδιά.


Υ.Γ. Με το σχόλιο 11:45 δεν έχω καμμία σχέση, ούτε το εγκρίνω, είναι γεμάτο κακία.

Ανώνυμος είπε...

@11:11
Ενώ εσύ που με απεκάλεσες νεκρό και τυφλό, πριν από το σχόλιό μου για την ορθογραφία, είσαι γεμάτος αγάπη...

Related Posts with Thumbnails