Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Για να τα πούμε λοιπόν τα πράγματα με τ' όνομά τους.
Ο πρ. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος οφείλει σε μένα την εν εσχάτοις καιροίς καριέρα του ως "προμάχου της Ορθοδοξίας". Πότε άρχισε να γράφει για το θέμα των Καθολικών; Όταν έθεσα τον σχετικό προβληματισμό μετά την δραστηριότητα του - αφανούς πλέον - αρχιμ. Κυρίλλου Κωστοπούλου, ο οποίος το βράδυ της Ανάστασης του 2007 μίλησε εναντίον των Καθολικών (στην Μονή Μπάλα), εξεδίωξε όσους δήλωσαν ότι ήσαν Καθολικοί και είπε τα γνωστά περί ομοφυλοφιλίας του Πάπα.
Έκτοτε ο πρ. Α. Γ. ξεσπάθωσε! Τι άρθρα για να με αντικρούσει, τι εκδοτικός πανικός, τι ιντερνετική υπερκινητικότητα! Ανεδείχθη, λοιπόν, εξαιτίας μου ίνδαλμα εμπαθές της "αντι-οικουμενιστικής" μερίδος. Φυσικά δημοσιεύει τα άρθρα του και στον Αλεκολόγο για να μην ξεχνιόμαστε! Ο "ειρηνάρχης''!
Στο τελευταίο του βιβλίο "Η Συμπροσευχή με αιρετικούς" - μου το επισήμανε φίλος, γιατί δεν διαβάζω πρ. Α.Γ. - παραπέμπει σε άρθρα μου και - το κυριότερο - στις σελίδες 192 -194, σε μια τεράστια υποσημείωση, αναφέρεται στην Ιδιωτική Οδό με τα μελανώτερα χρώματα. Δικαίωμά του. Πρέπει όμως, για την ιστορία και μόνο, να σημειώσω τα εξής:
1. Στο ιστολόγιό μου φιλοξενώ και ακραίες απόψεις ανωνύμων που έχουν αντίθετη άποψη από την δική μου. Ξέρει πολλούς ο πρ. Α.Γ. που δημοσιεύουν ακόμα και σχόλια εναντίον τους; Το κάνω από την αρχή. Δεν αναρτώ μόνο τα χυδαία, εντελώς προσωπικά, τα οποία προέρχονται από τους ομοϊδεάτες του πρ. Α.Γ.
2. Αν ο πρ. Α.Γ. καταδικάζει κατηγορηματικά όσους έγραψαν στο ιστολόγιό μου σχόλια εναντίον της Ομολογίας Πίστεως, γιατί δεν κάνει το ίδιο για τους ομόφρονές του, οι οποίοι από φυλακής πρωϊας μέχρι νυκτός υβρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως "αρχιαιρεσιάρχη" και χίλια δυό άλλα απίστευτα στην κυριολεξία, λοιδωρούν κατά τρόπο εξευτελιστικό και βορβορώδη τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, προπηλακίζουν λεκτικά, απόλυτα βάναυσα, όσους ιεράρχες ή θεολόγους τολμούν να διαφοροποιηθούν και αυτομάτως χρίονται "αιρετικοί"! Τι έπαθε ο Γόρτυνος Ιερεμίας μόλις απέσυρε την υπογραφή του από την "Ομολογία"! Τις σάρκες του έφαγαν! Γιατί εδώ σιωπά ο πρ. Α.Γ.; Μα είναι απλό. Αν πει έστω και μία λέξη ελέους θα τον ξεράσουν οι δικοί του! Ας μη μιλάει, λοιπόν, αυτός για ''χριστιανικό ήθος". Αυτός, ο ορισμός της παρακμής!
3. Όσο για τη συμμετοχή Ορθοδόξων στην χορωδία του Καθολικού Ναού της Πάτρας - που προκαλεί αναφυλαξία στον πρ. Α.Γ. - αυτό είναι μια δική μου επισήμανση. Δεν είπα ότι συμφωνώ. Είπα ότι γίνεται, ήδη από τον 19ο αιώνα! Αν ενοχλείται από το γεγονός ας το λύσει με τον Μητροπολίτη του.

Να είστε βέβαιοι, αγαπητοί συνοδίτες, ότι δεν θα γίνει τίποτα!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πόσο θα ταλαιπωρείται η Εκκλησία από κάτι "παπαδάκους" του τύπου Ζήση, Γκοτσόπουλου κλπ...

Ας το καταλάβουν επιτέλους: η Εκκλησία από την αρχή της μέχρι και την έσχατη ημέρα ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτό club και πολύ large!!!

Ανοίγεται στο κόσμο για να τους μαζέψει όλους... δεν κλείνεται στον εαυτό της και δεν αρέσκεται στον ναρκισσισμό.

...Σε όποιον δεν αρέσει αυτό αλλά αρέσκεται στην αυτοειδωλοποίηση, αυτοαγιοποίηση και την αυτόδικαίωση, ας πάει αλλού, ας κλειστεί στο εαυτό του και ας αυτοικανοποιηθεί μέσα στην ψευδαίσθηση της ψευτοδικαίωσης του!!!

Η Ορθοδοξία δε σας γουστάρει ρε, όξω!
Η Ορθοδοξία γουστάρει ασώτους και όχι πρεσβύτερους υιούς, γουστάρει πόρνες και τελώνες, όχι φαρισαίους.

Έτσι τη βρίσκει ο Χριστός! γουστάρει να σώζει και να φωτίζει! ...όχι σαν τα μούτρα σας που κολάζετε και σκοτίζετε!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι άνθρωποι είστε 'σείς ρε, που χαίρεστε με την απώλεια και τον κολασμό των ανθρώπων...

...Έχετε δε το θράσος να χρησιμοποιείτε το όνομα του Χριστού με τα έμμυσα και ακάθαρτα σας χείλη και βέβηλα και την ακαθαρτωτέρα σας γλώσσα για να κρίνετε την οικουμένη... μέχρι και αυτός ο Κριτής της οικουμένης "κινδυνεύει" από την κρίση σας.

Η σαπίλα του εγωισμού σας αναδίδει φοβερή δυσωδία την οποία δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την ανεχόμαστε... να φύγετε, να πάτε αλλού!

Καλύτερα στην κόλαση με Χριστό, Πάπα και οικουμενιστές... παρά στον παράδεισο με ορθοδοξιστές αλλά άδειο από Χριστό!

Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

προσυπογράφω κάθε σου λέξη! η πάτρα κοιμόταν σ' αυτό το πρόβλημα και καταδίωκε τους καθολικούς χωρίς να σταθεί κανείς να υπερασπιστεί το ανθρώπινό τους δικαίωμα μέχρι που άνοιξες αυτή το φάκελο και υπερασπίστηκες την ελευθερία..
αλλά τι λέμε ο κλήρος γενικώς ζει σε σκοτεινούς χρόνους και δεν καταλαβαίνει όσα λες!

Ανώνυμος είπε...

Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι! Σήμερα ευτυχώς έχουμε και άξιους κληρικούς, ζηλωτές της πίστεως και όχι της "θρησκείας". Κάποια μιάσματα προσπαθούν να οικιοποιηθούν την Εκκλησία. Πρόκειται για μεγαλοαπατεώνες του πνεύματος οι οποίοι εκτοξεύουν και απειλές, ότι δήθεν θα αποτειχιστούν. Αλήθεια από πού;Από την Εκκλησία που δεν υπολογίζουν;
Φτάνει πια. Η Ορθοδοξία δεν χρειάζεται προστάτες. Αν και όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως προστάτες, συγγνώμη αλλά συμπεριφορά "μαστροπών" έχουν!
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η πλειονότητα των κληρικών είναι σαν τον Νικόδημο... νυκτερινοί μαθητές...

Δεν παραδέχονται τις βλακίες των ταλιμπάν "...αλλά δια τους Φαρισαίους ουχ ωμολόγουν, ίνα μή αποσυνάγωγοι γένωνται"

...κάποια στιγμή όμως πρέπει να γίνουν "ημερινοί"...

"...ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· ὁρᾶτε καὶ προσέχετε ἀπὸ τῆς ζύμης τῶν Φαρισαίων καὶ Σαδδουκαίων".

Ν.Σ ...καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Kόκα Κόλα και συναγωγή, συρφετός αποβρασμάτων.
Να τους χαίρεστε τους ποιμένες σας.

Ανώνυμος είπε...

μου ειναι αδύνατον να δικαιολογήσω την τόση εμπάθεια ενθεν κακείθεν. βρε παιδιά ΟΛΟΙ οι χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό. απο εκει και πέρα τα δόγματα δημιουργήθηκαν απο τους ανθρώπους. οσοι εντάχθηκαν σ'αυτά μπορουν να πιστεύουν σ'αυτά και να ακολουθουν τις επιταγές τους. ομως ειναι υπερβολικό να τους θεωρουμε μιασματα. το μόνο που βρίσκω απαράδεκτο ειναι να μπερδεύονται τα δόγματα στα μυστήρια: δηλαδή για παράδειγμα ο καθολικός δεν μπορεί να μεταλαμβάνει των Αχράντων Μυστηρίων πότε σε ορθόδοξο ναό και πότε σε καθολικό και αντιστρόφως. το να παρακολουθεί όμως τη θεία λειτουργία ή άλλες ακολουθίες γιατι ειναι κατακριτέο;

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ με τον Ζακύνθου και ο Γκοτσόπουλος με τον Ζήση!
Καθείς εφ ω ετάχθη!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ.
ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΑΝ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΑΤΟΣ!
ταλαίπωρε ...

Ανώνυμος είπε...

Μαχώμενος θεολόγος
Ν.Σ. να αγιάσει το στόμα σου , να ζήσεις χίλια χρόνια , κάθε σου λέξη & μια αλήθεια , κάποιοι μονοπωλούν την Ορθοδοξία , μονοπωλούν την σωτηρία , μονοπωλούν τον Παράδεισο .
Το έχω ξαναπεί :
Βγήτε κύριοι σουπερΟρθόδοξοι & πέστε στα σχολεία , αυτά που γράφετε στις ομολογίες σας , σε αυτά τα παιδιά που προσπαθούμε με τα χίλια ζόρια να τα μπάσουμε στην εκκλησία .....μόνον να είναι καλοκαίρι για να είναι φτηνές οι ντομάτες .

Ανώνυμος είπε...

Μαχώμενος θεολόγος
( μην αναρτηθεί ο πρόλογος ) αναρτήστε σας παρακαλώ πάρα πολύ την απάντηση του σοφού όντως π. Γεωργίου Τσέτση προς τον ....... Αιδεσιμολογιώτατον πατέρα Αναστάσιον Γκοτσόπουλον
Εις Πάτρας.

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ και συλλειτουργέ,
........................

ΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ Ν.Σ. ΗΡΕΜΗΣΕ ΛΙΓΑΚΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ... ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ... ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.. ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΙΛΑΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΗ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.. ΗΡΕΜΗΣΕ...ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΙΖΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΣΗ ΠΛΑΝΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ... ΗΡΕΜΗΣΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 3 Δεκέμβριος 2009 11:17 μμ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ....... ΜΕ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ!

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε, αγαπητέ μας ιστολόγε, ο πρ.Α.Γ. πράγματι γράφει όσα γράφει κυρίως διότι θέλει να είναι σε αντιμαχία με εσένα προσωπικά! Οπότε και προιστάμενος του "Σωτήρος" αν γίνεις -πράγμα αδύνατο γιατί, συν τοις άλλοις, δεν είσαι και Εύζωνας πλέον- θα τα βάλει και με την αδελφότητα του "Σωτήρος"!

Ανώνυμος είπε...

προς το ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και λοιπούς...

1ον.
...πότε μίλησα για intercommunio;
Όλοι γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι το Οικ. Πατριαρχείο δεν εφαρμόζει intercommunio... αλλιώς όλοι οι καθολικοί θα κοινωνούσαν στις εκκλησίες μας.

Έχοντας 6ετή εμπειρία στην Ιταλία σε διαβεβαιώνω πως intercommunio δεν γίνονταν σε καμία ενορία της Μητροπόλεως Ιταλίας (=Οικ.Πατρ.)
Οι Ρκαθολικοί έπαιρναν αντίδωρο και benedizione=ευλογία, σταύρωμα και ποτέ την αγία μετάληψη.

2ον. Θυμάμαι όμως και άλλα από την Ιταλία...

...θυμάμαι την ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ με την οποία μας δέχονταν,
θυμάμαι τις διευκολύνσεις για να τελούμε τις ακολουθίες μας στους ναούς τους,

...Θυμάμαι πως συμπεριφέρονταν κατά τις λειτουργίες μας: σταυροί, γονατίσματα, κεφαλοκλισίες... όχι μόνον λαϊκοί, αλλά και κληρικοί και επίσκοποι!

...Θυμάμαι πως μας άφηναν να λειτουργούμε όχι σε τίποτα παρεκκλησάκια αλλά στις Μητροπολιτικές τους Εκκλησίες ή και σε προσκυνηματικούς ναούς!

...Θυμάμαι στις Ρκαθολικές ενορίες και στα επίσημα βιβλιοπωλεία της Ρκαθολικής Εκκλησίας να πωλούνται βιβλία για αγίους όπως Σεραφείμ του Σάρωφ ή νεοφανείς αγίους όπως οι π. Πορφύριος και π. Παΐσιος!!!

...Θυμάμαι τις ΡΚ Εκκλησίες να γεμίζουν ορθόδοξες εικόνες,

...Θυμάμαι τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές της ΡΚ Εκκλησίας να μιλούν για την Ορθοδοξία και την αρχαία και γνήσια ομορφιά της...

...θυμάμαι, θυμάμαι, θυμάμαι.....

3ον. Ας έρθουμε στα ελλαδικά...

Τι να πρωτοθυμηθώ...2001 ΚΑΤΑΡΕΣ, ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ...ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!!!

Να θυμηθώ τους κακόμηρους Μεσσηνίας και Καλαβρύτων που παραχώρησαν κάποιους ναούς για να λειτουργούν ΡΚαθολικοί... (σε τραπέζι και όχι στις αγ. τράπεζες)και τους πήραν με τις πέτρες....

4ον.
Δε χρειάζεται να μιλήσω για την "εισδοχή στην Ορθοδοξία εκ της Λατινικής Εκκλησίας" που γίνεται με ΧΡΙΣΜΑ και όχι με βάπτισμα...

Τέλος πάντων βαρέθηκα να γράφω για ξέρω ότι "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..."

Ο Θεός να σας ελεήσει και να σας ανόιξει τα μάτια και τις καρδίες!

Ν.Σ

δουλος Χριστου είπε...

ναι αδελφε Ν.Σ. κι εγω εχω παει στην ιταλια και μαλιστα σε οικουμενικα σεμιναρια στη μονη Bose και γνωριζω για τη φιλοξενια των παπικων συνανθρωπων μας.. ομως αγαπητε μου αδελφε ενω εχεις δικιο για την απαραδεκτη συμπεριφορα των σουπερ ορθοδοξων, δεν μπορεις να καταλαβεις πως οι λατινοι ως αιρετικοι δεν βιωνουν κανενα εκκλησιαστικο γεγονος, αλλα θρησκευτικο γεγονος, -το οποιο βεβαια εχουν διαστρεψει και οι δικοι μας αντιοικουμενιστες με την ακρως ζηλωτικη τους συμπεριφορα-κι ετσι οι αγαπητοι μας κατα τα αλλα λατινοι θεωρουν πολυ φυσιολογικη τη συμπροσευχη και γιατι οχι και το intercommunio.. αν ειχαμε επιτρεψει κατι τετοιο..οσο για τη χριση μονο με αγιο μυρο των λατινων διαφωνω και εχω σοβαρους θεολογικους λογους γι αυτο που ειναι ευρεως γνωστοι και δεν θα τους εκθεσω εδω...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΥΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ Ν.Σ. ΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΟΣ Σ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ!ΚΙ ΑΣ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑΝ!ΚΙ ΑΣ ΛΕΓΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΟΡΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΩΤΟΙ!ΚΙ ΑΣ ΚΩΛΥΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΚΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΘΡΑΣΥΣ Ν.Σ. ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!1000 ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ!

Related Posts with Thumbnails