Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ο Γιώργος Κρανιδιώτης για την κοινωνική φιλοσοφία του Νικολάι Μπερντιάγιεφ


Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), διοργανώνει ένα αφιέρωμα στον Ρώσο θρησκειοφιλόσοφο Νικολάι Μπερντιάεφ (Κίεβο 1874-Παρίσι 1948), με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννησή του. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού (Χρυσοστόμου Σμύρνης 22). 
Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Κρανιδιώτης, ο Δημήτρης Μπαλτάς και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος. 
Ο Γιώργος Κρανιδιώτης, ιατρός, πτυχιούχος φιλοσοφίας, θα ανατπύξει το θέμα: «Η κοινωνική φιλοσοφία του Νικολάι Μπερντιάγιεφ». 
Ο Γιώργος Κρανιδιώτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1976. Σπούδασε Ιατρική και Φιλοσοφία–Παιδαγωγική–Ψυχολογία (ειδίκευση: Φιλοσοφία) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ιστορία της Φιλοσοφίας (Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ). Ειδικεύθηκε στην Εσωτερική Παθολογία στη Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα». Εργάζεται ως ιατρός του ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Τζάνειο». Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν: από πλευράς Ιατρικής, στη Βιοηθική, τα προθανάτια διλήμματα, τη Διαφορική Διάγνωση στην Εσωτερική Παθολογία και την κλινική αντιμετώπιση της COVID-19, και από πλευράς Φιλοσοφίας, στην αρχαία, την πατερική και τη νεώτερη και σύγχρονη ηπειρωτική φιλοσοφία. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει: δημοσίευση άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ομιλίες και ανακοινώσεις εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, και συμμετοχή στη συγγραφή και επιμέλεια βιβλίων. Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του τετραμηνιαίου φιλοσοφικού περιοδικού «Άνθρωπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails