Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΩΑΔΟΣ ΠΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αχαϊκή Πολιτεία», διεξήχθησαν ανακρίσεις στην Πάτρα για την υπόθεση του εν αργία Επισκόπου Τρωάδος Πέτρου, ο οποίος κατηγορείται για διάφορα παραπτώματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τρωάδος Πέτρος Μποζίνης ετέθη για δεύτερη φορά σε αργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Αυτή τη φορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέθεσε το θέμα σε ανακριτή, ο οποίος είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Καθηγητής στην Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ο Μητροπολίτης Κρήνης διεξήγαγε ανακρίσεις στους τόπους όπου έζησε και έδρασε ο Τρωάδος Πέτρος: Γερμανία, Βέλγιο και Πάτρα. 
Στην Πάτρα, τόπο καταγωγής και δράσης του Τρωάδος Πέτρου, οι ανακρίσεις πραγματοποιήθηκαν στην Μονή Γηροκομείου και ο Μητροπολίτης Κρήνης είχε μαζί του και τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Πολιτείας», στην Μονή Γηροκομείου μετέβη και κατέθεσε και η Ιωάννα, φερόμενη ως σύντροφος του Τρωάδος Πέτρου, την οποία εμφάνιζε… ως γυναίκα του και η οποία έχει προχωρήσει σε καταγγελίες και μηνύσεις και για τον βιασμό του αδελφού της, 62 ετών, ατόμου με νοητική υστέρηση. Πάλι σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα για την υπόθεση. 
Το ζήτημα παρακολουθεί στενά και η Ελληνική Πολιτεία.
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails