Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ένα μικρό σχόλιο στον αφορισμό Σωτηρόπουλου


Του θεολόγου-φιλολόγου Κώστα Νούση
Είναι κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος μάλλον μάταιο να ασχοληθεί κάποιος με το θέμα του αφορισμού του εν λόγω ανδρός, διότι η διάθεση μετανοίας φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα απούσα. Οπότε καλό είναι να ειπωθούν δυο λόγια με γενικότερο εκκλησιολογικό ενδιαφέρον και χωρίς να λείπει εν ταυτώ η μέριμνα και η προσευχή όλων μας για τη θεραπεία πάντων των εκκλησιαστικών τραυμάτων και εν προκειμένω την επάνοδο του πολιού θεολόγου στο Σώμα του Χριστού. 
Αν και ο γηραιός κήρυκας του Ευαγγελίου διατείνεται πως δεν τον απασχολεί ο αφορισμός του και τουναντίον του προσδίδει τιμή, «σκιρτήματα» χαράς και μεταθανατίους στεφάνους, το ύφος του, οι φράσεις του, με λίγα λόγια η όλη του ενασχόληση με το ζήτημα διαχρονικώς φαίνεται πως μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει, υποκρύπτουσα μια βαθύτερη ανησυχία για τη βαρύτητα μιας τοιαύτης συνοδικής αποφάνσεως και υποδηλώνουσα προφανώς την αλήθεια ή τις ικανές αλήθειες του περιεχομένου της. 
Ξεκινώντας από το τελευταίο σχετικό του κείμενο, παρατηρούμε την έντονα εμφατική υβριστική απαξίωση των υπογραφόντων τον αφορισμό του. Ένας «αρχιοικουμενιστής» πατριάρχης και ολίγα «επισκοπίδια» ήταν οι συντελεστές του εγκλήματος προς έναν ακάματο αυτοπροσδιοριζόμενο εργάτη του Ευαγγελίου, αντιαιρετικό ομολογητή της Ορθοδοξίας και «υπερασπιστή» (!) του Χριστού. Φράσεις του ιδίου ειλημμένες από το πρόσφατο, αλλά και παλαιότερα κείμενά του με πολύ «ζουμί». Μια περιφανέστατη αμετανοησία που εκδηλώνεται σε αμετροέπεια, εμπάθεια, εμμονή και εκδικητική αγανάκτηση. Ίσως και απογοήτευση από το γεγονός μιας διαφαινόμενης μη αναστρέψιμης κατάστασης. Μια ψυχαναγκαστική απώθηση κάθε πιθανότητας συμβιβασμού, εφόσον λοιδορούνται σκαιότατα και υπονομεύονται οι υποτιθέμενοι αντίδικοι. Μια οργανωσιακή παρωχημένη ομολογιακή νοοτροπία και αντίστοιχη σχέση με τον Χριστό. Ακόμα και η επιστολή του προ τετραετίας στην Ελλαδική Σύνοδο και τον νέο της τότε προκαθήμενο φαντάζει μάλλον ρητορική και αυτοδικαιωτική και ποσώς ταπεινή προσφυγή ειλικρινούς μετανοίας των όποιων προσωπικών σφαλμάτων και θεάρεστης αγωνίας αποκατάστασης της εκκλησιαστικής του κοινωνίας. 
Αυτό που δε βλέπουμε επίσης στα κείμενά του είναι η κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων, αλλά μια συνθηματική παράθεση εντυπωσιακών και βαρύγδουπων φράσεων πάντοτε αυτοδικαιωτικών και χλευαστικά καθαιρετικών των αντιπάλων του. Ωστόσο, ακόμα και ένας που πιθανότατα αγνοεί παντελώς το όλο ζήτημα, σίγουρα δεν μπορεί να μην υποπτευθεί ότι κάτι εδώ δεν πάει καλά. Λέει ας πούμε: «η λεγομένη Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος του Φαναρίου κατά τον Δεκέμβριο του 1993 επέβαλε σε μένα το επιτίμιο του αφορισμού, και μάλιστα χωρίς απαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας». Μα και ο πιο άσχετος και αδαής γνωρίζει πως δεν μπορεί να σταθεί επίσημος αφορισμός χωρίς κατηγορία συγκεκριμένη, εκτός κι αν παίζουμε με τις λέξεις και δε θεωρούμε το συγκεκριμένο ως τέτοιο, αλλά ως γενικό και αόριστο. Έπειτα, ζητά εξηγήσεις από την ελλαδική Ιεραρχία, ενώ ξέρουμε ότι συμμετείχε και εκείνη στην εν λόγω αφοριστική πράξη. Και τις ζητά παρακάμπτοντας τη Σύνοδο που την επέβαλε και ταυτόχρονα το κάνει απλώς ενημερωτικά, να του πουν δηλαδή αν έχει δίκιο ή άδικο! Αυτά, όμως, αρχίζουν να φαιδροποιούν ένα σοβαρότατο γεγονός, ως το προκείμενο που άπτεται της ίδιας της αιώνιας σωτηρίας. Επίσης, προσάπτει στον Αυστραλίας διάφορες κακοδοξίες, τις οποίες φυσικότατα ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός απορρίπτει και με τη σειρά του τον εμφανίζει «έξαλλο συκοφάντη». Ποιον να πιστέψουμε; Ας μας ξαναπεί, λοιπόν, ο πολιός πιο τεκμηριωμένα και ακριβέστερα τι αιρετικό εισήγαγε ο Αυστραλίας και το ξανασυζητάμε. Το σίγουρο είναι πως, αν έχει πει ή γράψει τέτοιες «χοντράδες» ο Στυλιανός, δε θα έμενε το ζήτημα άθικτο από τα ανώτερα συλλογικά όργανα της Εκκλησίας και τον Προκαθήμενο του Φαναρίου. 
Εδώ, όμως, τίθεται εκ νέου και γενικότερα το ζήτημα της αίρεσης σήμερα. Η τάση να βαπτίζεται ο οιοσδήποτε και με το παραμικρό αιρετικός, οικουμενιστής και όλα τα συναφή δεν έχει τελειωμό, στερούμενη πλέον κάθε έννοιας σοβαρότητας και της λογικής της χριστιανικής αγάπης και διάκρισης. Ακόμα και να ισχύουν αυτά που του αποδίδει ο λαϊκός θεολόγος, μήπως άραγε προσεβλήθη σε τόσο σοβαρό βαθμό η δογματική της Εκκλησίας και επήλθε τοσούτος σκανδαλισμός στο ποίμνιο, που να αφήσει παντελώς «αναίσθητο» το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να τη «χαρίσει» στον Στυλιανό μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής φιλίας; Ας υποθέσουμε και πάλι ότι είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί δεν πηγαίνει να συμφιλιωθεί με τον Πατριάρχη, να τα καταθέσει ξανά εγγράφως και επισήμως και, σε περίπτωση που τον αγνοήσουν, τότε να αποστασιοποιηθεί προσωπικά, να το δημοσιοποιήσει τελεσιδίκως και να αφήσει πάνω τους την ενοχή για την «αθώωση του αιρετικού»; Σε τελική ανάλυση, η αίρεση είναι θέμα ζωής και θανάτου και όχι κουίζ λέξεων, να πιάνεσαι από αυτές, να τις ερμηνεύεις κατά το δοκούν και να καθίστασαι γενικός τιμητής και ταραχοποιός μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, πράγματα, ως φαίνεται, όχι άγνωστα στον πολιό, ο οποίος ενσαρκώνει ακόμα το άκαιρο πλέον πνεύμα του καθαρεύοντος και ελεγκτικού καντιωτισμού. 
Οιαδήποτε, όμως, σχετική σύσταση φαίνεται πως εξοργίζει τον πολιό, ώστε να τη θεωρεί σχεδόν βλάσφημη και να τον οδηγεί σε μη χρήζουσες σχολίων ερμηνείες και εντολές: «σ' ἐπιστήμονα, ὁ ὁποῖος παρὰ τὴν ἐπιστημοσύνη του δὲν καταλάβαινε τί σημαίνει σύστασί του νὰ ζητήσω συγγνώμην ἀπὸ τὸν Πατριάρχη, εἶπα: γιὰ τὴ σύστασί σου νὰ ἐξομολογηθῇς σὲ αὐστηρὸ πνευματικὸ πατέρα, διότι αὐτὴ ἡ σύστασί σου εἶνε μεγάλη ἁμαρτία καὶ ἀσέβεια, εἶνε ἄρνησι Xριστοῦ». Το βέβαιο είναι πως δεν «πιάνει» ένας άδικος αφορισμός και νομοτελειακά επιστρέφει στην πηγή του και αγιοποιεί το θύμα αυτοδικαίως. Εάν, όμως, ήταν τόσο σίγουρος προς τούτο ο Σωτηρόπουλος, τότε θα έπρεπε να έχει πάνω του στοιχεία χάριτος - τουτέστιν ηρεμία, χαρά, ειρήνη, πραότητα, γλυκύτητα, βεβαιότητα και εσωτερική πληροφορία συνηγορούσα στη δική του αλήθεια – κάτι, ωστόσο, που δε συμφωνεί με την εν γένει αίσθηση που μας προκαλεί με την εξωτερίκευση μιας καταφανούς ενόχλησης και ταραχής, δηλωτικών προφανώς εσωτερικών διεργασιών και δεδομένων ακαταστασίας. 
Το πιο άσχημο στο όλο ζήτημα είναι η από όλες τις πλευρές επισήμανση και παραδοχή της εν τοις πράγμασι ακύρωσης του αφορισμού του από έτερους Επισκόπους – κυρίως εν Ελλάδι. Τα σοβαρότατα εκκλησιολογικά προβλήματα της απανταχού Ορθοδοξίας συνεχίζουν να υποσκάπτουν το κύρος και την αλήθειά της γενόμενα η κύρια μάστιγα της Εκκλησίας στα χρόνια που διανύουμε. Δεν πρέπει να κωφεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε τέτοιες προκλήσεις από «ευσεβείς και αντιοικουμενιστές» Επισκόπους, οι οποίοι αναφύονται ωσεί μανιτάρια και αποδείχνονται αγνοούντες την υπακοή, την ταπείνωση και την ενότητα της αγάπης, προκρίνοντες τη λεκτική «ακρίβεια» και μαχητικότητα, τον οργανωσιακό ηθικισμό και τον κηρυγματικό δυτικότροπο ευσεβισμό, για τα οποία φαίνεται να υπερεκτιμούν και να θαυμάζουν τον γηραιό θεολόγο. 
Εν κατακλείδι ας σημειωθεί πως το περίεργο με τον άνδρα είναι η «στενή» σχέση του με τον γέροντα Πορφύριο, την οποία συχνά πυκνά επικαλείται προς ίδιον όφελος – γνωστό άθλημα πολλών στον εκκλησιαστικό χώρο – ενώ κατ’ ουσίαν πόρρω απέχει του ορθοδόξως διακριτικού και ησύχιου πνεύματος εκείνου. Ας το αναλογιστεί ολίγον, πριν συνεχίσει τον κατωφερή δρόμο που προ πολλού έχει επιλέξει, διότι πολλά οφέλη έχει λαμβάνειν, εάν φυσικά και εφόσον έχει τη σχετική διάθεση. Αυτό έτσι, σαν μια φιλική συμβουλή. 
Εννοείται, προσέτι, πως εδώ και ικανό χρονικό διάστημα παραμένουν «ανοιχτές» οι ερωτήσεις μας στον σεβασμιότατο Πειραιώς και εκκρεμούν οι σχετικές απαντήσεις. 
Κ.Ν. 
17-12-2012

138 σχόλια:

Ο Φίλος είπε...

Κύριε Κώστα Νούση,

τα συγχαρητήρια μου γιά την άψογη Ορθόδοξη αναφορά σας.

Τώρα αξίζετε τον τίτλο σας και την προσφώνηση, Κύριος.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ μικρός,ολίγιστος "κυριε" Νούση για να απαξιώσεις τον "καντιωτισμό" όπως σκωπτικά αποκαλείς το αγωνιστικό πνεύμα και φρόνημα του π.Αυγουστίνου. Εκείνος θηριομάχησε με τα ποικίλα κατεστημένα και απέσπασε και το θαυμασμό και την εκτίμηση και των φανατικών του αντιπάλων. Εσύ ταλαίπωρε τι αγώνες έχεις να επιδείξεις; Λίγη τσίπα πάνω σου δεν έχεις; Τέτοια αμετροέπεια;

Ανώνυμος είπε...

@1:17
αν κρινω, αγαπητε, απο σενα ως αντιπροσωπευτικο καρπο του αγωνιστικου καντιωτισμου, τοτε αισθανομαι οχι μονο δικαιωση για οσα λεω, αλλα και ελλειψη οτι δεν εχω πει αρκετα.
Κ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέει ο κ.Νούσης, αλλά όπως λέει και ο λαός μας: "κουφό καμπάνα κι αν χτυπάς..."

Ο Φίλος είπε...

Πρός @18 Δεκεμβρίου 2012 1:17 μ.μ.

Κάνετε λάθος αγαπητέ. Δεν είναι ο Κύριος Νούσης ολίγιστος, αλλά οπωδήποτε εκείνος, που τον αποκαλεί έτσι.

Όσο γιά τον μακαρίτη π. Αυγουστίνο, δεν θηριομαχούσε φίλε, αλλά ανθρωπομαχούσε. Τό ίδιο πράττει και τον πνευματικόν του τέκνον, ο Νικόλαος Σωτηριόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ.Ν. έχει να επιδείξει τα εξής: αμετροέπεια και ύβρεις κατά των αντιφρονούντων(ας θυμηθούμε τα περί κρετίνων και νεροχριστιανούληδων), νεοορθόδοξες φλυαρίες, επηρμένη οφρύ κ.τ.ο.

Ανώνυμος είπε...

Ο αείμνηστος Ψαρουδάκης για το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης: 1)"Αλλού θα έπρεπε να στραφεί το Φανάρι και να καθαρίσει πρώτα την κόπρο του Αυγείου που με τη δυσοσμία των αιρετικών δοξασιών(Χαρκιανάκη-Ζηζιούλα) και τον οικουμενισμό στους κόλπους του, μολύνει και κατασκανδαλίζει τον ιερό χώρο της Ορθοδοξίας". 2)"Για τη σημερινή κατάσταση της Εκκλησίας το πιο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την τυχοδιωκτική του πολιτική,τις ερωτοτροπίες του με την παναίρεση του οικουμενισμού, και το χειρότερο με τις μασσωνικές του διασυνδέσεις".


17 Δεκεμβρίου 2012 4:14 μ.μ.

Ο Φίλος είπε...

@1:36 μ.μ

Φίλε, αυτά είναι παρελθόν.

Μόνον ο διάβολος σκαλίζει το παρελθόν του ανθρώπου, καθώς και εκείνοι που είναι ενωμένοι μαζί του.

Με μία ειλικρινή εξομολόγηση, όλα σβήνουν.

Ο Φίλος είπε...

Ο "αείμνηστος" Ψαρουδάκης αγαπητέ, λησμόνησε να βάλει και τον εαυτόν του στην λίστα των κατηγορούμενων.

Όπως και εσείς τον δικό σας, φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Προς Φίλο της αντικειμενικότητας και αμερόπληπτο όπως θέλω να ελπίζω κι όχι της σκοπιμότητας: το Φανάρι μας έχει συνηθίσει σε αυθαιρεσίες και αντικανονικότητες. Πώς εκπαραθυρώθηκε ο Μεθόδιος Φούγιας; Πώς ο Σπυρίδων Παπαγεωργίου; Πώς αφορίστηκε ο Σωτηρόπουλος; Κλήθηκαν σε απολογία; Απολογήθηκαν; Ναι ή ου;

Ανώνυμος είπε...

Μείζων σε κακία και υπερατελής κι όχι υπερτελής θα πρέπει να ονομάζεται η σύνοδος που αφόρισε το Ν.Σωτηρόπουλο.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Πρός 2:01 μ.μ.

Φίλε, θα σας πω κάτι και βάλτε το στην καρδιά και στον νου, εσείς και όλοι οι πατριαρχομάχοι.

Όποιος πολεμά, το πρόσωπο του Πατριάρχη μας, είναι Χριστομάχος.

Αυτό βέβαια δεν δίνει το δικαίωμα στον Πατριάρχη να παραβιάζει τους κανόνες της Εκκλησίας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι κι αυτός είναι άνθρωπος που αγωνίζετε για την σωτηρία της ψυχής του, και μπορεί να κάνει λάθη.

Αν θέλει, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να τα διoρθώσει και να καλέσει τώρα, με αδελφικά αισθήματα, σε απολογία εκείνους που αισθάνοντε αδικημένοι απ αυτόν.

Αν είμουν στη θέση του, αυτό θα έκανα.

Χάρης είπε...

Να είσαι σίγουρος φίλε Πελεκάνε, ότι ο λαός αγαπάει πολύ τους ευθείς και αγιοπατερικούς ανθρώπους όπως ο Σεραφείμ και ο Σωτηρόπουλος. Γι αυτό και δεν επιθυμεί να τους διώξει, αλλά αντίθετα τους εκτιμά και αισθάνεται έξοχα που βρίσκεται υπό την πνευματική εποπτεία τους.
Αντίθετα, όταν έρχεται ο πατριάρχης στην Ελλάδα, πρώτα έρχονται τα ΜΑΤ για να απομακρύνουν τον πιστό λαό που με ιερά αγανάκτηση θέλει να τον αποδοκιμάσει, μιμούμενος εκείνους τους ευλογημένους ανθρώπους που έριξαν στη θάλασσα τους επισκόπους που έκαναν την ψευδοένωση στη σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας. Αυτή τη "βιαίη" κίνηση η Εκκλησία την επικύρωσε και την εξυμνεί μέσα από τα Συναξάρια.
Είναι γνωστό άλλωστε, πως όποιος δεν έχει φόβο Θεού, όπως ο Βαρθολομαίος, επιτρέπει ο Θεός να φοβηθεί τους ανθρώπους.
Όσον αφορά το αν αγαπούν την Εκκλησία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που κατηγορείς, αυτό ούτε εσύ δεν το πιστεύεις. Μιλάμε για πλήρως ακτήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Ευαγγέλιο του Χριστού.
Για το ποιοι αντιμάχονται και εχθρεύονται την Εκκλησία, καλό θα ήταν να κάνεις μια αναδρομή στις πρόσφατες αναρτήσεις του Ανδριόπουλου για Καζαντάκηδες και Λουκρητίες. Ο τύπος αυτός με την κάλυψη του Φαναρίου, χρησιμοποιεί ακόμα και αντίχριστους θεοσοφιστές και εκκλησιομάχους για να "χτυπήσει" τους "εχθρούς" των προστατών του.
Το πιο στενάχωρο στην όλη υπόθεση είναι η θέση του κ. Νούση στο ζήτημα του αφορισμού Σωτηρόπουλου. Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά μαζί του, αλλά είχα την εντύπωση ότι ήταν δίκαιος άνθρωπος. Η αδικία κ. Νούση είναι μεγάλη αμαρτία. Και όταν συμφωνούμε με αυτή είναι σαν να τη διαπράξαμε και εμείς μαζί με του Πόντιους Πιλάτους

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Νούση,

Τώρα ξύπνησες εσύ, φωστήρα μου, και ζητάς να πληροφορηθείς τι αιρετικά πράγματα εισήγαγε ο Αυστραλίας Στυλιανός; Πού ήσουν από το 1988 όταν άρχισε ο Σωτηρόπουλος να αναιρεί τις κακοδοξίες του εν λόγω Αρχιεπισκόπου; Δεν άκουσες τίποτε για την υποβληθείσα μήνυση 50 ομογενών της Αυστραλίας κατά του Στυλιανού, όπου εκτίθενται αναλυτικώς οι αιρετικές του δοξασίες, γραπτές και προφορικές, του Στυλιανού κατά του ασπίλου προσώπου του Χριστού.
Τόσο η μήνυση των 50 ομογενών όσο και η δια της Ιεράς Συνόδου υποβληθείσα μήνυση του Φλωρίνης Αυγουστίνου κατά του Αυστραλίας επί αιρέσει απερρίφθησαν από τον Βαρθολομαίο χωρίς καν να κληθούν οι προταθέντες μάρτυρες. Ίσχυσε και εδώ το καταραμένο φιλάδελφο ή, άλλως, το "κόραξ κοράκου μάτι δεν βγάζει" κατά τη λαϊκή θυμοσοφία. Για τον Βαρθολομαίο είναι μικρός και ανάξιος υπερασπίσεως ο Χριστός και μεγάλος και άξιος πάσης προστασίας ο Στυλιανός!

Εξάλλου δεν άκουσες ή δεν διάβασες ότι ο Αυστραλίας δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει την γραπτή εξώδικη απειλή του κατά του Σωτηροπούλου και να τον μηνύσει ως συκοφάντη του ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρά την έντονη προτροπή του γηραιού θεολόγου; Αναζήτησε και μελέτησε χωρίς τις γνωστές σου προκαταλήψεις τα υπ' αριθ. 447, 448, 449, 450, 451 τεύχη του περιοδικού "Ο Σταυρός". Εκεί, πέρα από τις αιρετικές δοξασίες του Στυλιανού, θα διαβάσεις και τη γενναία δήλωση του Σωτηροπούλου, με την οποία καταλήγει: "Άγιε Αυστραλίας... Δεν ανακαλώ τίποτε εξ όσων σας κατηγόρησα. Διότι δεν σας κατηγόρησα αδίκως, αλλά δικαίως. Δεν είμαι εχθρός σας, αλλ' εχθρός των βλασφήμων φρονημάτων σας και κηρυγμάτων σας. Εχθρός του Αυστραλίας Στυλιανού είνε ο ίδιος ο Στυλιανός! Υπάρχει θάνατος, ο οποίος καθαιρεί από τα αξιώματα και παραδίδει εις τον Κριτήν. Μετανοήσατε, δια να σωθήτε. Και αν δεν θέλετε να μετανοήσετε, αλλά θέλετε να προσφύγετε εις τα Δικαστήρια, να γνωρίζετε ότι, όσον σεις είσθε αδίστακτος προς την ασέβεια, τόσον εγώ είμαι αδίστακτος προς την αλήθειαν και το δίκαιον. Εμπρός, λοιπόν, προς τα Δικαστήρια, δια ν' ακουσθούν και εκεί θλιβερώταται αλήθειαι...".

Αν είχε "κότσια" και "τσαγανό" ο Αυστραλίας Στυλιανός, ας πραγματοποιούσε την απειλή του και ας μήνυε τον Σωτηρόπουλο ως συκοφάντη του, όπως τον παρακαλούσε την εποχή εκείνη ο αγωνιστής θεολόγος. Ο Σωτηρόπουλος, ο οποίος τόσο άδικα και απάνθρωπα σφαγιάσθηκε από την Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, επιζητούσε ευκαιρία να απολογηθεί έστω και ενώπιον της κοσμικής Δικαιοσύνης. Δυστυχώς δεν του δόθηκε ούτε και αυτή η δυνατότητα.

Θα ήσουν πιο συνεπής προς αίσθημα της δικαιοσύνης, Κωστάκη μου, αν έστρεφες λιγάκι το ενδιαφέρον στο μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα, γιατί δεν δόθηκε στον Σωτηρόπουλο το αναφαίρετο δικαίωμα σε απολογία. Δικαίωμα που απολαμβάνουν και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Και γιατί ανάμεσα σε αναριθμήτους ασεβείς και αντιχρίστους της εποχής μας, κρίθηκε άξιος αφορισμού μόνον ο Σωτηρόπουλος.

δ.τ.

Ανώνυμος είπε...

@ δ.τ.
μηπως αναλογιστηκες για ποιον λογο απεφυγε τα διακαστηρια ο Αυστραλιας; απο φοβο - δεν τον κοβω να εχει απο αυτο - ή για να αποφυγει τον επιθυμητο απο την αντιπερα οχθη ντορο;
για την απολογια: σε αρκετες περιπτωσεις ειναι παντη αχρηστη, ιδια οταν ο εγκαλουμενος ειναι σκληροκαρδος και εσκεμμενα αμεταμελητος, κατι που δειχνει περιτρανα το απυλωτο και αυθαδες στομα εκαστου και το προκλητικο, ειρωνικο και εγωισμου δεικτικο ελεγκτικο υφος.
αν ο σωτηροπουλος ειναι ταπεινος, ας κανει μια προσπαθεια προσεγγισης με τον πατριαρχη. επισης, για ποιον λογο δεν προσφευγει ο ιδιος σε κοσμικα δικαστηρια, εφοσον δεν αισθαμεται καλυμμενος απο τα πνευματικα; εκει μπορει να πετυχει τουλαχιστον την περιβοητη ακροαση που υποτιθεται οτι δεν ελαβε. ξερεις ομως τι φοβαμαι; οτι και αυτος και οι 50 συν αυτω και ο καθε "μαχητης" δεν εχουν κατ' ουσιαν κατι τοσο ξεκαθαρα στα χερια, διο και κωφευουν με τεχνη και χαρη, φωνασκουντες την ιδια ωρα για διακιοσυνη.
ξαναπροκαλω τον Σωτηροπουλο: ας μας ξαναπει ενα απο οσα καταμαρτυρει στον Αυστραλιας με στοιχεια. με σαφη και ξεκαθαρα. και εδω ειμαστε να τα ξαναδουμε.

Κ.Ν.

Ο Φίλος είπε...

Πρός @ Χάρη

Φίλε, εκτός ενός, συμφωνώ σε όλα μαζί σου.

Είναι αδύνατον κάποιος να είναι δίκαιος, όταν δεν αγαπάει.

Ενός κακού μύρια έπονται.

...........................

Πρός @ δ.τ.

Ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος ήταν άξιος αφορισμού, αλλά είναι και άξιος αγάπης, όπως και ο Πατριάρχης μας.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Οι ισραηλινοι δωσαν προς τιμην τους ευκαιρια απολογιας στον Αιχμαν απο τους μεγαλυτερους εγκληματιες ολων των εποχων . Φυσικα τον εκτελεσαν και καλα καναν αλλα με δικαιη δικη . Και ο Γκερινγκ απολογηθηκε . Και οι βασανιστες της χουντας . Και δεν μπορουσε να καλεσει η συνοδος του Πατριαρχειου τον Σωτηροπουλο για απολογια που δεν εκανε εγκλημα ; Αρα η κοσμικη δικαιοσυνη ειναι ανωτερη της εκκλησιαστικης . Παντως οι σχετικα ασχετοι με την εκκλησια αν ακουσουν καταδικη χωρις απολογια θα πουν οτι αυτο δεν ειναι δικαιοσυνη . Και ειναι πρωτοφανες να ισχυριζονται θεολογοι οτι η απολογια ειναι περιτη σε δικη . Και μονο απο αυτο δικαιωνεται ο Σωτηροπουλος . Και δεν με νιαζει αν ειναι αγιος η οχι . Οταν αδικειται ενας ανθρωπος δεν κοιταμε πανω απο το κεφαλι του αν εχει φωτοστεφανο . Α.Μ

Χάρης είπε...

Πελεκάνε, εσύ πρώτος αναρωτήθηκες γιατί ο λαός δεν κάνει κάτι για να διώξει τον Πειραιώς κι εγώ σου απάντησα.
Διάλεξες να μου απαριθμήσεις τους πιο αμφιλεγόμενους επισκόπους(εξαιρώ βεβαίως τον Σιατίστης), για τους οποίους πολλά θα μπορούσαμε να πούμε σε ιδιωτική συζήτηση και δυστυχώς δεν άπτονται μόνο σε θέματα πίστεως...Το κυριότερο όμως είναι ότι λένε και ξελένε. Κλασσικό παράδειγμα ο Μεσσηνίας που μίλησε για διηρημένη Εκκλησία και μετά τα μάζευε. Ο δε Πατριάρχης άλλα λέει στους Αγιορείτες, άλλα στον Βενέδικτο και την πανθρησκειακή παρέα του. Αν αυτό δεν είναι διπλοπροσωπία, είναι έλλειψη ειλικρίνειας, κάτι που είναι ξένο προς την Ορθοδοξία μας και το ομολογητικό της φρόνημα. Πως μπορείς να συγκρίνεις τέτοιους ανθρώπους με τους Γίγαντες της Πίστεως Χρυσόστομο και Παλαμά; Πως βάζεις στο ίδιο καζάνι τους διώκτες με τους διωκόμενους; Πως μπορεί να συγκριθούν οι ακτήμονες με τους μαχαραγιάδες, οι αποστεωμένοι των στερήσεων με τους τροφαντούς της καλοπέρασης;
Εξακολουθώ να θεωρώ τιμή τον χαρακτηρισμό του "γοχ", τον οποίο έχω ακούσει αρκετές φορές σε διαλόγους (ζωντανούς και διαδικτυακούς), όταν ο άλλος αδυνατεί να μου παραθέσει επιχειρήματα μέσα από του Αγίους Πατέρες. Η συκοφαντία για την Αλήθεια του Χριστού είναι πράγματι πολύ γλυκιά. Και είναι μύριοι οι χαρακτηρισμοί "αγάπης" που έχουμε ακούσει από ανθρώπους που θεωρούν ξεπερασμένους τους Αγίους Πατέρες. Παλαιοημερολογήτες, ταλιμπάν, θρησκοφασίστες, σκοταδιστές, μεσσαιωνικοί, απολιθώματα και άλλα "παράσημα" ων ουκ έστι αριθμός. Ίσως αυτά τα στολίδια για την Αγάπη του Χριστού, να σβήσουν κάποιες από τις πολλές αμαρτίες μας. Γένοιτο

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν συγχαίρω τον κο Ανδριόπουλο γιατί δημοσιεύει όλα τα σχόλια.
Από κει και πέρα επειδή τέθηκε το θέμα του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου και κάποιοι σχολίασαν απαξιωτικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο αοίδιμος παρ όλες τις ατέλειες και τα ελαττώματά του,αναπόφευκτα σε κάθε τέκνο του Αδάμ, του δεν μπορεί να κατηγορηθεί βασίμως ότι ανθρωπομαχούσε. Ο Φλωρίνης μόνο με τα κηρύγματά του οδήγησε χιλιάδες ψυχών στο Χριστό. Τι δε να πει κανείς για τα συσσίτια επί κατοχής στην Κοζάνη με τα οποία έσωσε απ την πείνα 8150 ψυχές; Για το πλήθος των ιδρυμάτων που ίδρυσε ΑΠ ΤΟ ΜΗΔΕΝ; Για την παροιμιώδη αφιλοχρηματία του(δε γνώριζε το χρώμα του χρήματος) και την ασκητικότητά του; Αλλά και για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα αξίζει να υπομνησθεί κάτι που τόνισε ο διάδοχός του μητροπολίτης Θεόκλητος σε συνέντευξή του: ότι δηλαδή ο μακαριστός όταν έκανε ένα σφάλμα και το καταλάβαινε έσπευδε αμέσως να ζητήσει συγγνώμη απ αυτόν που αδίκησε. Εύκολα μπορούσε κάποιος να τον παρεξηγήσει λόγω του χαρακτηρολογικού του προφίλ.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μ' αυτά που διαβάζω, κυρίως τις αντιπαραθέσεις μεταξύ "πιστων" (;), χαίρομαι που δεν ανήκω σ' αυτή την οχλαγωγία που ονομάζεται ορθοδοξία (ή καθολικισμός, προτεσταντισμός, αθεϊα κλπ) αλλά πορεύομαι προς την οδό του θανάτου δίχως ψευδαισθήσεις ή φρούδες ελπίδες, διατηρώντας απλώς την ανάμνηση του τυχαίου γεγονότος που λέγεται ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Όπως έχουμε ξαναγράψει η μεγαλυτέρα τιμωρία του Σωτηρόπουλου είναι η στέρηση του άμβωνα της Πάτρας! 2 επίσκοποι των Πατρών ρητώς και δια ροπάλου τον έχουν εκποδών παντός Πατρινού άμβωνος! και οι γνωρίζοντες τα πράγματα ξεύρουν πολύ καλά τί σημαίνει να είσαι οργανωσιακός κλπ και να αδυνατείς να κηρύξεις στην Πάτρα... κόλαση!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και βεβαια ανεξαρτητως διαταξεων εκκλησιαστικου δικαιου ξερουμε ολοι ενα παραδειγμα απο την αγια γραφη και την παραδοση της εκκλησιας . Οταν πιασαν οι αρχιερεις στα Ιεροσολυμα τον Παυλο και θελαν με το ετσι θελω να τον εκτελεσουν τον γλυτωσε ο Φηλιξ που ηταν πιο δικαιος . Και μετα επικαλεστηκε ο Παυλος τον Καισαρα που ηταν τοτε ο ημιτρελος Νερων . Που παρολα αυτα ο Παυλος ειχε πιο πολυ εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη του απο οτι στους ομοεθνεις του θρησκευτικους αρχοντες . Και οταν τον ακροαστηκαν ο Φηστος και ο Ηρωδης Αγριπας ο Β δειξαν και οι 2 συμπαθεια στον Παυλο και ας ηταν ο ενας εθνικος και ο αλλος κατ ουσιαν αθρησκος . Και τελικα οπως ξερουμε απο την παραδοση της εκκλησιας το δικαστηριο του Νερωνα τον αθωωσε και εκανε και τεταρτη περιοδεια και μονο οταν τρελαθηκε ο Νερων τελειως τοτε μονο εκτελεστηκε ο Παυλος . Αυτη η ιστορια απο την Καινη Διαθηκη και την εκκλησιαστικη παραδοση που βλεπουμε οτι ο Φηλιξ ο Φηστος ο Αγριπας ακομη και ο Νερων σε αυτη την περιπτωση ηταν δικαιοτεροι των αρχιερεων του Ισραηλ ειναι αιωνιος κολαφος στους θρησκευτικους αρχοντες οταν ειναι αδικοι . Οταν ειναι δικαιοι ειναι οι καλυτεροι ολων αλλα οταν ειναι αδικοι τοτε ειναι οπως λεει η Καινη Διαθηκη ειναι χειροτεροι και του Νερωνα .Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Νούση για την εμπεριστατωνένη και άριστη ανάλυση .Είναι ακριβώς όπως τα λέτε .Ας τολμήσει ο παράφρων, έστω και να επιδείξει την πράξη αφορισμού του και την εμπλοκή του Αυστραλίας σ'αυτήν και τότε όλοι να του ζητήσωμε συγνώμη !Δεν τολμάει όμως γιατί όλο το οικοδόμημα το έστησε πάνω σε ψέμματα και με αυτά προσπαθούσε να αποσπά τους ομοίους του,οπίσω του. Να σταματήσει,λοιπόν, τα αναμασήματα και να απαντήσει ευθέως στο απλό ερώτημα: Μήπως αφορίστηκε για τα άρθρα του στον οχετό του Ορδόδοξου ρύπου, με τα οποία καλούσε τους χριστιανούς να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις πράξεις καθαιρέσεων του Ιεροσολυμιτών εισπηδηματιών, από την Μείζονα και υπερτελή Σύνοδο (Βόστρων Τιμοθέου,Καπητωλιάδος Ησυχίου κ.λ.π ετέρων συν αυτοίς "προσωπικοτήτων", εκ των πολλών των παροικούντων εν Ιεροσολύμοις) και για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα γεγονότα της Κηφησιάς??? Περιμένομε την απάντηση........

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Νούση,

Και πάλι προδίδεις αδικαιολόγητη άγνοια και αθεράπευτη προκατάληψη. Επανειλημμένως ο Σωτηρόπουλος έκανε προσπάθειες προσέγγισης και έστειλε επιστολές στον Πατριάρχη παρέχοντας σαφείς και ικανοποιητικές εξηγήσεις. Όλες δημοσιεύθηκαν στον εκκλησιαστικό Τύπο της εποχής, έκαναν αίσθηση και προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση, γι' αυτό και οι στήλες των εφημερίδων πλημμύρισαν από επιστολές συμπαραστάσεως προς τον αδικούμενο ιεροκήρυκα. Συ δεν συγκινήθηκες; Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφραζαν κατ' ιδίαν την έκπληξη και απορία τους με τη στάση του Πατριαρχείου. Άλλοι δε, οι πιο θαρραλέοι, του άνοιγαν τους ναούς και κήρυττε. Η Δ.Ι.Σ. επί Χριστοδούλου εισηγήθηκε την άρση του περιβόητου αφορισμού παρά τις αντιδράσεις του τότε Συνοδικού Μητροπολίτου Ζακύνθου. Δυστυχώς το Πατριαρχείο ως ...φιλόστοργος μήτηρ παραμένει ασυγκίνητο, παρά την εις βάρος του λαϊκή κατακραυγή. Το έλλειμα ταπείνωσης και τους εγωισμούς, λοιπόν, αναζήτησέ τα στον φαναριώτικο δεσποτικό αυταρχισμό και όχι στα θύματά του.

Επίσης, αν ο Αυστραλίας ήθελε να αποφύγει τον ντόρο και τα δικαστήρια, γιατί έστειλε εξ αρχής το εξώδικο στον Σωτηρόπουλο; Μην κόβεις και ράβεις στα μέτρα σου. Ο Αυστραλίας ανέκρουσεν πρύμναν, διότι φοβήθηκε την αποκάλυψη της αληθείας και τον διασυρμό του από τον εγκρατή περί τα δογματικά θεολόγο Σωτηρόπουλο. Γι' αυτό ακριβώς δεν τόλμησε να τον μηνύσει στα κοσμικά δικαστήρια. Αυτή είναι η αλήθεια, αγαπητέ, τα δε υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Είναι δε γελοία η προτροπή σου να προσφύγει ο Σωτηρόπουλος στα κοσμικά δικαστήρια για θέματα πνευματικής φύσεως, που άπτονται της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας. Τί να αποφανθούν τα δικαστήρια; Αν είναι δίκαιος ή άδικος ο αφορισμός; Μην προκαλούμε θυμηδία, κ. Νούση.

Ο ισχυρισμός σου ότι είναι σε αρκετές περιπτώσεις "άχρηστη" η απολογία ενός εγκαλουμένου είναι άκρως επικίνδυνος, σε εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνον ως θεολόγο και χριστιανό, αλλά προπάντων ως άνθρωπο, διότι καταδεικνύει την εκφασισμένη σου συνείδηση και τον κοσμοθεωριακό σου σκοταδισμό.

δ.τ.

ΥΓ. Συγχαίρω τον ανώνυμο σχολιαστή Α.Μ. 5:53 μ.μ. για την εύστοχη και νηφάλια τοποθέτηση.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γεια σου πελεκανε και καλησπερα . Φυσικα και δενσυγκρινω τον Σωτηροπουλο και κανεναν εκκλησιαστικο αντρα της μεταποστολικης εποχης με τον Παυλο . Αλλο λεω . Δηλαδη για να εχει δικαιωμα απολογιας ενας ανθρωπος πρεπει να ειναι του υψους του Παυλου ; Αυτο ειναι που δεν χωρα το μυαλο πολλων ανθρωπων . Οχι μονο σε αυτη την περιπτωση . Οτι δηλαδη οι απλοι ανθρωποι που εχουν μια ασθηση δικαιου με τιποτα δεν μπορουν να συμφωνησουν με τις θεολογικες περικοκλαδες . Αυτο που βλεπουν αυτο λενε . Οπως ειπε ο θεραπευθεις τυφλος στους Φαρισαιους . Δεν ξερω τους ειπε αν ειναι προφητης ξερω οτι πριν δεν εβλεπα και τωρα βλεπω . Ετσι και εμεις λεμε πως ειναι δυνατον συνοδος επισκοπων οσο πομπωδες ονομα και να εχει να αφορισει καποιον χωρις να τον καλεσει σε απολογια . Για αυτο ο πολυς ο κοσμος λεει εγω ειμαι με την θρησκεια και οχι με την εκκλησια . Και η δογματικη του Ρωμανιδη δεν θα τους πεισει για το λαθος της διατυπωσης . Α.Μ

Δ.Κ είπε...

@δ.τ

Είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι ο πολύς Αυστραλίας Στυλιανός,ένας από τους σοβαρότερους ιεράρχας της Εκκλησίας μας, θα ησχολείτο ποτέ με τον σχιζοφρενή Σωτηρόπουλο;;;Για όσα ψέμματα αράδιαζε τον άφησε στην δικαιοσύνη του Θεού και τώρα τιμωρείται! Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία. Ο Αυστραλίας είναι δίκαιος και ευθύς άνθρωπος και δεν θα τον άφηνε ο Θεός ανυπεράσπιστο...

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Πρός 6:36 μ.μ.


Αγαπητέ μου φίλε,
δεν κανείς λογικός άνθρωπος, δεν αμφιβάλλει γιά το μεγάλο φιλάνθρωπο έργο, καθώς και γιά τις αρετές του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου.

Όσο όμως, το πνευματικό του τέκνον Νικόλαος Σωτηριόπουλος, παραμένει αφορισμένος εκτός Εκκλησίας, παραμένει και εκείνος εκτός παραδείσου.

Στό χέρι του το έχει, ο αδερφός μας Νικόλαος, να βάλει τον εαυτό του και τον πνευματικό του πατέρα, στόν παράδεισο στόν Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Σχιζοφρενής και παράφρων ο Σωτηρόπουλος. Μα τα ίδια δεν έλεγαν και για τον θεσπέσιο Παύλο οι σύγχρονοί του; Ιδού λοιπόν η φύτρα σας.

δ.τ.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο pelekanos 92 ερευνά τα κρυπτά των ανθρώπων ως άλλος καρδιογνώστης και μιλά για επιφανειακή φιλανθρωπία του μακαριστού π.Αυγουστίνου; Ψυχοανατόμος είναι;
Δεν ντρέπεται λιγάκι να τον παραλληλίζει με τον Αλ Καπόνε και τους Ιησουίτες;
Τέτοια και τόση εμπάθεια;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Oργανωσιακος ξεοργανωσιακος πελεκανε οι φασολαδες στα συσιτια της κατοχης που οργανωσε στην Δυτικη Μακεδονια και σωσαν χιλιαδες κοσμο απο θανατο απο την πεινα ηταν αληθινες . Σωθηκαν δεν πεθαναν . Οπως προτεσταντης ξεπροτεσταντης ο Φλεμινγκ η πενικιλινη εσωσε εκατομυρια ανθρωπους . Τους εσωσε . Καμια φορα οταν συγκρινω τους φιλαθλους με τους θρησκους βαζω ανωτερους τους φιλαθλους . Μαυρος η οχι ο Πελε 1200 γκολ εβαλε . Και κακος η καλος χαρακτηρας η κακος ο Μαραντονα ηταν παιχταρα . Μπορουν να δουνε το καλο οι εκκλησιαστικοι και να το χειροκροτησουν οπως οι φιλαθλοι το γκολ . Οπως στο αρχαιο Ισραηλ . Οι 2 εκατονταρχοι ο ενας στο θαυμα ο αλλος στον σεισμο μετα τον θανατο του Χριστου ειπαν αυτο που ειδαν . Οι γραμματεις εγκαλουσαν γιατι θεραπευε ο Χριστος το Σαββατο . Δεν ντρεποντε λιγο οι πεινασμενοι της Κοζανης να φανε Καντιωτικα συσσιτια και να ζησουν . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Εκείνη η ημέρα δηλώσει αγαπητοί για το τι ανάστημα είναι ο Σωτηρόπουλος. Όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται...περισσεύουν. Ο Πειραιώς που πιστεύει στην άλλη ζωή ομολογεί και υπερασπίζει τον ομολογητή της πίστεως. Ο Κύριος θα τον ανταμείψει δεόντως, ως προς τους πολεμίους τους ομολογητού εύχομαι μετάνοια πριν απέλθουν εκ του κόσμου τούτου.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αντε παλι πελεκανε μαζι δεν κανουμε χωρια δεν μπορουμε . Ξερεις οτι ειμαι ορθοδοξος . Απλα δεν το εχω σημαια και για να πω την αληθεια ουτε συ . Το οτι απαντας με την μια δειχνει οτι εισαι αυθορμητος αρα οπως ελεγε ο Ουγκω καλης προαιρεσης . Τα συσσιτια της Χρυσης Αυγης ειναι μουσαντενια . Μη τα συγκρινεις με της κατοχης ειτε του ΕΑΜ ειτε της εκκλησιας . Ιεροσυλια . Αυτο που λεω ειρωνικα οτι καποιοι εχοντες ευαισθητη εκκλησιαστικη συνειδηση χαραχτηριζουν ως προτεσταντιζοντες πολυ κακως βεβαια αυτους που εφαρμοζουν η εστω προσπαθουν να εφαρμοσουν στην πραξη το ευαγγελιο εχει βαση . Σκεψου το . Ο Καλβινος εκαψε στην πυρα ανθρωπους . Οσο για τους Πατερες ολοι απο Χρυσοστομο ως Κοσμα Αιτωλο ζητουσαν και τα εργα σαν αποδειξη πιστης . Για αυτο λεω καμια φορα ειρωνικα οτι καποιοι αν δεν βλεπαν την επικεφαλιδα του εργου τους θα τους χαρακτηριζαν προτεσταντιζοντες που επαναλαμβανω ειναι σαν τον χαρακτηρισμο αριστεριζων του μετεμφυλιακου κρατους . Οσο για τον Σταλιν ηταν τερας αλλα απο οτι ακουω στην τωρινη εθνικιστικη Ρωσσικη εκκλησια ζηταν καποιοι να τον ανακηρυξουν αγιο ανταμα με τον Ρασπουτιν . Οποτε μην παραξενευτουμε αν ακουσουμε κανενα αβανταδορικο θαυμα . Αυτα . Καληνυχτα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

"Επιφανειακά" ο πατήρ Αυγουστίνος καταδικάστηκε σε θάνατο απ τους Ιταλούς στα Ιωάννινα κι απ τους Γερμανούς στην Κοζάνη. "Επιφανειακά" υπέστη τόσες διώξεις. "Επιφανειακά" διέκοψε το πολυχρόνιο του βασιλιά Παύλου. "Επιφανειακά" κοιμόταν σε σανίδι. "Επιφανειακά" δεν ήξερε πώς είναι τα χαρτονομίσματα."Επιφανειακά" σκόρπιζε όλο το μισθό του.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Πρός @pelekanos92

Tίποτα στον μακαριστό π. Αυγουστίνο Φλωρίνης δεν ήταν επιφανειακό. Όλα γινόταν εκ βάθους ψυχής.

Τα καλά του έργα ανιδιοτελή και τα λάθη του εν αγνοία.

Τα δικά σας αρχιμανδρίτα, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Στούς αναγνώστες εδώ, μπορείτε να κρύβετε το πρόσωπο και την ταυτότητά σας, στό Θεό όμως δεν μένει τίποτα κρυφό.

Γενική αναισθησία και πλήρη απώλεια συνειδήσεως.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

αποτι μαθαινω στην αυστραλια οι οπαδοι του σωτηροπουλου ειναι ελαχιστοι και πολουν τισ κασσετεσ του λογω οικονομικης κρισις..... ορισμενοι δε μετενοησαν δια τις ανοσιες που εκαναν και μαλιστα 4 εγιναν κληρικοι ο δε υπαρχηγος του σωτηροπουλου στο συδνευ ευρισκομενος στο κρεββατι του πονου και πριν τον θανατον του εζητησε το ελεος του θεου κατον επεσκεφθη στο σπιτι του οΑρχιεπισκοπος Στυλιανος και εφυγε μετανοημενος ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΙΘΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΥΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

@δ.τ.
θελω να σε ευχαριστησω για μια ακομα φορα που αυτοεξετεθης δια των λογων και του εμπαθεστατου υφους σου. τουτο ειναι υπεραρκετο προς απαντηση σου, αλλα θα μπω και σε λεπτομερειες.
" Επανειλημμένως ο Σωτηρόπουλος έκανε προσπάθειες προσέγγισης και έστειλε επιστολές στον Πατριάρχη παρέχοντας σαφείς και ικανοποιητικές εξηγήσεις. Όλες δημοσιεύθηκαν στον εκκλησιαστικό Τύπο της εποχής, έκαναν αίσθηση και προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση, γι' αυτό και οι στήλες των εφημερίδων πλημμύρισαν από επιστολές συμπαραστάσεως προς τον αδικούμενο ιεροκήρυκα". ξαναδιαβασε τις τοτε επιστολες και πες μας ποσο σαφεις ειναι οι εξηγησεις του. ικανοποιητικες ισως για σενα και μερικους συν σοι, που του συμπαρεστητε με επιστολες. τουτο ομως δε σημαινει οτι εκπροσωπειτε τη συνολη φωνη του εκκλησιαστικου πληρωματος, εστω και αν μπορει τινες να βαυκαλιζονται σχετικως.
λες ακομη:"Επίσης, αν ο Αυστραλίας ήθελε να αποφύγει τον ντόρο και τα δικαστήρια, γιατί έστειλε εξ αρχής το εξώδικο στον Σωτηρόπουλο; Μην κόβεις και ράβεις στα μέτρα σου. Ο Αυστραλίας ανέκρουσεν πρύμναν, διότι φοβήθηκε την αποκάλυψη της αληθείας και τον διασυρμό του από τον εγκρατή περί τα δογματικά θεολόγο Σωτηρόπουλο". αστειος αυτοανιρουμενος ισχυρισμος. αν φοβοταν, ως ισχυριζεσαι, δε θα κατεθετε εξαρχης εξωδικο. αρα αναζητησε αλλου τις αιτιες της ανακρουσης(!)
"Είναι δε γελοία η προτροπή σου να προσφύγει ο Σωτηρόπουλος στα κοσμικά δικαστήρια για θέματα πνευματικής φύσεως, που άπτονται της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας". συμφωνω μαζι σου απολυτα. ομως να σαι σιγουρος οτι σιγουροτατα θα το επραττε ο Σωτηροπουλος, αν ειχε τοσο ισχυρη συνειδηση και βεβαιοτητα οτι θα δικαιωθει. επειτα, η προτροπη μου αυτη, περα απο τη δικη σου σοφιστικη αντεπιχειρηματολογια για λογους ψευτοεντυπωσιασμου αδαων και χωρις να το πιστευεις κατα βαθος, η προτροπη μου λοιπον δε φαινεται να βρισκει διαφωνουντα το φιλο του θεολογου μητροπολιτη Πειραιως με βαση τα προσφατα πεπραγμενα του. ασε λοιπον τις κουτοπονηριες, διοτι εδω δεν πιανουν και μη μας το παιζεις πνευματικος. το ξερεις καλα οτι αν ειχε δικιο ο ν.σ. θα το διεκδικουσε με καθε ενδικο μεσο.
κλεινεις γελοιοτατα: "Ο ισχυρισμός σου ότι είναι σε αρκετές περιπτώσεις "άχρηστη" η απολογία ενός εγκαλουμένου είναι άκρως επικίνδυνος, σε εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνον ως θεολόγο και χριστιανό, αλλά προπάντων ως άνθρωπο, διότι καταδεικνύει την εκφασισμένη σου συνείδηση και τον κοσμοθεωριακό σου σκοταδισμό". και μονο η εντος εισαγωγικων λεξη αχρηστη τα λεει ολα. και επειδη δε θελω να παιζουμε με τις λεξεις αλλα με την πικρη αληθεια, φοβαμαι οτι για τον σωτηροπουλο, πριν τον αφορισμο του αλλα μεχρι και τωρα ισχυει το γραφικο: "αιρετικον ανθρωπον μετα μιαν και δευτεραν νουθεσιαν, παραιτου" και τα λοιπα...
Κ.Ν.

Nikolaos Pandazis wallingoff.com είπε...

Κώστα Νούση, Παναγιώτη Ανδριόπουλε και οι συνευδοκούντες,

Δεν σας γνωρίζω. Δεν σας υπολογίζω. Για μεγίστη αδικία σας καταλογίζω. Είστε ΑΔΙΚΟΙ. Και άδικοι βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν! Με τίποτα. (Α’ Κορ. 6, 9 - η παραπομπή όχι για επίδειξη αγιογραφικών γνώσεων αλλά για ευκολία αναζήτησης και άμεσης υπενθύμισης). Διότι είστε τελείως αθεολόγητοι. Ρυχοί. Φτηνοί. Και ντροπιάζετε όχι μόνο τον μικροσκοπικό, μηδαμινό εαυτό σας αλλά και εξεφτελίζετε της Θεολογίας τον βαρυσήμαντο τίτλο.
Ντροπή δική σας. Κατάντεια και ξεπεσμός δικός σας. Αδικία ολόδική σας. Καταδίκη και κολασμός κατάδικός σας. Δεν σας καταδικάζω εγώ, δεν έχω τέτοιο Θεϊκό δικαίωμα. Έχω όμως και κατέχω το Θεόσδοτο δικαίωμα να κρίνω «την δικαία κρίση».
Είστε άδικοι και όλοι όσοι αυλοκόλακες συνευδοκούν μαζί σας στην έσχατη αυτή αδικία της παροδίας αφορισμού. Αναζητείστε τον καταδικαστικό όρο «και τοις συνευδοκούσι» στις Οικουμενικές Συνόδους και τους Διαιώνιους Αναθεματισμούς (που τόσο ανερυθρίαστα και αντορθόδοξα άρατε) θα σας διδάξει πολλά, αλλά αποθέστε πρώτα από πάνω σας το απεχθές προσωπείο της έπαρσης που διαβολόστραβα σας τυφλώνει.
Κώστα είσαι ΑΔΙΚΟΣ. ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ! Μη μου «τσαμπουνάς αρλούμπες» τύπου «η κλήση σε απολογία είναι πάντη άχρηστη, ιδία όταν ο εγκαλούμενος είναι σκληρόκαρδος και εσκεμμένα αμεταμέλητος». Όπα! Εδώ γελάμε και γιουχαϊζουμε! (Υποσημ. Προσέθεσα τους τόνους διότι ή βαριέσαι ή τα αχρητέυεις όλα εκτός από τον σπουδαιότατο εαυτούλη σου. Βάλε και κάνα τόνο, μη τα ισοπεδώνουμε όλα!)
Αυτές οι δημαγωγίστικες θεολογικούρες σου δεν έχουν προηγούμενο. Η συνήλικη μετά του αρχαίου όφεως υπερηφάνειά σου καρκίνωμα ψυχής λογίζεται. Και «μετριέται και ζυγίζεται και αποδεικνύεται ελλιπής» και στερείται κατ’ άμφω ταπεινού φρονήματος και εκκλησιολογίας.
Άν είχες ίχνος αξιοπρέπειας θα έβλεπες πως ακόμη και ο μεγαλύτερος και χειρότερος Αιρετικός όλων των εποχών, ο Άρειος, ως «εγκαλούμενος ήταν όντως σκληρόκαρδος και εσκεμμένα αμεταμέλητος», ούτε την επίπληξη του Πνευματικού του δεν άκουγε, ούτε τις ιερές προτροπές της μητέρας του, παρ’ όλα αυτά ΚΛΗΘΗΚΕ σε απολογία!
Δεν θα μας ξεμυτίζεις τώρα εσύ, τυφλοπόντικα των διαδυκτικών υπονόμων να βγάζεις δόντι σάπιο, απονευρωμένο και να’ χεις το νέυρο να θέλεις να αποδεικνύεσαι ανώτερος από όλους συλλήβδην τους 318 Θεοφόρους Πατέρες και με τα δαιμονόπληκτα μέτρα και οικουμενιστικά σταθμά σου να ακυρώνεις την δικαιοσύνη τους που πόρω απέχει από του Βαρθολομαίου.
ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ. Μόλις προ λίγων ημερών στην Αυστραλία, συστηματικός παιδεραστής σατανάς και βιαστής-δολοφόνος υπέργηρων γριών γυναικών, πριν καταδικαστεί, κλήθηκε σε απολογία. Και οι Δικαστές που τον κάλεσαν φορούσαν δαχτυλίδι με το Διαβήτη και Κεφαλάιο “ G”. Και οι υιοί του σκότους και της μασονίας, φρονιμότεροι των σκοτισμένων Προκαθημένων της Ορθοδοξίας, γράφε της Αδικοπραξίας!
(συνεχίζεται)

Nikolaos Pandazis wallingoff.com είπε...

Ο κατά συρροήν εγκληματίας και φρικτότατος κακούργος (που μόνον εάν έχεις δικά σου παιδιά καταλαβαίνεις το βάθος της ανατριχίλας μέχρι κόκκαλο) τυγχάνει πιθανούς προοπτικής συντόμου απελευθερώσεως λόγω «καλής διαγωγής» ενώ ο «αφορισμένος» ανα τον κόσμο αναγνωρισμένος, εκ Θεού τετιμημένος Θεολόγος και λίαν ηγαπημένος από όλους τους Συγχρόνους Αγίους Γέροντες (αυτό κι΄αν είναι φίμωτρο μέγιστο στα στόματα των κατηγόρων) στερείται κάθε δικαίωμα συμμετοχής στα Μυστήρια της Εκκλησίας, (ούτε αυτής της πανανθρώπινης Κηδείας, δηλαδή «ψοφίμι») με το λίαν ευκόλως επισυναπτόμενο και συνομωσιακώς αποδιδόμενο φοβερότατο, ακρότατο και αυστηρότατο επιτίμιο της κολάσεως.
Εύγε σας. Μπράβο σας γαλακτοτροφούμενα νήπια με πιπίλα στη Θεολογία να ποζάρετε σα Ντοκτοροπατέρες με κουτορνίθια περικεφαλαία στους διαφόρους ιστοτόπους, βοσκοτόπια της εγκεφαλικής σας βλάβης. Αριστεύετε στην έπαρση, στον εγωϊσμό, στην εωσφορική υπερηφάνεια. Τολμάτε και κατηγορείτε «αφ’ υψηλού φρονήματος» τον Μέγα Ομολογητή Νικόλαο Σωτηρόπουλο στον οποίο δίπλα αποδεικνύεστε νάνοι, μυρμύγκια και σκώληκες ψόφιοι που δεν χρησιμεύετε ούτε για δόλωμα ψαρέματος.
Και πάτε «να ψαρέψετε» ώ ξεδιάντροποι «τον άπαιχτο εν ού παικτοίς», Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Δεν θα σας κάνει όμως τη χάρι να ασχοληθεί μαζί σας. Σας τη κάνω όμως εγώ που είμαι συναμαρτωλός και πόρνος προ του γάμου. Αμαρτία από την οποία πολύ πιό εύκολα κανείς μετανοεί παρά από τον κακοήθη καρκίνο της δικής σας εμμετικής υπερηφάνειας και όζουσας πώρωσης.
Είπα ο γαϊδαρος εγώ εσάς τους πετεινούς «κεφάλες» και «κουφάλες». Ανανήψτε. Ξυπνήστε από το μίζερο λίθαργο της ματαιοδοξίας που σας διέπει. Τα αλεπουδάκια δε φτάνουν τον Σωτηρόπουλο, ούτε για κρεμαστάρι. Πάρτε το χαμπάρι, πατήσατε πάτο και της αχαριστίας το πιάτο μη σερβίρετε του λοιπού.
Η πονηριά της αλεπούς αλλού. Καλύτερα να γράφετε νεοεποχίτικα παραμύθια στα ιστολόγιά σας για καλικάντζαρους και κοκκινοσκουφίτσες παρά θεολογικίζουσες σαπουνόφουσκες χάριν φτηνού εντυπωσιασμού.
Και κάτι τελευταίο, προειδοποιητικό, Κώστα. Τον Άγιο Γέροντα Αθανάσιο Μυτηλιναίο μη τολμήσεις και τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου. Θα έχουμε πράγματι άσχημα, εξεφτελιστικά ξεμπερδέματα παγκσομίως. Σωφρονίσου! Σιώπησε και αποτραβήξου.
Και μία τελευταία έντονη, επίμονη παράκληση προς ΟΛΟΥΣ αρθρογράφους και σχολιαστές ιδίως, υπερασπιστές της αλήθειας και μη. Σταματείστε επιτέλους της απαράδεκτες, ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες Ανωνυμίες, τις «μπουχτίσαμε». Οι δειλές και απρόσωπες αντιπαραθέσεις σας, πάνε κυριολεκτικά στο βρόντο. Εάν δεν έχετε την ελευθερία της εν Χριστώ παρρησίας και το απαιτούμενο θάρρος της επώνυμης γνώμης, μη γράφετε καθόλου. Η αλήθεια θέλει πρόσωπο και υπόσταση, υπευθυνότητα και συνέπεια. Τί έχετε να φοβηθείτε και γιατί στο καλό κρύβεστε; Οι απωσιωπητικές μάσκες δεν μας πρέπουν.

ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Νικόλαος Πανταζής
Μελβούρνη, Αυστραλία.

Ανώνυμος είπε...

@ Πανταζη
στην αρχη θεωρησα αναξια αντισχολιασμου το δικα σου παραπανω. ωστοσο θα κανω δυο επισημανσεις, αδελφικα:
εχεις δικιο που με στελνεις στην κολαση, διοτι δε νομιζω πως ειμαι αξιος του παραδεισου. αλλα θα σε παρακαλουσα αντι να με ριχνεις εκει, να προσευχεσαι για μενα.
θα ηθελα επισης να σου τονισω οτι ισως το σχολιο μου για τον ν.σ. δεν εγινε με την πρεπεουσα προς αυτον αγαπη, οποτε και προκαλεσε αντιδρασεις.
αναφορικα με την ειδωλοποιηση: θα σε παρακαλουσα να μην προσκολλασαι σε προσωπα, αλλα στον Χριστο. ακομα και αν θαυμαζεις καποιον, ποτε δεν πρεπει να τον υπερεκτιμας.
προφανως επισης δε γνωριζεις πως οχι μονο ο σωτηροπουλος, αλλα και ο Στυλιανος ηταν φιλος με τον γεροντα Παισιο.
για τον μη τονισμο μου εχω εξηγησει και παλιοτερα. θα ηθελα ομως οταν κρινεις καποιον για κατι, να φροντιζεις στον ιδιο τομεα να εισαι πιο προσεχτικος, οπως για παραδειγμα με την ορθογραφια σου εδω. αλλιως φαινεται εμπαθης και βεβιασμενη η παρεμβαση σου.
δεν καταλαβα επισης πού κολλαει εδω ο π. Αθανασιος Μυτιληναιος και ποτε τον ανεφερα με λαθος τροπο, ωστε να ενοχληθεις. ωστοσο χαιρομαι που τον αγαπας ως μεγαλη εκκλησιαστικη προσωπικοτητα, οπως αλλωστε και εγω. για την ιστορια σου αναφερω οτι τον ειχα γνωρισει εν ζωη, ακουγα συχνα τα κηρυγματα του και ειχαμε μια καλη διαπροσωπικη σχεση.
τελος, να σε συγχαρω για το θαρρος της επωνυμιας σου, εστω και αν διαφωνω με το υφος και τον τροπο σου.
ολοι ειμαστε εξαλλου ενα εν Χριστω.
Κ.Ν.

Ο Φίλος είπε...

Κύριε Νούση,
συγχαίρω και πάλι γι αυτή την απάντησή σας, στόν αδερφό μας εκ Αυστραλίας Νίκ. Για την προηγούμενη, στον άλλο αδερφό μας, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, καταλάβατε ο ίδιος το λάθος σας.

Συμφωνώ, γιά ότι γράψατε σχετικά με την προσκόλληση και υπερεκτίμηση προσώπων και επαυξάνω...

Αυτό το φαινώμενο, έχει αρκετές αιτίες. Μία και η κυριότερη απ αυτές, είναι ή άγνοια του δικού μας προσώπου. Μία άλλη είναι, ότι αυτά τα πρόσωπα στα οποία προσκολλάμε και υπερεκτιμάμε, εκφράζουν τα πάθη μας και τις προσδοκίες που τρέφουν αυτά. Μία τρίτη, έχει την αιτία της, στήν απιστία ή ολιγοπιστία μας στο Πρόσωπο του Κυρίου μας.

Αν βρούμε το πρόσωπό μας στο Πρόσωπο του Κυρίου μας , δεν πρόκειται να προκολλήθουμε, να υπέρεκτιμήσουμε ή να υποτιμήσουμε κανένα πρόσωπο.


Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πανταζή από την Μελβούρνη, αφού παρουσιάσεσαι να κατέχεις πρόσωπα και πράγματα, πρέπει να ξέρεις ότι ο π.Παϊσιος επεσκέφθη την Αυστραλία,καλεσμένος του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, όπου και περιόδευσε τις μεγαλύτερες πόλεις και εστήριξε με την παρουσία του τους χριστιανούς !Αν αυτό το γνωρίζεις δεν πρέπει να το υποτιμάς !Αν πάλι δεν το ήξερες, ποτέ δεν είναι αργά για να το μάθεις και να αναλογιστείς μήπως πιστεύοντας τις αηδίες του Σωτηρόπουλου απωλέσεις την ψυχή σου!Δεν ήταν διορατικός και χαρισματούχος ο π.Παϊσιος ??Εάν ήταν πως πήγε στην Αυστραλία και γιατί υπεραγαπούσε τον Στυλιανό ?Τα ίδια αισθήματα αγάπης προς τον Αρχιεπίσκοπο έτρεφε και ο μακαριστός π. Πορφύριος. Οι πληροφορίες αυτές μακάρι να σε βοηθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στον π.Πανταζή.Ν αγιάσει το στόμα του!

Ανώνυμος είπε...

κυριε πανταζη απο την μελβουρνη γνωριζεις οτι ο σωτηροπουλος κατα την επισκεψιν του προ 8ετων στην αυστραλια που ευχομαστε να ηταν και η τελειταια διοτιν διχασε οικογενειες,εταραξε τις συνειδησεις των πιστων γνωριζεις οτι στην αδελαιδα που υπαρχουν εκκλησιες της αρχιεπισκοπης προτιμησε να παει σε σχισματικο ναο να κηρυξει και να κοινωνησει κρασι και ψωμι απο ψευτοπαπα εαν δεν γνωριζεις φροντισε να μαθεις και περιμενουμε τις θεσες σου εσυ εκκλησιαζεσε σε σχισματικπυς

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε δημοσιεύεις κ.Ανδριόπουλε όλα τα σχόλια;

Ο Φίλος είπε...

Πρός @8:06 μ.μ.

Φίλε, το μπράβο, το αξίζει ο κύριος Νούσης που συγκράτησε τον θυμό του και το στόμα του και όχι ο Νίκ απο Αυστραλία.

Τον θυμό μας να τον στρέψουμε πρός τον πονηρό και τα πάθη μας, ποτέ κατά των αδερφών μας, φίλε.

Πρός @8:53 μ.μ.

Συμφωνώ μαζί σου φίλε.





Ανώνυμος είπε...

O δήθεν δημοκράτης Ανδριόπουλος δημοσιεύει τις διαμαρτυρίες για τη μη δημοσίευση των σχολίων και όχι τα ίδια τα σχόλια! Εύγε!

Ο Φίλος είπε...

Πρός @9:40 μ.μ.

Ο Ανδριόπουλος φίλε, πιστεύω έπραξε σωστά, μην θυμώνετε μαζί του. Και εμείς γράψαμε σήμερα ένα σχόλιο που δεν το δημοσιεύσε, αλλά το προώθησε εκεί που πρέπει.

Ας βγάλουμε τώρα ένα τελικό πόρισμα γιά την υπόθεση που σχολιάσαμε εδώ όλοι μαζί.

Ύστερα απ όλα τα υπέρ και τα κατά που ειπώθηκαν εδώ, έγινε ξάστερα φανερό, ότι ο πλανεμένος αδερφός μας Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν είναι προσκολλημένος στό Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όπως ισχυρίζεται και νομίζει.

Σε ποιό πρόσωπο λοιπόν, μπορεί να είναι προσκολλημένος και δεν το ξέρει;

Η απάντηση είναι απλή. Στο δικό του.

Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο Εωσφόρος.

Ανώνυμος είπε...

Να κοιτάξεις τα δικά σου χάλια και να αφήσεις ήσυχο το Σωτηρόπουλο 11:48.

Ανώνυμος είπε...

Να καταθέσω και μια ερώτηση για τους οπαδούς του ¨"ανιδιοτελούς εργάτου" και ψευδολόγου Σωτηρόπουλου . Ας τον ρωτήσουν και να μάθουμε και εμείς που βρίσκεται η δικογραφία που σχηματίστηκε εξ αιτίας της υφαρπαγής της περιουσίας του μακαρίτου πια Σπύρου Κόκκινου, γείτονος της ψευτοαδελφότητας στην Κάντζα Αττικής. Είναι τέτοια η ανιδιοτέλεια των που με πλαστή διαθήκη-Σωτηρόπουλος,Ευσταθίου-στην κυριολεξία έφαγαν περιουσία αξίας 1.000.000 ευρώ και 2000 χρυσές λίρες .Εξ άλλου και με ένα οικόπεδο στην Καλλιθέα αττικής το ίδιο έκαναν με μία διαφορά:Το οικόπεδο της καλλιθέας το μεταβίβασαν στον παρακοιμώμενο του σωτηρόπουλου Δεβεράκη. Αυτή είναι η ανιδιοτέλεια των χαρισματικών τέκνων του Αυγουστίνου Καντιώτη.Είναι να απορεί κανείς πως τα επιτρέπει ο θεός όλα αυτά!!

Ο Φίλος είπε...

Πρός ανώνυμον σχολιαστή @20 Δεκεμβρίου 2012 12:07 π.μ.

Φίλε, ο σατανάς θέλει να αφήσουμε ήσυχο στα χάλια του τον αδερφό μας, γιά να τον πάρει μαζί του εκεί, που είναι ετοιμασμένο γιά αυτόν και τους αγγέλους αυτού.

Σε διαβεβαιώ όμως, ότι Χριστός δεν θα το επιτρέψει. Υπάρχουν ανθρώποι Του που τον αγαπούν πραγματικά.

Εσείς σίγουρα, δεν ανήκετε σ' αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Οταν διαφωνουμε επι αντιληψεων , ιδεων η γεγονοτων τοτε μιλαμε ανωνυμα η με ψευδωνυμο η με αεχικα . Νομιζω ομως οτι σοβαροτατες καταγγελιες περι απατης τοσο μεγαλης πρεπει να γινονται με ονοματεπωνυμο . Οπως αυτη που εκανε ο σχολιαστης των 12 και 11πμ Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Πες,πες, λάσπωσε, λάσπωσε ψευδολόγε των 12:11 π.μ. κάτι θα μείνει! Τύφλα να χει ο Γκαίμπελς!

Ο Φίλος είπε...

@1:04 π.μ.

Φίλε, ο καθένας εδώ καταθέτει την μαρτυρία του.

Εσείς τι έχετε να μας πείτε; «Το Πες,πες, λάσπωσε, λάσπωσε ψευδολόγε» που μας γράφετε, δεν λέει τίποτα.

Το μόνο που δείχνετε με αυτό, είναι αδυναμία να αντιπαραθέσετε εδώ κάτι δικό σας.
Και κάτι ακόμα δείχνετε. Στήν ουσία δεν σας νοιάζει ότι γράφεται εδώ γιά τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο, αλλά το ότι συντρίβεται το είδωλο που έτρεφε τον εγωισμό σας.

Αυτό είναι πολύ καλό και ωφέλιμο γιά σας και γιά το Νικόλαο, φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανωνύμους των 12:45 και 1:04

Σας πειράζει η αλήθεια τεκνία του εωσφόρου. Δεν σας είναι αρκετά τα στοιχεία και τα ονόματα που σας παράθεσα,σχετικά με την σκηνοθετηθείσα απάτη και ζητάτε και ονοματεπώνυμο? Σε τι θα σας βοηθήσει αυτό ? Κάντε και μια ερώτηση στον "γέροντά¨" σας και αυτός περί αυτού απαντήσει! Αν δεν πιστεύετε υπάρχει και το Πρωτοδικείο για τυχόν διακριβώσεις! Ιδού στάδιο ερεύνης λαμπρό για όσους αγαπούν την αλήθεια και εργάζονται στο φώς! Θυμηθήκατε και τον Γκαίμπελς, επίγειοι άγγελοι σαν να είστε όλοι αθώες περιστερές και δεν γνωρίζετε ,ούτε και έχετε ακούσει,παρόμοιες συμπεριφορές της ομάδος των "ανιδιοτελών εργατών"!Δεν ξέρετε ότι ο μεγαλύτερος και ασφαλέστερος πορισμός είναι η ευσέβεια ???

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστη των 5 και 58 που με λες τεκνο του Εωσφορου . Για την καταγγελια που μου κανεις οτι ειμαι τεκνο του εωσφορου φυσικα και δεν θελω το ονοματεπωνυμο σου . Δεμ καταλαβαινεις ομως οτι ειναι αλλο να πεις καποιον τεκνο του Εωσφορου και αλλο οτι εφαγε 1 εκατομυριο . Για το δευτερο οταν το καταγγελεις γραφεις και ποιος εισαι . Και αυτος που κανει την καταγγελια οφειλει να την αποδειξει . Οχι αυτοι που την διαβαζουν να τρεχουν στο πρωτοδικιο . Το ιδιο θα ελεγα και για τον Σωτηροπουλο αν κατηγορουσε καποιον για χρηματικη απατη χωρις στοιχεια .Και δεν κανω καμια ερωτηση στον εξομολογο μου γιατι δεν ειμαι μοναχος και δεν εχω γεροντα δεν θα κανω λοιπον καμια ερωτηση στον παπα της ενοριας μου για αμαρτιες αλλων . Γιατι η ανωνυμη καταγγελια σε ενα ΜΜΕ οπως ειναι το ιντερνετ για απατη ειναι αμαρτια . Οσο για το οτι πολλοι εκκλησιαστικοι , οργανωσιακοι και αλλοι εχουν μπλεχτει σε απατες συλλογικη ευθυνη δεν ισχυει . Κατηγορεις καποιον για τεκνο του Εωσφορου , δεν βαριεσαι καντο ανωνυμα . Κατηγορεις καποιον οτι εφαγε 1 εκκατομυριο η το κανεις επωνυμα η εισαι λασπολογος . Αυτο λενε η κοινη λογικη και η αισθηση δικαιου . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Προς Α.Μ των 9:39

Ούτε τέκνο σε αποκάλεσα, αλλά ούτε και τεκνό !Τεκνίο σε είπα του εωσφόρου και αφορισμένου Σωτηρόπουλου!Δεν τον κατηγόρησα εγώ τον γέροντά σου, αλλά ειναι όλη η "παρέα" κατηγορούμενοι στα ποινικά και αστικά δικαστήρια της Αθήνας παρακαλώ!Επαναλαμβάνω για να εμπαιδώσεις το ονόματα: Σωτηρόπουλος -Ευσταθίου και ο γνωστός Σάββας, το επίθετο του οποίου μου διαφεύγει! Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην κάνεις κακούς λογισμούς ημέρες που είναι!

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια που ανεφερα στο σχολιο των 9 και 39 ισχυουν και για τους αντιοικουμενιστες αν κατηγορησουν τους πατριαρχικους για χρηματικη απατη .Θα πρεπει και αυτοι να το πουν επωνυμα και με στοιχεια . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ανοησία, εμπάθεια ή και τά δύο;
Και οι κότες ξέρουν ότι όσοι αφιερώνονται στις ιεραποστολικές αδελφότητες δεν έχουν προσωπική περιουσία.
Δεν ντρέπεται λίγο ο ανώνυμος λασπολόγος να προσπαθεί να μας παρουσιάσει σαν φιλοχρήματους αποδεδειγμένα αφιλοχρήματους θεολόγους;

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στον 10 και 07 . Δεν εχω γεροντα τον Σωτηροπουλο δεν τον ξερω καν προσωπικα τον ανθρωπο . Αν ειναι στα δικαστηρια δεν ξερω . Αυτο που ξερω ειναι οτι μεχρι να βγει μια τελεσιδικη αποφαση ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας για ολους . Επισης ξερω οτι ανωνυμες καταγγελιες περι απατης δεν τιμουν τον καταγγελοντα . Μονο οι επωνυμες με στοιχεια . Ολες οι θεολογικες περικοκλαδες του κοσμου δεν θα με πεισουν για το αντιθετο . Ολος ο κοσμος αυτες τις δυο αρχες εχει . Πρωτον τεκμηριο αθωοτητας μεχρι τελεσιδικης αποφασης δευτερον για συγκεκριμενη κατηγορια να υπαρχει το ονομα του καταγγελοντα . Ακριβως επειδη δεν ειχα ποτε γεροντα και αλλα τετοια για αυτο σε αυτα τα θεματα ειμαι με την κοινη λογικη . Και κατι αλλο . Χαρακτηρισμοι που συνηθιζουν και οι οργανωσιακοι και οι πατριαρχικοι του στυλ τεκνιο του Εωσφορου δημιουργουνε μεγαλη ευθυμια σε αυτους που ειναι εξω απο αυτα τα δυο στρατοπεδα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάκια των 10.07 (και προηγουμένων σχολίων), λίγο θέλεις να μας πεις ότι ο Σωτηρόπουλος ό,τι κάνει το κάνει για τα χρήματα!! Δεν κοιτάς τους "προοδευτικούς"(σίγουρα) φίλους σου στο χώρο των κ(α)λοπαίδων της εκκλησίας και της θεολογίας, να μας πεις τι και με ποια ανταλλάγματα το υπηρετούν, αντί να έχεις το θράσος να μας δουλεύεις, δίκαιε σοβιετικέ κριτή; Με την γκεμπελονοοτροπία που έχετε στο κεφάλι σας, οδηγείτε στην υπεράσπιση του Σωτηρόπουλου, ακόμα και αυτούς που δεν τον συμπαθούν και ιδιαίτερα. Χίλιες φορές τεκνίο να είναι κανείς, παρά ανθρωπάριο. Χίλιες φορές Σωτηρόπουλος, παρά νεοελληναριό. Τη χώρα την κατέστρεψαν κάτι τύποι με τη δική σου νοοτροπία, όχι ο Σωτηρόπουλος.

Ο Φίλος είπε...

Φίλοι, ας μην μαλώνουμε μεταξύ μας και κάνουμε το χατίρι εκείνου που είναι ο πραγματικός καταστροφέας, του εωσφόρου.

Την Ελλάδα μας, την καταστρέφει ό καθένας μας από λίγο, ώς τυφλό όργανο του κοινού εχθρού.

Η καταστροφή, αρχίζει μέσα από την ψυχή μας, και στην συνέχεια επεκτείνεται σε ότι μας περιβάλλει εξωτερικά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασκείς επιλεκτικά λογοκρισία Ανδριόπουλε εκεί που δε σε συμφέρει;

Nikolaos Pandazis wallingoff.com είπε...

Αγαπητέ Κώστα Νούση,
Δεν σε τιμούν αδερφέ μου, και συμπατριώτη μου, οι τυφλές, πεισματικές σου αντιπαραθέσεις και τα ειρωνικά σου χλευάσματα, ξεσπάσματα του εγωϊσμου σου. Λυπάμαι πάρα πολύ που είσαι και Θεολόγος και χρειάζεται να σου εξηγήσω την αναφορά μου στο Αγιογραφικό-χωρίο για τους αδίκους, και το ότι δεν το κατάλαβες (ή κάνεις πως δεν το κατάλαβες για να ξαναπουλήσεις εντυπώσεις και να «γοητέψεις» το κοινό με ταπεινολογίες) αυτό αποδεικνύει μεγάλη πνευματική φτώχεια. Η επίκληση του χωρίου δεν σημαίνει καμία παραπομπή σου στην κόλαση, Κωνσταντίνε, διότι ΔΕΝ στέλνω εγώ τους αδίκους αλλά ο Δικαιοκρίτης Χριστός ο Ίδιος που το λέει, όχι αυτός που υπενθυμίζει το χωρίο προς σωφρονισμό. Η σωστή Θεολογική ερμηνεία (δεν σε δασκαλεύω και συγνώμη που κάνω τον Θεολόγο στον Θεολόγο αλλά ανατρέπω την ανεπίτρεπτη παρερμηνεία σου) είναι ότι θα πάνε στην κόλαση οι άδικοι εφ΄ όσον μέχρι θανάτου τους και κατά τον χωρισμό της ψυχής τους από το σώμα, δεν μετανοήσουν. Εσύ δεν εκοιμήθης αδερφέ οπότε έχεις περιθώρια μετανοίας, όπως και εγώ που τα γράφω, όμως φοβούμαι και πτούμαι ότι στην κόλαση θα καταλήξω εκτός εάν αξιωθώ το μέγα έλεος που νυχθημερών επικαλούμαι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αδικούμε και να σπιλώνουμε εργάτες του Ευαγγελίου, δεδιωγμένους ένεκεν δικαιοσύνης. Δεύτερον, μιλάς για «ειδωλοποίηση» και ότι «προσκολλούμαι και υπερεκτιμώ». Και αυτά όλα είναι, τί κρίμα, αισχρές κακοήθειες και ασύστολα ψεύδη που πάλι τον εαυτό σου ντροπιάζουν! Γιατί το κάνεις αυτό αδερφέ μου; Γιατί σου αρέσει να δίνουμε τόσο εύκολα τόπω τω διαβόλω και να τον δοξάζουμε με συκοφαντίες; Γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι «είδωλο» σε όλα τα Λεξικά σημαίνει «αυτό που θεωρούμε και λατρεύουμε ΣΑΝ ΘΕΟ». Τον κ. Σωτηρόπουλο ΔΕΝ τον λατρεύω για Θεό, ΔΕΝ τρελλάθηκα και ΔΕΝ τον εκτιμώ παραπάνω από τον Χριστό, άπαγε της βλσφημίας! Να θυμάσαι στην Δευτέρα Παρουσία αυτές σου τις συκοφαντίες και από την κόλαση που θα βρίσκομαι θα παρακαλώ το Θεό να σε συγχωρέσει. Ομως εδώ στη γη, δόξα τω Θεώ δεν προσκύνησα «θεώ αλλοτρίω» και συ πας ύπουλα να μου επισυνάψεις την αίρεση της προσωπολατρείας. Δεν σου το επιτρέπω. Αποκάλεσέ με ότιδήποτε άλλο θέλεις, οποιαδήποτε άλλη αισχρή και ανήθικη ετικέτα αλλά αιρετικό ΠΟΤΕ! Περιμένω τη συγνώμη σου. Τρίτον, όποιος δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στην εντόπιση ορθογραφικών λαθών. Και πάλι αδυνατώ να διανοηθώ από ποιό σχιζοφρενικό συμπέρασμα το συνάγεις ότι από τα ορθογραφικά μου λάθη (για τα οποία ειλικρινά ζητώ δημοσίως, παγκοσμίως συγνώμη) λες ότι από αυτά «φαίνεται εμπαθής και βεβιασμένη η παρέμβασή σου»... Αυτό πού κολάει; Όταν έγραφα την απάντηση, εδώ στην Αυστραλία ήταν περασμένα μεσάνυχτα αφού είμαστε 9 ώρες μπροστά και με την εκτεταμένη αυπνία από τα δίδυμα μωρά μας και το φόρτο εργασίας τεχνικού υπολογιστή και λογισμικών ασφαλείας, μου διέφυγαν. Και πάλι ας μου το συχγωρέσουν όλοι. Θα δείξω στο μέλλον περισσότερη επιμέλεια. Τέτοιο όμως μέλλον χριστιανικής λογομαχίας ας μου λείπει.
(συνεχίζεται)

Nikolaos Pandazis wallingoff.com είπε...

Και μία μικρή απάντηση στους υπολοίπους που αναφερθήκαν σε μένα. Το ότι ήρθε ο ΑΓΙΟΣ Γέροντας Παϊσιος στην Αυστραλία το γνωρίζω. Το ότι όμως οι Άγιοι Γέροντες «υπερ-αγαπούσαν» τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας δεν στηρίζεται πουθενά και δεν ευσταθεί καθόλου, και όποιος αμφιβάλλει ας ανατρέξει στα φρικτά και αποκαλυτπικά συμπεράσματα του Αγίου Γέροντα Παϊσίου καταγεγραμμένα στους σχετικούς Τόμους, που ντρέπομαι κιόλας να τα δανειστώ... Όσο για τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο, που γνώρισα από κοντά και αξιώθηκα ο όντως ανάξιος τρομερές υπερφυσικές αποκαλύψεις, και που θα’πρεπε να ντρεπόμαστε που τον βάζουμε και στο στόμα μας, γνωρίζω όμως από πρώτο χέρι ότι σεβόταν, εκτιμούσε αφάνταστα και αγαπούσε πάρα πολύ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ και αποκάλυψε ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ Θεοσημείες στον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο, εν όψει των καταγγελιών του για τις βλασφημίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.
Ακόμη και ο ΑΓΙΟΣ, Χαρισματικότατος Πνευματικός μου από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, (και ΔΕΝ επιχειρώ κοντά στον Θείο Βασιλικό Ηγούμενο να ποτίσω την γλάστρα υπόληψή μου) ο Νέος Θεολόγος και Μέγας Ερμηνευτής της Εκκλησίας μας, Πατήρ (με Κεφαλαίο ‘Π’) Αθανάσιος Μυτιληναίος έτρεφε και εξέφραζε δημοσίως στις Θεοδίδακτες ανεπανάληπτες Ομιλίες του, ιδιαίτερη αγάπη και τιμή στο πρόσωπο του κ. Νικολάου Σωτηροπούλου, αυτό σημαίνει πως ΚΑΤΙ γνώριζαν και διέβλεπαν οι Άγιασμένοι και Όντως Φωτισμένοι αυτοί Νόες). Εσείς οι φιλοοικουμενιτές «το χαβά σας!» Απαξιώ και δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας. Δικαίωμά σας να λέτε ότι θέλετε. Η φρικτή εκείνη ημέρα της Αδεκάστου Κρίσεως όλων μας θα δείξει. Το μόνο που έχω να πω και να επισφραγίσω είναι πως εάν ο αφορισμός γινόταν σε σένα προσωπικά Κώστα ή σε αυτούς που με εχθρεύονται (και δεν τους κρατώ κακία, ο Θεός να τους συγχωρεί) με τον ίδιο άδικο τρόπο χωρίς κλήση σε απολογία, ΠΑΛΙ θα ήλεγχα με το ίδιο σθένος αυτή τη μεγάλη αδικία, αντικανονικότητα και αντορθόδοξη τακτική. Δεν είναι μόνο το πρόσωπο του κ. Σωτηροπούλου, το οποίο σέβομαι, αγαπώ και εκτιμώ (όχι υπερ-εκτιμώ) αλλά η καθεαυτή αδικία (ιδίως όταν προέρχεται από Εκκλησιαστική Αρχή), είναι μεγάλη αμαρτία σε όποιον και εάν γίνεται...
(συνεχίζεται)

Nikolaos Pandazis wallingoff.com είπε...

Με ερωτά ο π. Δημήτριος, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικώς, εάν ο κ. Σωτηρόπουλος κοινώνησε στην Αδελαϊδα από ψευτοπαπά. Δεν τον ακολούθησα σε καμία περιοδεία του και δεν γνωρίζω το περιστατικό, ούτε δέχομαι τους σχισματικούς εν Αυστραλία, με τους οποίους δεν έχω καμία σχέση και δεν αναγνωρίζω. Παραμένω σταθερά κάτω από την επίσημη Εκκλησιαστική μου αρχή, διακονώ την ενορία μου ως Ιεροψάλτης (κατά δύναμιν) με σεβασμό και αγάπη, ασχέτως εάν με έπαψαν πολύ άδικα να επιτελώ κηρύγματα σε Ναούς χωρίς να μου αποδώσουν (όπως επιβάλλει το Εκκλησιαστικό Δίκαιο) συγκεκριμένη κατηγορία ή να με καλέσουν σε απολογία (συνηθισμένη πρακτική)... Το ότι τους σέβομαι, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σιωπήσω ή θα φοβηθώ να ομολογήσω την Αλήθεια και να ελέγξω την οποιαδήποτε αίρεση. Και είναι ΑΙΡΕΣΗ να γράφει ο Αυστραλίας κ. Στυλιανός ότι ο Χριστός δεν ήταν αναμάρτητος εξ άκρας συλλήψεως, όπως ακριβώς μας παρέδωσαν οι Αγιοι Πατέρες, ούτε κατέβηκε από τον ουρανό Αναμάρτητος αλλά «κατέκτησε» την αναμαρτησία σταδιακώς, "βήμα προς βήμα, με οδύνη» (υπονοεί την οδύνη της ηδονής) κατόπιν (αδικαιολογήτου, ανυπάρκτου και παντελώς αντιδογματικού) «αγώνος και πάλης» μεταξύ των δύο φύσεων και των δύο θελήσεών του και έπειτα «κατέκτησε» την αναμαρτησία και αναδείχθηκε ηθικώς θριαμβευτής... (ίδε την περιβόητη Εγκύκλιο «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» (τεύχος Δεκεμβρίου 1988). Είναι ΑΙΡΕΣΗ να υπογράφει στη Συμφωνία του Μπαλαμάντ την αιρετική ψευτοθεωρία των κλάδων, των πολλών Εκκλησιών και όχι ΜΙΑ κατά τους 318 Θεοφόρους Πατέρες της Α Οικουμενικής Συνόδου, είναι ΑΙΡΕΣΗ να αποδέχεται Αποστολική Διαδοχή και κοινά μυστήρια με τα αιρετικά δόγματα (ίδε ολόκληρο το αισχρό και ντροπιαστικό Κείμενο της Συμφωνίας του Μπαλαμάντ), είναι ΑΙΡΕΣΗ να υπερασπίζει, να διαφημίζει και να θαυμάζει έντονα από επισήμου κρατικής τηλεοράσεως SBS την απολύτως ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΟΡΝΟΤΑΙΝΙΑ που δείχνει το Χριστό να επιθυμεί σεξουαλικούς έρωτες από πάνω στο σταυρό, να κάθεται στην ουρά έξω από οίκο ανοχής μεθυσμένος μαζί με τον Ιούδα και άλλα αισχρά (ας μη βρωμίζω περισσότερο τα χείλη μου και τα αυτιά των αναγνωστών μας) και ο Αυστραλίας να εξυψώνει τον ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ Καζαντζάκη ότι του έκανε μάλιστα «έντονη εντύπωση και ότι ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ..». Οχι κύριοι συνευδοκούντες με αιρετικούς και οικουμενιστές Αρχιερείς. Η Βλασφημία του Αναμαρτήτου Προσώπου του Χριστού και Θεού που λατρεύουμε ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ «ποιητική αδεία». Είναι δειλεία και υποκρισία να κατηγορεί ο Αυστραλίας τον Πατριάρχη για δειλό και άλλα επίθετα σε τοπικές εφημερίδες για προσωπικά θέματα και να ΣΙΩΠΑ όταν τον βλέπει να συμπροσεύχεται με τον Πάπα και να τον αποκαλεί ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ και να τον αναγνωρίζει σαν ΕΚΚΛΗΣΙΑ με Αποστολική Διαδοχή. Και έρχεται τώρα ο π. Χρήστος Θεοδωρίδης να μας λέει πως λυπάται που επηρεάστηκε από τον κ. Σωτηρόπουλο και να επαινεί την διακονία του Αρχιεπισκόπου. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ π. Χρήστο που πιάνεις στα χέρια σου το Δισκοπότηρο και φοβάσαι να ομολογήσεις Τον Αναμάρτητο Κύριό σου και να με τόση αχαριστία κατηγορείς τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο που ΑΔΙΚΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ και με γελοίο, αντικανονικό και αντορθόδοξο τρόπο "αφορίστηκε" και συ φοβάσαι να μιλήσεις για αυτήν την μεγίστη αδικία. Όταν όμως η αδικία γίνεται στα πρόσωπά μας, τότε γινόμαστε έξω φρενών. Όταν αδικείται ένας μεγάλος πνευματικός ευεργέτης μας που μας πότισε με αγάπη Χριστού, αγάπη Ευαγγελίου και αγάπη Ορθοδοξίας, τότε σιωπούμε μήπως τεθούμε σε αργία και χάσουμε τη βολευτική μας θέση.

ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Νικόλαος Πανταζής
Μελβούρνη, Αυστραλία.

Nikolaos Pandazis wallingoff.com είπε...

Αν και απαξιώ να ασχοληθώ με «Ανωνύμους», συμφωνώ απολύτως με τον «Φίλο» που παρακαλεί να σταματήσουμε τις εχθροπραξίες και να μην κάνουμε το χατίρι του καταστροφέα Εωσφόρου. Αν διαβάσουν τη διχόνια μας οι αιρετικοί, θα ψυχρανθούν και αποτραβηχτούν άλλο τόσο... Αμήν, ότι ειπώθηκε, φτάνει πια η λασπολογία. Υπάρχουν απανωτές αθωωτικές αποφάσεις. Οι συκοφάντες του κ. Σωτηροπούλου εξεφτελίστηκαν στα κοσμικά Δικαστήρια. Ας μην εξεφτελιστούν και στα επουράνια, όταν Βίβλοι ανοίγονται και λόγια και πράξεις ελέγχονται...

ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Νικόλαος Πανταζής
Μελβούρνη, Αυστραλία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πανταζή και λοιποί Σωτηροπουλικοί, ο Ανδριόπουλος (απορώ πώς σας ανέχεται και σας δημοσιεύει) έχει αποδείξει πόσο παγκάκιστος είναι ο Σωτηρόπουλος σας!!!

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2008/10/blog-post_2223.html

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2009/09/blog-post_1970.html

Στην Πάτρα ξέρουμε καλά πόσο συκοφάντησε ο Σωτηρόπουλος τον Ανδριόπουλο και εν ημέρα Κρίσεως - που λέτε και σεις - θα φανεί η παλιανθρωπιά του.

Ανώνυμος είπε...

"Όπως στην Αγία Τριάδα τα τρία πρόσωπα είναι ισότιμα,ισόκυρα. Το ένα δεν υποτάσσεται στο άλλο, το ένα δε μειώνει το άλλο,δεν προσβάλλει το άλλο, δε ν ελαττώνει το άλλο, αλλά περιχωρεί το ένα το άλλο, το ένα αγαπά το άλλο, κοινωνεί το άλλο, υπάρχει μία ουσία ενώ είναι τρία τα πρόσωπα, έτσι και στην Εκκλησία πρέπει να είμαστε μία ουσία, με μία πίστη, δηλαδή με μία ελπίδα, με μία αγάπη, αλλά ελεύθερα πρόσωπα, ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ''

τάδε έφη σε εκπομπή στουν πολυεθνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αδελαίδας αναφερόμενος στο θεολογικό διάλογο ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.

Και ερωτώ: δε συνιστά η κατακλείδα του κειμένου αιρετική διδασκαλία;

Ο Φίλος είπε...

Πρός Νίκ απο Αυστραλία

Φίλε, θα σας στεναχωρήσω, αλλά πρέπει να σας το πώ.

Ο επηρεασμός απο το πνεύμα του Ν. Σωτηρόπουλου φαίνετε ξεκάθαρα στα λόγια σας, στο πρόσωπό σας.

Αυτό που κυρήτετε φίλε δεν είναι Ορθοδοξία, αλλά ωμός φανατισμός. Γι αυτό και σας απαγορεύσαν το κύρηγμα.

Με όποιον δάσκαλο θα πάς, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πανταζή , είσαι ιεροψάλτης σε ναό της Αρχιεπισκοπής στην αυστραλία και μετά από όσα γράφεις δεν σε έχουν ακόμα πετάξει έξω από τον ναό για να σκάσει ο Διάβολος.Ποτέ δεν είναι αργά !Να είσαι σίγουρος και τότε θα τρέχεις να βρείς τον δαιμονισμένο για να μεθοδεύσετε ότι βρωμικο έχει το μυαλό σας κατά του Στυλιανού !Καλά τόση περίσεια αγάπης έχει ο Στυλιανός και σας ανέχεται ακόμη ;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κουϊζ. Ποιός Αρχιεπίσκοπος έχει στο ενεργητικό του τις περισσότερες καθαιρέσεις ιερέων και ποιός έχει επιβάλλει τα περισσότερα επιτίμια ακοινωνησίας στο ποίμνιό του;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Υπὰρχει απάντηση του Αυστραλίας στο βιβλίο του ´´ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΟΥΣΙΑ´´, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΘΈΜΑ.
ο σάλος

Ανώνυμος είπε...

Λάθος απάντησες, φίλε μου. Αυτός που υπονοείς δεν σέβεται την Ορθοδοξία, αλλά προσβάλλει την Ορθοδοξία, αφού αποκήρυξε την μοναδικότητά της αναγνωρίζοντας τον Παπισμό ως "αδελφή Εκκλησία". Την προσέβαλε παντοιοτρόπως ακόμη και με κήρυγμα κατά της αναμαρτησίας του Θεού Λόγου.

Ο Φίλος είπε...

Κύριε Κώστα Νούση,

περιμένουμε απάντησή σας, στο ερώτημα του @20 Δεκεμβρίου 2012 6:36 μ.μ.

Ελπίζουμε, θα φανείτε άξιος του τίτλου σας. Άξιος του Κυρίου μας.

Άξιος Ορθόδοξος Έλλην ανήρ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΕΡΟΨΑΑΛΤΗΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΣΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟ 3 ΕΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥ/ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο Π, ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΕΤΟΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο Π, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ Ο ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ Π. ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΟ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο Π, ΓΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΠΡΟ 3 ΕΤΩΝ ΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΜΗΠΩΣ ΧΡΗΖΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥ ΤΟΣΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ. ΠΩΣ ΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕΙ ΠΑΣΤΟΡΑ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΔΣΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΑΣΤΟΡΑ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ,,,,,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝΤΑΣ ΗΔΗ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕ ΤΙ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Δημήτρης είπε...

Πω πω μου θυμίζουν κάποιοι εδω μέσα τους στίχους των Active Member "αφού φωνάζουν όλοι αυτοί και αφού σκοτώνουν στο όνομα μου θα πω αναβάλλεται η γιορτή πάω να καθίσω στα καρφιά μου" και αλλού "τ απλά μου λόγια τα σκορπίσαν σαν κανόνες και δεν ήξερα τίποτα εγώ"

Ανώνυμος είπε...

Εσκοτισμένε αδελφέ και ιεροψάλτη Πανταζή !Σύνελθε ,μεταννόησε και ο Αρχιεπίσκοπος θα σε συγχωρήσει όπως συγχώρεισαι πολλούς μέχρι σήμερα >Μη ξεχνάς το τέλος του υπαρχηγού του δαιμονισμένου Σωτηρόπουλου στο Sydney και τον αγώνα του μέχρι να βγεί η ψυχή του !Μόνο όταν πήγε στο σπίτι του ο Στυλιανός και του διάβασε Συγχωρητική Ευχή, τον πήρε ο Θεός !Το γεγονός αυτό συγκίνησε όλους στην Αυστραλία και όλοι έτρεχαν και ζητούσαν συγχώρηση από τον Αρχιεπίσκοπο δηλώνοντας ότι έγιναν θύματα και άβουλα όντα του αντιχρίστου Σωτηρόπουλου!

Ο Φίλος είπε...

Φίλοι,

δεν σημασία το τι λέει ο Α και ο Β. Είτε είναι κληρικός, είτε λα'ι'κός. Σημασία έχει αυτό που θέλει η καρδιά μας. Ποιά θέση έχει στην καρδιά μας ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Δεν θα σώσουμε εμείς την Ορθοδοξία, αλλά η Ορθοδοξία εμάς.

Όλα τ άλλα εκ του πονηρού.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμο 9:33
Καλά κάνετε και αναφέρεσθε σε τέτοια γεγονότα για να τα ακούν και οι πλανεμένοι εδώ μπας και καταλάβουν σε τι πλάνη βρίσκονται.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

η μακροβιοτητα ειναι δωρο θεου και ο αρχιεπισκοποσ ειναι ο μακροβιοτερος αρχιεπισκοπος αθ=υστραλιας 32 ετη επισκοπει τον λαο του θεου και θα απελθη δια να λαβει τον στεφανον της δοξης διοτι εν μεσω παγιδων πολλων δεν εγκατελειψε τον λαοπ του θεου ΕΝΩ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙσκληρον σοι προς κεντρα λκακτιζειν κ. πανταζη

Ανώνυμος είπε...

Παντως μια που ο σχολιαστης των 10 και 58 αναφερθηκε σε μακροβιοτητα εχω να πω οτι και οι αφορισμενοι πχ Λασκαρατος εχουν ασυνηθιστη μακροβιοτητα . Οποτε μια και ο Σωτηροπουλος 20 χρονια μετα τον αφορισμο του ειναι μια χαρα και μαλιστα ξεπερασε προβλημα καρδιας μπορουμε να πουμε οτι δεν διαψευδει την παραδοση . Γενικα οι αφορισμοι εχουν τετοια ισχυ που οποιος τους υφισταται ζει πιο πολυ και απο τον Μητσοτακη . Α.Μ

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Προς pelekano: στο Σύμβολο της πίστεως ομολογούμε ότι πιστεύουμε "εις ΜΙΑΝ,αγίαν,καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν" κι όχι σε πολλές. Μήπως πιστεύεις σε δικής σου εμπνεύσεως σύμβολο;

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Φίλοι μου,
ας πούμε κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό.

Όσοι ασχολούντε με το τί είπε ή το τι κάνει ο Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος, ο επίσκοπος, ο ιερέας της ενορίας και ούτω καθεξής, στην ουσία υπηρετούν τον σατανά και χάνουν την ψυχή τους.

Έτσι την πάτησε και ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος και παρέσυρε πολλές ψυχές στον λάκκο που βρίσκετε.

Ας μας απασχολεί μόνο το τι θέλει ο Κύριος από τον καθένα μας. Καθώς και η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Όλα τ άλλα είναι περιττά και επιζήμια γιά όλους μας.

Ορθοδοξία, είναι ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Κατάλαβες Νίκ εκ Αυστραλίας; Αυτά τα γράφουμε ποιό πολύ γιά εσάς, φίλε.

Το αξίζουν τα παιδάκια σας, η σύζυγό σας και εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Πελεκανε τωρα μιλαω σοβαρα . Μη γραφτεις σε καμια οργανωση οπως δεν γραφτηκα και γω . Μεινε στην Ορθοδοξη Εκκλησια που ειναι αυτη που ιδρυσε ο Χριστος . Αλλα μην συμφωνεις με αδικιες . Ξερεις και δεν λεω αλλα οτι ο Στυλιανος διαφωνησε με το ευαγγελιο . Ο Σωτηροπουλος σε αυτη την περιπτωση εχει 1000 τοις 100 δικαιο . Μαζευτηκαν καποιοι κοσμικα ισχυροι και τον αφορισαν . Ολοι το ξερουν . Nothing else Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Και κατι αλλο πελεκανε . Με λες εμενα και αυτους που ειναι με τον Σωτηροπουλο στο συγκεκριμενο προτεσταντιζοντα ενω ειμαστε πληρως ορθοδοξοι . Ειπες οτι μερος των προτεσταντων ειναι Εκκλησια . Λαθος . Αφου δεν εχουν θεια κοινωνια οπως προσταζει ο Χριστος δεν ειναι εκκλησια . Μηπως εσυ προτεσταντιζεις και δεν το καταλαβες ; Καληνυχτα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Είχε δεν είχε ο Νούσης με το εμπαθές, σύνηθες για την αφεντιά του, κείμενό του δυναμίτισε το κλίμα εν όψει των Χριστουγέννων. Θα πρέπει να ντρέπεται αν φυσικά έχει φιλότιμο.

Ο Φίλος είπε...

Ένας και Μοναδικός είναι ο Κύριος και συνεπώς Μία και Μοναδική είναι η Εκκλησία Του.

Διαχρονικός ο Κύριος.
Διαχρονική η Εκκλησία Του.
Διαχρονικό το σύμβολο της Πίστεως.
Διαχρονικός ο λόγος των Αγίων Πατέρων.

Όποιος πιστεύει τα άνωθεν, κατέχει τον Έναν και Μοναδικό Κύριο και είναι μέλος της Μίας και Μοναδικής Εκκλησίας Του.

Όλα τ' αλλα, απιστίας "παρατράγουδα".

Δεν έχουμε ανάγκη ούτε τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο, ούτε τον pelekano92.

Κατέχουμε τον Κύριο.



Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΕ ΣΚΟΤΙΣΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΡΗΝΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΙΑΡΧΕΙΟ ΤΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΩΧΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΧΙΣΜΑΤΙΚΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΙΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ ΣΜΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΙΔΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΣΕ ΟΤΙ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΤΗΣ ΣΚΟΤΟΛΟΓΟΣ ΕΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΙΔΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΡΗΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΦΑΡΙΣΑΙΕ ΤΥΦΛΕ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗ πατηρ δημητριος μελβουρνη

Λ. είπε...

Έτσι είναι, όπως τα λέει ο Α.Μ. (21 Δεκεμβρίου 2012 12:29 π.μ.). Ο Νικ. Σωτηρόπουλος αδικήθηκε από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου.

Τα θυμάμαι αρκετά καλά όλα αυτά. Για να καθησυχάση το ποίμνιό του για το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει τον τότε καιρό με την περίεργη τοποθέτησί του για το έργο του Σκορτσέζε, ο Αυστραλίας τά κανε ακόμα χειρότερα όταν δημοσίευσε, ανοιχτά και γραπτά πλέον, στο επίσημο έντυπο της αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, το θλιβερό σκεπτικό το οποίο υποστήριζε θεολογικώς την προαναφερθείσα και σκάνδαλον προκαλούσα τοποθέτησι:

«Όποιος νομίζει ότι η ανθρωπίνη φύση του Χριστού έπεσε από τον ουρανό τέλεια και αναμάρτητη σαν μετέωρο μαγικού αιφνιδιασμού, δηλαδή μηχανικά και ανώδυνα – όπως περίπου παρουσιαζόταν ο από μηχανής Θεός των Aρχαίων – αυτός δεν θα καταλάβει ποτέ τον βαθμό της κενώσεως που καταδέχθηκε ο Θεός Λόγος»....«Η αναμαρτησία του Κυρίου έπρεπε να βιωθεί κατά τον πιο υπαρξιακό τρόπο από τους πιστούς, ως ηθική νίκη του Θεανθρώπου που κατακτήθηκε βήμα προς βήμα μέσα από τον αγώνα και την πάλη των δύο φύσεων και δύο θελήσεων».

Όποιος έχει μελετήσει, έστω και στοιχειωδώς, την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γνωρίζει αμέσως ότι αυτά που έλεγε ο Αυστραλίας είναι αίρεσις, και μάλιστα αίρεσις σοβαρή. Το μέγεθος και το τόσο βασικό αυτού του λάθους εξακολουθούν να μου προκαλούν απορία ακόμα και σήμερα, ιδιαίτερα εάν σκεφθή κανείς ότι ο διατυπώσας αυτή την αιρετική άποψι εθεωρείτο ένας απ τους πιό μεγάλους θεολογικούς νόες της γενιάς του. Αυτός, μας έλεγαν, ήταν, μάλιστα, και ένας απ' τους κυρίους αντιπροσώπους των ορθοδόξων στον περιβόητο διάλογο με τους παπικούς.

Και όμως, αντί να καλέσουν τον Αυστραλίας σε έστω και τυπική απολογία όπως θα έπρεπε, οι ισχυροί του κόσμου τούτου ετιμώρησαν--άνευ απολογίας!--εκείνον που ορθώς επεσήμανε την ύπαρξι της σοβαρής εκείνης αιρέσεως.

Έτσι αδικήθηκε και ετιμωρήθηκε ένας σωστός άνθρωπος. Και εμάς μας δόθηκε όλους η ευκαιρία να καταλάβουμε και μείς κάτι για την φύσι του εκκλησιαστικού κατεστημένου.

Λ.



Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον Στυλιανό και κοιτάξτε τα χάλια σας !Όλοι γίνατε αναλυτές και θεολόγοι και χάσατε τις ψυχές σας !Σας εχει κατακυριεύσει ο σατανάς και δεν διαθέτετε ίχνος αγάπης !Εμείς στην αυστραλία καλά είμαστε !Όλες τις κακομοιριές και τις βρωμιές εσείς μας τις φέρατε και δεν σταματάτε να ασχολείστε και μαζίμας !Έχομε τον καλύτερο Αρχιεπίσκοπο που υπάρχει επί γης,Θεολόγο περιωπής, φιλάνθρωπο,ακτήμονα και σεβαστό σε όλους εδώ, Ελληνες και ξένους, που σκέπτονται και είναι σε θέση να εκτιμήσουν !Τα όσα φαιδρά και ανόητα διαδίδουν τα τσιράκια του Σωτηρόπουλου, μας αφήνουν αδιάφορους ! Καλά Χριστούγενα σε όλους, σωτηροπουλικούς προτεστάντες και Στυλιανικούς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ !

Ανώνυμος είπε...

Κώστα Νούση σύνελθε! QUO VANTIS Κώστα; Γιατί καταφέρεσαι με τέτοιο τρόπο κατά του Ν.Σωτηρόπουλου;
Τι κακό διέπραξε και του επιτίθεσαι με τέτοια εμπάθεια; Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας αμφισβήτησε την αναμαρτησία του Χριστού και ο Ν.Σωτηρόπουλος θα έμενε με κουμπωμένο το στόμα; Να τον συγχαρείς έπρεπε κι όχι να του επιτεθείς.Άν δεν ξέρεις τα πραγματικά περιστατικά φρόντισε πρώτα να μάθεις και μετά πιάσε το πληκτρολόγιο. Υπάρχουν καταχωρημένες πολλές αναφορές,επιστολές, διαμαρτυρίες των πιστών της Αυστραλίας σε βάρος του Στυλιανού. Γιατί προτού πιάσεις το πληκτρολόγιο δεν ήλθες σε επικοινωνία με το Ν.Σωτηρόπουλο για να σου πει τις απόψεις του και δίνεις βάση σε εμπαθείς κατηγόρους του;Γιατί του επιτίθεσαι έτσι αβασάνιστα;

Ανώνυμος είπε...

Πρός Λ.

Ο Νικ. Σωτηρόπουλος φίλε, δεν αδικήθηκε από κανέναν, παρά μόνο από τον εαυτό του.

Ας είπε ο Αυστραλίας αυτά που μας γράφετε. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει γιά το πρόσωπο του Κυρίου, ακόμα και ένας Αρχιεπίσκοπος ή Πατριάρχης.

Aν ο Νικ. Σωτηρόπουλος ήταν πεπεισμένος ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο Αυστραλίας, δηλαδή αν δεν είχε "εγκεφαλική", αλλά είχε ζωντανή πίστη στόν Σωτήρα μας Κύριο όπως οι άγιοι Γέροντες Πορφύριος και Πα'ί'σιος,
σας διαβεβαιώ φίλε Λ. ότι θα σιωπούσε και προσευχώταν γιά το Αυστραλίας Στυλιανό και δεν θα ξεσήκωνε πόλεμο εναντίον του.

Ο πραγματικός άνθρωπος του Χριστού ειρηνεύει. Ό άνθρωπος του σατανά όμως, ξεσηκώνει σε "ιερό πόλεμο" κι αυτό, (άκουσον-άκουσον!!) εν ονόματι Χριστού και Oρθοδόξου πίστεως.

Τα ίδια κάνουν και οι ταλιμπάν με την δική τους πίστη, φίλε.

Ο Φίλος είπε...

...ξεχάστηκα να υπογράψω, στην απάντηση-σχόλιο πρός Λ. και Α.Μ. (που τελειώνει με περί ταλιμπανισμού "ορθοδόξων")

"Ο Φίλος"

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι συκοφάντες, όσοι χαρακτηρίζετε τον ορθοδοξότατο θεολόγο Σωτηρόπουλο "προτεσταντίζοντα" και "αρχιπάστορα", ξέρετε μέσα σας ότι ούτε σεις τα πιστεύετε αυτά. Αν ο Σωτηρόπουλος ήταν προτεσταντίζων και αρχιπάστωρ, θα τον είχαν μαζί τους ο Βαρθολομαίος και ο Στυλιανός !

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΓΓΕΛΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ ΜΑΣ λεγει ο δαβιδ ομως οι ποδες του σωτηροπουλου ηταν ποδες που εφεραν την ταραζην τον φανατισμον και την υποκριια πως τολμησες και πηγες στην αυστραλια ανευ αδειας και ευλογιας δεν γνωριζεις κυριε αθεολογητε η εκκλησια ειναι σωμα ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ανδρεας οικονομου μελβουρνη

O Φίλος είπε...

Πρός @21 Δεκεμβρίου 2012 2:07 π.μ.

Είστε άδικος με τον κύριο Κ. Νούση φίλε.

Και φιλότιμο έχει και πίστη ζωντανή στό πρόσωπο του Κυρίου. Έκανε πολύ καλά που πρίν την εορτή των Χριστουγέννων έβαλε δυναμίτη στή αίρεση που φέρει το όνομα "Νικόλαος Σωτηριόπουλος"

Ανώνυμος είπε...

Που λες Φιλε ταλιμπαν δεν ειμαστε . Οι ταλιμπαν θελουν να επιβαλουν εμεις απλα υπερασπιζομαστε εναν φτωχο γερο που υπερασπιστηκε την εκκλησια απεναντι στους αρχοντες της . Και δεν κοιταξε την ζαχαρενια του . Ο Χριστος στην Μεταμορφωση ηταν αναμεσα στους Μωυση και Ηλια που δεν ειρηνευσαν ουτε σιωπησαν προσευχομενοι αλλα αντιταχθηκαν στην αδικια μεχρι τελους . Ο Κοσμας ο Αιτωλος θα μπορουσε να παρερμηνευσει το ευαγγελικο ρητο εγινε το σαββατο για τον ανθρωπο και οχι ο ανθρωπος για το σαββατο και να μην αντιταχθει στα παζαρια που καταργουσαν την κυριακη αργια . Αντιταχθηκε ομως και το πληρωσε με το κεφαλι του . Και ο Χρυσοστομος θα μπορουσε να σιωπα προσευχομενος να αλλαξουν διαγωγη οι φαυλοι αρχιερεις κοινως να κανει την παπια . Μιλησε ομως και πεθανε εξοριστος . Ο Ιωαννης ο Προδρομος οταν βαφτισε τον Χριστο θα μπορουσε να πει οτι τελειωσε η αποστολη του . Αυτος ομως ελεγξε τον Ηρωδη και το πληρωσε με το κεφαλι του .Και ο Σωτηροπουλος θα μπορουσε να παει στην Αυστραλια και απλως να κανει κυρηγμα επι της αποστολικης και ευαγγελικης περικοπης και ο Στυλιανος θα του εδινε και ευσημα . Αυτος ομως οταν διαπιστωσε οτι ο Αρχιεπισκοπος μιλα αιρετικα διαμαρτυρηθηκε και το πληρωσε με αφορισμο . Δεν ειναι αγιος αλλα μιμηθηκε τους Αγιους στο θαρρος τους . Για αυτο πολλοι τον υπερασπιζομαστε χωρις καν να τον γνωριζουμε προσωπικα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί ανέλαβε εργολαβικά ο σωτηρόπουλος την υπεράσπιση του Κυρίου μας ?Του το ζήτησε ο Κύριος ή αυτόκλητος υπερασπιστής των αδικουμένων είναι ? Ρε σωτηρόπουλε ,αν χρειαζόταν ο Χριστός μας υπερεάσπιση από ανθρώπους σαν και σένα να πάμε όλοι να γίνομαι Μουσουλμάνοι,γιατί τον χριστό που εσύ κηρύττεις δεν τον χρειαζόμαστε.

Ο Φίλος είπε...

Πρός Α.Μ.

Φίλε, το είπατε ο ίδιος. «Δεν ειναι αγιος αλλα μιμηθηκε τους Αγιους στο θαρρος τους»

Aν δεν είναι άγιος, όπως ο Μωυσής και Ηλίας, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Ιωάννης Βαπτιστής και Πρόδρομος του Κυρίου, τότε, "αα κάτσει στά αυγά του" και να μήν σκορπίζει την βρωμιά και δυσωδία της υπηρήφανης μελανής ψυχής του στόν Ορθόδοξο λαό.

Αν ήταν Ορθόδοξος Χριστιανός, άνθρωπος του Χριστού, δεν θα διέσυρε δημοσίως τον Άγιο Αυστραλίας Στυλιανό.

Αν λοιπόν, υποστηρίζετε αυτόν τον διεστρεμμένο άνθρωπο, γίνεστε αυτόματα, όργανα του εωσφόρου.

Οι ταλιμπάν έχουν ελαφρυντικά, εσείς όμως όχι, φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12;45
Φίλε,δεν μας τα λες καλά !"αιρετικός" έγινε ο Αυστραλίας, επειδή του απαγόρευσε να κηρύττει σε ναούς! Μέχρι τότε ο Αυστραλίας ήταν καλός, μετά την απαγόρευση έγινε αιρετικός !...Και κάτι άλλο σοβαρότερο:εκτος από τον σχιζοφρενή για την "αγάπη" του Χριστού , στην Αυστραλία είχε έρθει παρέα και ο Σάκκος και ο Μύρου !Ολοι είχαν την ίδια αντιμετώπισει από τον Αρχιεπίσκοπο, ως γνήσια τέκνα του Φλωρίνης !Και ερωτώ :Γιατί οι υπολοιποι δύο αποδέχθηκαν την απόφαση απαγόρευσης του Αρχιεπισκόπου και μόνο ο Σωτηρόπουλος κατασκεύασε τα περί αιρέσεων φλοιναφήματα?? Αν αυτός δεν είναι δαιμονισμός ,τότε τι είναι ??? Και να λάβεις υπόψη σου ότι οι Αυστραλιανές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του παράφρωνος λόγω των επεισοδίων που δημιουργούσε με τους παρασυρμένους οπαδούς του !Ξέρεις ότι δεν θέλει και πολύ για να τα '"παίξει" κάποιος !

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Πρός pelakanos92

Φίλε, ευχαριστώ γιά την λεκτική διόρθωση, απόφοιτος δημοτικού ον.

Αλλά σε θέματα βιωματικού Ορθοδόξου δόγματος, αυτός που έχει ανάγκη από μάθηση, είστε εσείς.

Αυτό που γράψατε: (γι' αυτό καλό είναι να μην μιλάμε για πράγματα που δεν έχουμε γνώση. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας που λένε...) είναι μεγάλη αλήθεια.

Ο Φίλος είπε...

Υ.Γ. πρός pelekanos92

To Oρθόδοξο δόγμα, δεν μαθαίνεται στά θρανία και στα βιβλία φίλε, αλλά βιώνεται στόν καθημερινό στίβο μάχης κατά του αοράτου εχθρού, εντός και εκτός μας.

Προσέχετε λοιπόν φίλε, μη γίνετε χειρότερος του Νικολάου Σωτηριόπουλου, με την θεωριτική σας θεολογία και δογματική.

Ανώνυμος είπε...

Πελεκανε ποτε δεν υποστηριξα ουτε τους ΓΟΧ πολυ περισοτερο δεν υποστηριξα την χρυση αυγη . Δεν πολυκαταλαβα την εκφραση μου ευχεσαι καλο ξημερωμα αν και δεν το βλεπεις . Τελος παντων δεν ξαναανακατευομαι στο θεμα σε κανενα μπλογκ . Και θα παρακαλουσα αλλα ιστολογια να μην αναδημοσιευουν σχολια οπως αυτο των 12 και 45 λες και ειμαι καποιος . Αυτο το σχολιο ηταν απαντηση προς τον Φιλο και ηταν μονο για την Ιδιωτικη Οδο . Οπως και αυτο που κανω τωρα . Παντως απο την Ιδιωτικη Οδο δεν εχω κανενα παραπονο ολα μου τα σχολια τα δημοσιευσε . Αλλα δεν ξανακανω σχολιο για κανενα θρησκευτικο θεμα πουθενα . Καλα Χριστουγενα και καλη χρονια σε ολους και ολες .Α.Μ

Ο Φίλος είπε...

Φίλε Α.Μ.

σας ευχώμαστε και εμείς ότι πιό όμορφο υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο.

Να γεννηθεί, αυτές τις Άγιες Ημέρες που πλησιάζουν, το Θείο Βρέφος στη καρδιά σας.

Σας έχουμε ανάγκη στην παρέα εδώ και όχι μόνο. Συμβάλλατε με την συμμετοχή σας στον διάλογο εδώ, να αποκαλυπτεί η Αλήθεια, πρός όφελος όλων μας.

Σας ευχαριστούμε εκ καρδίας, καθώς και τον κύριο Παναγιώτη Ανδριόπουλο γιά την άψογη Ελληνική κι Ορθόδοξη φιλοξενία του.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Πρός pelekanos92

Υποκριτής, είναι λίγο φίλε μου. Είναι αδερφοκτόνος όπως ο Κάιν που σκότωσε από φθόνο, τον αδερφό του τον Άβελ.

Καλά Χριστούγεννα και σε σας.

Λ. είπε...

>>>>>>>>>>>>>>>>>Επίσης, όντως τον Σωτηρόπουλο τον καταδίκασαν κάποιοι ισχυροι. Όπως τον Άρειο και τον Ευτυχή. Όσον άδικο είχαν οι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων, άλλο τόσο έχει και ο Αυστραλίας. Όσον αφορά τα "αιρετικά" του λόγια, να δω που, σε ποιον, γιατί, πότε, υπό ποιες προυποθέσεις είπε τι, και μετά να σου απαντήσω.

Και όμως, αγαπητέ, οι Πατέρες έδωσαν το δικαίωμα απολογίας στον Άρειο, στον Ευτυχή, αλλά και σε όλους τους έτι εν ζωή αιρετικούς. Άρα, οι σημερινοί καταδικάσαντες τον Νικ. Σωτηρόπουλο δέν βαδίζουν στον δρόμο που μας έδειξαν οι Πατέρες. Ο Νικ. Σωτηρόπουλος αδικήθηκε.

Αυτά. Καλά Χριστούγεννα.

Λ.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

@ Πανταζη
στα τελευταια σχολια διαφαινεται και παλι η εμμονικη σου ενασχοληση με την κολαση και την παραπομπη ή εισοδο σε αυτην. δε σε καταλαβαινω πραγματικα και δε θελω να επεκταθω σχετικα περισσοτερο, διοτι ειναι αλυσιτελες και φοβαμαι οτι οι ελαφρα τη καρδια αναφορα στον διαβολο και στην κολαση δε μαρτυρουν πραγματικο φοβο για αυτα, ως θα οφειλαμε να εχουμε μετανοουντες.
"Δεν σε τιμούν αδερφέ μου, και συμπατριώτη μου, οι τυφλές, πεισματικές σου αντιπαραθέσεις και τα ειρωνικά σου χλευάσματα, ξεσπάσματα του εγωϊσμου σου". απο που συναγεις αυτους τους χαρακτηρισμους; η τελευταια μου εν σχολιοις αναφορα στο προσωπο σου ηταν, ως θεωρω, ειρηνικη και διαλλακτικοτατη. μαλλον ομως δε θελεις να την εκλαβεις ετσι, κατι θλιβερο για μενα και για καθε εν Χριστω αδελφο. με βριζεις, ενω σου ετεινα χειρα φιλιας. γιατι;
"Υποσημ. Προσέθεσα τους τόνους διότι ή βαριέσαι ή τα αχρητέυεις όλα εκτός από τον σπουδαιότατο εαυτούλη σου. Βάλε και κάνα τόνο, μη τα ισοπεδώνουμε όλα!)": στο 2.57 σχολιο σου το λες τουτο, οπως και μια βροχη απο βωμολοχικου τυπου υβρεις σε μενα και, το χειροτερο, οτι δε με υπολογιζεις. προσπαθησα να τα προσπερασω ολα, αλλα δεν το σεβαστηκες. αντιθετα, μου την ξαναλες (στο σχολιο 4.52) : "Τρίτον, όποιος δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στην εντόπιση ορθογραφικών λαθών. Και πάλι αδυνατώ να διανοηθώ από ποιό σχιζοφρενικό συμπέρασμα το συνάγεις ότι από τα ορθογραφικά μου λάθη (για τα οποία ειλικρινά ζητώ δημοσίως, παγκοσμίως συγνώμη) λες ότι από αυτά «φαίνεται εμπαθής και βεβιασμένη η παρέμβασή σου»." καταλαβες τωρα γιατι μιλησα για ορθογραφικα λαθη και εμπαθεια; δες τι εγραψες για τους τονους τους δικους μου, για να καταλαβεις, εκτος κι αν ειναι θεμα υμετερας βραχυβιας μνημης και ξεχνας τα δικα σου προσφατα γεγραμμενα και πεπραγμενα.
μου ζητας επισης μια συγγνωμη εκ μερους μου για "συκοφαντια" επι ειδωλοποιησει σωτηροπουλου.δε θα στη δωσω, διοτι δεν αναφερθηκα στη χονδροειδη ειδωλολατρια, για την οποια ποσως δε σε κατηγορω, αλλα μιλησα για αχνοφεγγουσα και λιαν εκλεπτυσμενη προσωπολατρια, οπως μου εδωσες την εντυπωση αναφορικα με το προσωπο του θεολογου ιεροκηρυκα. αν με πεισεις οτι δε συμβαινει κατι τετοιο, τοτε θα σου ζητησω πολυ ευχαριστως συγγνωμη. θα σου πω μοναχα οτι ακομα και οι μεγαλοι εργατες της Εκκλησιας παυουν να ειναι τετοιοι και εκπιπτουν, οταν εισελθουν στον χωρο της πλανης και του εγωισμου. κατ' εμε τετοια δειγματα εχω εκ μερους του πολιου, ειθε να σφαλλω. γενικοτερα εχεις μια τετοια ταση, ως φαινεται και απο τον τροπο που αναφερεσαι στον πνευματικο σου εκ λαρισης. ηταν οντως μεγαλος, αλλα ο κινδυνος της "ειδωλοποιησης" (το βαζω σε εισαγωγικα να η με παρεξηγησεις)δεν απεφευχθη απο πολλους. θυμαμαι πως δεινοπαθησα καποτε, οταν εντοπισα μια λανθασμενη ερμηνευτικη του θεση στην Αποκαλυψη, για την οποια ολοι επεσαν να με φανε, μονο και μονο επειδη το ειπε αλλιως ο π. Αθανασιος! αυτα ομως ειναι ανωριμοτητες και καθολου ορθοδοξια. αλλωστε, ουτε ο Αθανασιος ουτε αλλος γεροντας επικροτουσαν τετοιες τασεις και διαθεσεις στο προσωπο τους.
"Το ότι όμως οι Άγιοι Γέροντες «υπερ-αγαπούσαν» τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας δεν στηρίζεται πουθενά και δεν ευσταθεί καθόλου, και όποιος αμφιβάλλει ας ανατρέξει στα φρικτά και αποκαλυτπικά συμπεράσματα του Αγίου Γέροντα Παϊσίου καταγεγραμμένα στους σχετικούς Τόμους, που ντρέπομαι κιόλας να τα δανειστώ..." εδω θα ηθελα κυριολεκτικα να μπεις σε ποιους τομους αναφερεσαι, διοτι δε γνωριζω και θα ηθελα να μαθω τα περιεχομενα τους. και το ξαναλεω: δε σημαινει πως αν ειπε κατι ο γερο Παισιος τοτε θα ειναι a priori αλαθητο!
αυτα τα λιγα. καλη μας μετανοια!
Κ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ο αγαπητος Φιλος επισης με παρεκαλεσε να πω κατι για το σχολιο 20 Δεκεμβρίου 2012 6:36 μ.μ.
το θεμα μας προφανως ειναι η φραση "ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ".
αν εννοει τις επιμερους, τις κατα τοπους ορθοδοξες εκκλησιες και την ανεξαρτησια και ιδιοπροσωπια τους, τοτε εχει απολυτο δικιο. αν ομως εξυπονοουνται ετεροδοξες χριστιανικες κοινοτητες, εχουμε προβλημα. αφ' ης στιγμης μαλιστα αυτες εχυν σοβαρες δογματικες αποκλισεις και λειτουργικη ακοινωνησια με την Ορθοδοξη Εκκλησια, στην αυτοσυνειδησια της οποιας εχουμε πληρη ταυτιση της με τη μια, τη μοναδικη Εκκλησια του Χριστου, διοτι ενα σωμα εχει ο Κυριος, μια Εκκλησια. το λεει ξεκαθαρα το Συμβολο της Πιστεως. το διακυρυσσει διαπρυσιως η ορθοδοξη δογματικη. δε νομιζω πως ο Στυλιανος εχει αντιθετη αποψη. οποτε δεν ξερω σε ποια συμαφεια του λογου και με τι προθεση και περιεχομενο διατυπωσε τα λογια αυτα.
Κ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Προς Pelekano92 10:41 π.μ.

Πελεκάνε, πελέκησε λίγο τον ανεξέλεγκτο εγωισμό σου και σβήσε το καταβιβρώσκον την ψυχή σου αβυσσαλέο μίσος για τον Σωτηρόπουλο. Το μίσος και ο φανατισμός σου είναι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις, που προσιδιάζουν σε Ταλιμπάν μάλλον παρά σε χριστιανούς. Δεν αμφιβάλλω καθόλου, ότι με τοιαύτα αισθήματα, που φωλιάζουν στην καρδιά σου, δεν θα δίσταζες να επιφέρεις και την φυσική του καρατόμηση.

Οι περί απολογίας νοσηρές ιδέες σου φανερώνουν έλειμμα δικαιοσύνης και σε καθιστούν ξένο προς την Εκκλησία της αγάπης του Χριστού και των Πατέρων. Προσέτι δε σε καθιστούν εχθρό των ευνομούμενων κοινωνιών και παράσιτο για τη δημοκρατία.

Ο Σωτηρόπουλος δεν "βρίζει επισκόπους". Αν όντως ύβριζε ή συκοφαντούσε, θα σάπιζε στις φυλακές. Αφορμή γυρεύουν οι θανάσιμοι εχθροί του και θα την εύρισκαν.

Αν παρά ταύτα εξακολουθείς να επιμένεις, ότι ο Σωτηρόπουλος όντως "βρίζει επισκόπους", ξέρεις σε τι διαφέρει αυτός ο "ηθικιστής" από σένα; Αυτός υβρίζει ως άνδρας, επώνυμα και θαρραλέα, ενώ συ υβρίζεις ως θρασύδειλος μασκοφόρος.

Και τώρα ο λόγος στο ξέσπασμα του εγωισμού σου...

Δημήτριος Τσουμάκος

Μελβούρνη

Ο Φίλος είπε...

Αγαπητέ φίλε @Λ.

Αμφοτέρων πλευρών, αδικήσαν και αδικήθηκαν.

Καλά Χριστούγεννα και σ'εσάς, φίλε μου.

...........

Κύριε Κώστα Νούση,

συγχαριτήρια γιά την άψογη απάντησή σας.

Καλά Χριστούγεννα, αδερφέ μου.

Ο Φίλος είπε...

Κύριε Δημήτριε Τσουμάκο,
μην δίνετε σημασία στον pelekano92.

Tυγχάνει από εκείνους που δεν αγαπάνε τον Ν. Σωτηριούπουλο. Κατά συνέπεια ούτε τον Κύριο μας, ούτε την Ορθοδοξία μας ούτε τον Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο, ούτε τον εαυτό του τον ίδιο, ούτε κανέναν από μας.

Είναι μία χαμένη προσωπικότητα, όπως ο Εωσφόρος.

Ο Φίλος είπε...

Κύριε Δημήτριε Τσουμάκο,
μην δίνετε σημασία στον pelekano92.

Tυγχάνει από εκείνους που δεν αγαπάνε τον Ν. Σωτηριούπουλο. Κατά συνέπεια ούτε τον Κύριο μας, ούτε την Ορθοδοξία μας ούτε τον Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο, ούτε τον εαυτό του τον ίδιο, ούτε κανέναν από μας.

Είναι μία χαμένη προσωπικότητα, όπως ο Εωσφόρος.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο Φίλος είπε...

Πρός pelekanos92

Φίλε,
όσο συνεχίζετε να γράφετε, αποδεικνύετε ότι όλα αυτά που κρίνεστε εδώ, είναι αλήθεια.

Όλοι το έχουν καταλάβει, μόνο εσείς όχι. Έχετε γίνει ρεζίλη.

Έτσι την πατάει πάντα ο Εωσφόρος, καθώς και εκείνοι που του ανήκουν.

Ανώνυμος είπε...

@ 8:.01 μ.μ.
Ο Εωσφόρος είναι κατηχητόπουλο μπροστά σε τέτοιους τύπους.

Ανώνυμος είπε...

Πελεκάνε, άλλαξε το ψευδώνυμό σου και κάνε το "λαγός". Ο Σωτηρόπουλος δεν φοβήθηκε τους ισχυρούς της γης και συ φοβάσαι τις δήθεν κυρώσεις.

Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνος
Πολύτεκνος - πατέρας 8 παιδιών
Μελβούρνη Αυστραλίας
Τηλ. 0416189857

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο μονος ανθρωπος που εχει κατσει αγκαθι σε ολους τους αιρετικους μασωνους σατανιστες ειναι ο κυριος σωτηροπουλος.σε ολα τα καναλια με ολα τα κτηνη τους ριχνει ταπες στα ψεματα τους.εγω δεν ειμαι πιστος αλλα αυτη ειναι η αληθεια δυστιχως για καποιους.εσενα κυριε νουση δεν σε εχει δει ουτε ο καθρεπτης σου.απεχεις πολλα χιλιομετρα απο το θεο με αυτα που λες για εναν και μοναδικο μαχητη της ορθοδοξιας τον κ σωτηροπουλο.

Related Posts with Thumbnails