Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Το 4ο Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιείται στην Αθήνα από σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024, έως και την Τετάρτη 29 του μηνός, και θα επικεντρωθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία. 
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Το Συνέδριο  θα φιλοξενήσει διεθνώς διακεκριμένους ομιλητές, όπως ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δρ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο Σεβ. Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων (CCEE) κ.α. 
Επίσης, στο Συνέδριο θα μιλήσουν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας και άλλοι, έλληνες και ξένοι, διακεκριμένοι επιστήμονες. 
Το Συνέδριο θα ασχοληθεί με επείγοντα ζητήματα, που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις επιπτώσεις του απολυταρχισμού στις θρησκευτικές κοινότητες, καθώς και τον ρόλο της θρησκείας στη γεωπολιτική. Συμπροεδρεύουν ο Άρχοντας Αθανάσιος Μαρτίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας “Παναγία η Παμμακάριστος” των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη και ο Άρχοντας Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων Αμερικής. 
Μετά από το Συνέδριο, ο κ. Μαρτίνος και ο Δρ. Λυμπεράκης θα συγκαλέσουν την πρώτη Διεθνή Διάσκεψη των Αρχόντων, στην οποία θα σχεδιάσουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συντονίσουν τις δραστηριότητες των Αρχόντων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία. 
Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.
Το site του Συνεδρίου ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails