Ποτέ το εκκλησιαστικό kinky δεν είχε καλύτερο εκπρόσωπο από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιότατος δεν παραλείπει να παραδειγματίζει τους αθώους νέους ανασύροντας πιπεράτα κουτσομπολιά για τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες. Στην πρόσφατη προσπάθειά του να σταθεί απέναντι στην ταχεία λύση του θεσμού του γάμου που προωθεί ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο κ. Σεραφείμ υπενθύμισε ότι κάτι ανάλογο επιχείρησε ο Νέρωνας.
Ο ηγεμόνας της Ρώμης θεσμοθέτησε την ταχεία λύση των γάμων και στη συνέχεια, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, "συνήψε «γάμο» με δύο έλληνας απελευθέρους, τον εύσωμο και ανδρώδη Πυθαγόρα και τον λεπτόσωμο και γυναικώδη Σπόρο, τον οποίον κατέστησε εκτομία και μετωνόμασε εις Σαββίνα".
Δεν νομίζω ο ενάρετος κ. Σεραφείμ να υποψιάζεται ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης μπορεί να κρύβει κάποιο ανάλογο κίνητρο, αλλά όσοι γνωρίζουν την ευθυκρισία που τον διακρίνει δεν αποκλείουν να έχει περάσει από το μυαλό του και κάτι τόσο σουρεαλιστικό.
"όσοι γνωρίζουν την ευθυκρισία που τον διακρίνει δεν αποκλείουν να έχει περάσει από το μυαλό του και κάτι τόσο σουρεαλιστικό."
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΑΚΡΑΙΦΝΩΣ ΣΟΥΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΙΑΥΤΑ...!
Δόξα τω Θεώ που έχουμε Ιεράρχες με τέτοιο θάρρος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔόξα σοι ο θεός.
Ποτέ το εκκλησιαστικό kinky δεν είχε καλύτερο εκπρόσωπο από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες το ψέμματα!
Το απόσπασμα αυτό είναι μέρος μιας μακροσκελέστατης επιστολής που έστειλε ο εν λόγω άγιος, προς την....Αλέκα Παπαρήγα, που δημοσιεύθηκε στο www.topontiki.gr, στην οποία ζητούσε να συμβάλει στο να μη ψηφισθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται πραγματικά για ένα παραλήρημα και απορώ πως εκλέγονται κάτι τέτοιοι Μητροπολίτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επιστολή αναφέρεται στο πρώτο μέρος σε κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ξεχωριστά και στους λόγους που δεν πρέπει να περάσει, ενώ στο δεύτερο μέρος προσπαθεί να πείσει τη Παπαρήγα ότι αυτά που πιστεύει είναι λάθος!!!
Φαντάζεστε τι είχε να γίνει αν έστελνε η Παπαρήγα επιστολή στον Σεραφείμ για να μεσολαβήσει για κάποιο ζήτημα και στη ίδια επιστολή προσπαθούσε να τον πείσει ότι δεν υπάρχει Θεός!!!
Πάντως πρέπει να έπεσε πολύ γέλιο στον Περισσό.
Υ.Γ. Η πλάκα είναι πως κάτι τέτοιοι έχουν κα φανατικούς θαυμαστές!
Υ.Γ. Η πλάκα είναι πως κάτι τέτοιοι έχουν και φανατικούς θαυμαστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι τέτοιοι έχουν μόνο φανατικούς θαυμαστές και πίστεψέ με: δεν έχει καθόλου πλάκα. Είναι επικίνδυνο όσο δεν παίρνει!
Σε αυτή την επιστολή αλλά και σε παρόμοια κείμενά του ο Πειραιώς ασχολείται και με το Ισλάμ... οι αναφορές του πραγματικά είναι τόσο εμπαθείς και πέραν κάθε σοβαρού ορίου συγκριτικής θρησκειολογικής μελέτης που πρέπει να προβληματίσουν έντονα και άμεσα όλους τους σοβαρούς ερευνητές και κυρίως τις Θεολογικές Σχολές στην Ελλάδα! Στην καλύτερη περίπτωση οι απόψεις του Πειραιώς ανατρέπουν όλο το συγγραφικό περί Ισλάμ, τουλάχιστον, έργο ενός Αναστασίου Αρχιεπ. Αλβανίας, συγκριτικού θρησκειολόγου μεγατόνων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ό,τι δε αφορά την αναφορά του Πειραιώς στο ιδεολόγημα του παρηκμαζμένου αθεϊσμού της Παπαρήγα, υπενθυμίζει, ο Πειραιώς, την ξεπερασμένη απο πολλών ετών απολογητική του θεϊσμού προς την αθεία! Ευτυχώς που δεν ζει ο Μέγας Καθηγητής της Απολογητικής Κ.Ε.Παπαπέτρου....
Είναι και για γέλια είναι και για κλάμματα. Εξαρτάται από την οπτική του καθενός
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζεστε το Μεντζελόπουλο αρχιε-
ΑπάντησηΔιαγραφήπίσκοπο;Η Ελλάδα θα γίνει ΔΙΕΘΝΕΣ
νούμερο!Για να σοβαρευτούμε:Ο άνθρω
πος είναι εκτός τόπου και χρόνου!Λέ
ει ό,τι του κατέβει,για να γίνεται
αντικείμενο συζήτησης και να καθέ-
ξει τον τίτλο του αγωνιστή!Αλήθεια
πότε προλαβαίνει να διοικήσει τη μη
τρόπολή του;;!!!!!
Μέγας Καθηγητής της Απολογητικής ο Παπαπέτρου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤολμά να υπογράψει το σχόλιο αυτός που το έγραψε;
Αξιότιμε κ.Π.Τελεβάντε, "ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ...", εάν υπήρξατε φοιτητής του Παπαπέτρου θα εγνωρίζατε εάν υπήρξε Μέγας στην Ορθόδοξη Απολογητική ή όχι... θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρξατε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συγγραφεύς του 23 Ιανουαρίου 2012 2:41 μ.μ.
σ.σ. όταν λάβω παρόμοια ή αντίστοιχη "κρατική" θέση με εκείνη του Πειραιώς θα έχετε και την υπογραφή μου!
Ούτε κι εγώ φαντάστηκα ότι θα το υπογράφατε, επειδή πραγματικά δεν θα σας γλύτωνε κανείς από τα χέρια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε χριστιανική ανεξικακία ασφαλώς (ποιος το αμφιβάλλει;) θα σας εκοβα κομμάτια.
Και για να σοβαρολουγούμε: Σαν δεν ντρέπεστε!
Οχι μόνον ήταν Καθηγητής μου αλλά τον προκαλούσα σε όλα τα μαθήματα και μάλιστα στις τελικές προφορικές εξετάσεις που έκανε.
Ων λοιπόν Καθηγητής σας-μας-, σίγουρα θα σας εδίδαξε, μεταξύ άλλων, και την, πρότριτα υπό του Κυρίλλου Αλεξανδρείας διατυπωθείσα, αλήθεια περί της ιδιότητος της θεολογίας ως κινήσεως και ουχί στάσεως! Την αλήθεια αυτή ασφαλώς και δεν συμμερίζεται ο Πειραιώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπικειμένης δε της εορτής των Τριών Ιεραρχών και εν είδει μνημοσύνου στον όντως εσταυρωμένο Δάσκαλο Παπαπέτρου δράττομαι της συγκυρίας να συστήσω σε όλους το δοκίμιό του "Πίστη και Γνώση" - πρόκειται γιά ομιλία που εξεφώνησε ο ίδιος στην Αίθουσα Τελετών του Παν/μίου Αθηνών με αφορμή την ημέρα αυτή του εορτασμού των Ελληνικών και Χριστιανικών γραμμάτων -υπάρχει δημοσιευμένο στην Επιστημ.επετηρίδα της Θεολογικής Αθηνών και παλαιότερα κυκλοφορούσε και αυτοτελώς, δεν γνωρίζω εάν και τώρα.
Αδικα "σταυρωμένος" Καθηγητής της Απολογητικής, ο οποίος πρόσφερε ως υπέρβαση του θανάτου άλλη οδό εκτός από την πίστη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ "αμαρτία" που πλήρωσε ο μακαριστός Παπαπέτρου κατά την σταδιοδρομία του ήταν η μη συμμετοχή του σε κλίκες,παρασυναγωγές και φατρίες, καθώς και το ελεύθερο του φρόνημα.Οι αλαλάζοντες γραφικοί μαιντανοί φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να τον κατανοήσουν,γιατί έχουν μάθει να ενεργούν και να γράφουν με νοοτροπία διαδικτυακού χούλιγκαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το νέο παραλήρημα του Πειραιώς,τον λόγο έχει μόνο η επιστήμη της ψυχιατρικής..
Η απάντηση στο ερώτημα αν ήταν ή όχι καλός καθηγητής ο Παπαπέτρου, βρίσκεται στην απάντηση σε ένα άλλο ερώτημα: Ήταν αρεστός ή όχι στις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μακαριστός καθηγητής Κ.Παπαπέτρου, προσέφερε δύο σημαντικά πράγματα στους φοιτητές του: Πρώτον, τη διδασκαλία του και την αγάπη του για τον δάσκαλο και τον Δάσκαλο -καθότι αναμφιβόλως ήταν μεγάλος δάσκαλος και ο ίδιος στην έδρα- με πόνο για πολλά εκκλησιαστικά και μη πράγματα και πρόσωπα, με την ιδιοτροπία του και κάποιες φορές την εκκεντρικότητά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεύτερον, σε όσους ξανά και ξανά διάβασαν τα λιγοστά έργα του και παρακολούθησαν τα μαθήματά του, έδειξε την μέθοδο της κριτικής στάσης και ερώτησης ή του πώς μπορείς να έχεις άνοιχτά τα μάτια σου μπροστά στην αλήθεια και να απομυθοποιείς τους Μύθους από τον εαυτό σου μέχρι τον κόσμο όλο.
Ήταν Δάσκαλος που δίδασκε:
Προς τον "ασφαλή" χριστιανό που έχει τα πάντα τακτοποιημένα μέσα του και που όταν του συμβεί το αναπάντεχο φτάνει στο μηδενιοσμό ή στην τρέλλα.
Προς τον "αφελή" χριστιανό που "χάβει" ότι τσαρλατανισμό του πλασάρει ο κάθε "γέροντας" και καταπιέζεται φτάνοντας στην ψυχοπαθολογική αρρώστια του οπαδού ή καθώς αγγίζει τα όρια της τρέλλας απαρνείται τα πάντα και γυρνά σ΄ενα μηδενισμό καταστροφικό για τον ίδιο και το περιβάλλον του.
Προς τον "γνήσιο" θεολόγο που ως άλλος Μέγας (ασχέτως ημιμάθειας θεολογικών γραμμάτων ή πολυμάθειας εκκλησιαστικού κουτσομπολιού)ασκεί κριτική επι παντός επιστητού και προσώπου, αδιακρίτως.
Προς τον "άσχετο" νεοεισαχθέντα φοιτητή στην "υποβαθμισμένη" θεολογική που αδιαφορούσε για Θεό και ανθρώπους υποψιάζοντάς τον για το μεγαλείο της θεολογίας της Εκκλησίας.
Αυτά δεν ξέρω αν το έκαναν "καλό καθηγητή" ή "αρεστό", "παραγωγικό" ή "διαφορετικό" σίγουρα όμως τον άφησε στην καρδιά κάποιων ως Δάσκαλο στου οποίου τη σκέψη και τα αποφθέγματα συχνά ανατρέχουν.
Και κάτι τελευταίο για τους όψιμους κριτές του Κ.Παπαπέτρου. Από προσωπική εμπειρία καταθέτω ότι στα χρόνια τα φοιτητικά αλλά και μετά (δηλ. όχι στην ασφαλή ανωνυμία του "εκτός" και "μετά θάνατον", και αυτό αφορά φοιτητές και συναδέλφους του) οι αργότερα κρίνοντες και κατακρίνοντες,τότε λοιπόν αυτοί με γνήσια ωφελιμιστική υποκρισία αναμένοντας τον πολυπόθητο βαθμό ή την περιπόθητη συμπάθεια του Παπαπέτρου ΔΕΝ άνοιξαν το στόμα τους ΠΟΤΕ.
Του αξίζει και το χρωστάμε: Ευχαριστώ δάσκαλε
σήμερα ημέρα των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Διδασκάλων
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
Γ.Α.