Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΛΚΑΝΑΣ: Ο ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΟΣ ΑΣΟΣ!


Ο πρωταγωνιστής της πιο ωραίας στιγμής στο κλειστό της Περιβόλας μιλάει στο Sportal. Ο 16χρονος γκαρντ Λεωνίδας Βαλκανάς [γιος του προπονητή στο μπάσκετ Κώστα Βαλκανά και της Ελένης Ανδριοπούλου] περιγράφει τις μοναδικές στιγμές που έζησε: από το φάουλ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και την στιχομυθία τους, ως την εκτέλεση των δύο βολών. 
Το παιχνίδι του Απόλλωνα Πάτρας κόντρα στον Ολυμπιακό έμοιαζε με ένα τυπικό παιχνίδι Stoiximan Basket League. Για τους περισσότερους ίσως να ήταν έτσι, όμως για έναν παίκτη της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου είναι ένας αγώνας που θα τον θυμάται για πάντα. 
Ο 16χρονος γκαρντ, Λεωνίδας Βαλκανάς, είναι μέλος των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα και στο παιχνίδι με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο κόουτς των Πατρινών του έδωσε θέση στην 12άδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον έριξε στο παρκέ 2:40 για το τέλος, γνωρίζοντας την αποθέωση.

 

Η βραδιά όμως έγινε ακόμα πιο αξέχαστη για τον νεαρό άσο, με την βοήθεια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο «Λάρυ» του έκανε φάουλ και του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει τους πρώτους πόντους του στο πρωτάθλημα. Σε μια κίνηση που ήταν το highlight της αναμέτρησης. 
Το Sportal είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρωταγωνιστή της ημέρας, ο οποίος περιέγραψε τα συναισθήματά του, αλλά και όσα εκτυλίχθηκαν στο παρκέ της Περιβόλας. Στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες για τον ίδιο. 
«Δεν έκανα κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία. Έκανα κανονικά τις προπονήσεις μου με την ομάδα και από την αρχή της εβδομάδας ήξερα ότι θα είμαι στην 12άδα», είπε αρχικά ο νεαρός άσος, ο οποίος στη συνέχεια περιέγραψε το συναίσθημά του μόλις πάτησε παρκέ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
«Ένιωσα πάρα πολύ ωραία. Το συναίσθημα ήταν τρομερό. Αγχώθηκα λίγο όταν μου είπε ο προπονητής να μπω στο παρκέ, αλλά πραγματικά ήμουν απίστευτα χαρούμενος». 
Η μεγάλη στιγμή για τον νεαρό άσο ήρθε λίγο αργότερα. Σε μια επίθεση του Απόλλωνα ο Πέρκινς του έδωσε την μπάλα, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να του κάνει αμέσως φάουλ, το οποίο τον έστειλε στη γραμμή των βολών. 


Σε εκείνο το σημείο είχε την ευκαιρία να πετύχει τους πρώτους πόντους του, με τον ίδιο να περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις στιγμές που έζησε. «Ο Λαρεντζάκης μου είπε να πάρω τη μπάλα ώστε να κάνει το φάουλ και να εκτελέσω βολές. Μόλις πήρα τη μπάλα μου έκανε φάουλ. 
Εκείνη την ώρα αγχώθηκα λίγο αλλά ένιωθα και χαρούμενος που βρέθηκα στις βολές και έβαλα και τις δύο που εκτέλεσα. Ο Λαρεντζάκης είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Μιλήσαμε κιόλας, του είπα ευχαριστώ και βγάλαμε και φωτογραφία στο τέλος. Ήταν πολύ καλός απέναντί μου και τον ευχαριστώ πολύ. Μεγάλο σεβασμό απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο που μου έδωσε την ευκαιρία να σκοράρω για πρώτη φορά». 
Η ώρα για να εκτελέσει τις πρώτες του βολές στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League είχε φτάσει. Άγχος, αλλά και χαρά ήταν τα συναισθήματα που τον κυρίευαν. Από τη γραμμή όμως δεν έκανε λάθος. Απόλυτη ευστοχία από τον νεαρό γκαρντ που παραδέχτηκε πως «ένιωσα πολύ ωραία και η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη βολή έφυγε πιο εύκολα από τα χέρια μου». 
Όσο για το μέλλον του, ο 16χρονος γκαρντ του Απόλλωνα δεν έθεσε συγκεκριμένο ταβάνι. «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταφέρεις τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νοοτροπία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου