Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ


Φωτογραφίες: Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας
Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τίτλο: “Η διδασκαλία του σολωμικού έργου στη σχολική τάξη”. 
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή το βιβλίο της Μάριας Μπαχά “Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό", εκδ. Καλειδοσκόπιο, Αθήνα 2021. 
Το σεμινάριο, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, χαιρέτησε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Ελένη Πυλαρινού και η εκδότρια Αλέξα Αποστολάκη, από τις εκδόσεις "Καλειδοσκόπιο". 
Μίλησαν η ζωγράφος κ. Μ. Μπαχά, συγγραφέας του βιβλίου “Μια ιστορία για το Διονύσιο Σολωμό” και η Δρ Στέλλα Νάκη, φιλόλογος, από το Α' Αρσάκειο - Λύκειο Ψυχικού, με θέμα: “Η διδασκαλία ολόκληρου λογοτεχνικού κειμένου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Διδακτική πρόταση στο βιβλίο της Μ. Μπαχά Μία ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό". 


Την συνεδρία σχολίασαν ο Α' Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Διονύσης Φλεμοτόμος και η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη. 
Ακολούθησε Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την κ. Μπαχά. 
Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε εισηγήσεις από:
• τον ποιητή κ. Ορφέα Απέργη μαζί με τη συγγραφέα, με θέμα: "Ποιήματα και Ιστορίες με τον Διονύσιο Σολωμό" και 
• τον δοκιμιογράφο κ. Δημήτρη Καράμπελα με θέμα: “Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις του Διονυσίου Σολωμού: από τον 19ο στον 21ο αιώνα”. 


Κυριακή 9 Οκτωβρίου
• ο Α' Αντιπρόεδρος του Μουσείου-ποιητής κ. Διονύσης Φλεμοτόμος ξεναγεί τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο στους τόπους που περπάτησε ο Ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Τόπος συνάντησης: Μουσείο.Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων 11.00΄ π.μ. 
• Η διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη, ξεναγεί στο Μουσείο τους συμμετέχοντες με θέμα: “Η σολωμική ποίηση μέσα στα σχολικά εγχειρίδια Α΄/θμιας & Β΄/θμιας εκπαίδευσης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων. ”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου