Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ο ΝΕΟΣ «ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» μας υπέδειξε στο πρωτοσέλιδο του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2020 ότι ο νέος «Παλαιών Πατρών Γερμανός» δεν είναι άλλος από τον κληρικό της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο! 
Στο πρωτοσέλιδο είναι σε πρώτο πλάνο ο εν λόγω κληρικός και στο φόντο ο «Παλαιών Πατρών Γερμανός». 
Ο πλήρης τίτλος είναι: 
«ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΡΑ! 
Ο ΝΕΟΣ «ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ! 
Τι απαντά στους επικριτές του ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου πατήρ Αναστάσιος Γκοτσόπουλος!». 
Η εφημερίδα αποδίδει τα …εύσημα στον πατρινό κληρικό, ο οποίος αναγορεύεται σε νέο «Παλαιών Πατρών Γερμανό», επειδή «επαναστάτησε» εναντίον της απόφασης της Πολιτείας να επιβάλει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Για την «Ελεύθερη Ώρα» ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είναι «επαναστατικό σύμβολο», αφού η δική της γραμμή είναι κόντρα στη συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση. 
Ίσως ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος κατέθεσε μόνος στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα, να πρέπει να υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό της Ε.Ω. για τον κληρικό του. 
Και κάθε χρόνο τέτοια μέρα να τον τιμά με την κατάθεση ενός στεφάνου, μπρος στα πόδια του. Να τιμά τον νέο «Παλαιών Πατρών Γερμανό», ο οποίος αψηφά και τον ίδιο τον μητροπολίτη του. Μα πώς όχι; Σπιθαμιαίος ο ένας, γίγαντας ο άλλος! 
Για γέλια και για κλάματα…

3 σχόλια:

  1. Τις ίδιες απόψεις έχουν. Θυμηθείτε τι θριαμβολογουσε πριν την λήψη των περιοριστικών μέτρων και θα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bρειτε το video στην ΕΡΤ να λέει ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι εκκλησίες δεν θα χωρούν από τον κόσμο... Άρρητα ρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή