Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΤΡΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ "ΝΗΣΙΔΕΣ"


Κυκλοφόρησε το 18ο τεύχος του περιοδικού τέχνης και λόγου "ΝΗΣΙΔΕΣ" (Καλοκαίρι 2018), το οποίο έχει έδρα τη Ρόδο των Δωδεκανήσων.
Στο τεύχος αυτό δημοσιεύονται και τρία ποιήματα του πατρινού ποιητή Γιάννη Χρυσανθόπουλου.
Ποιήματα του Γ. Χρυσανθόπουλου είχαμε παρουσιάσει με το Καλλιτεχνικό Σύνολο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, στη σειρά των εκδηλώσεων "Πατρινοί συνθέτες - Πατρινοί ποιητές", που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα το 2016/17. 
Ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος γεννήθηκε στην Περιστέρα Πατρών στις 3 Ιουνίου 1958. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασκεί το επάγγελμα του οικονομολόγου στην Πάτρα , όπου και κατοικεί. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ» Διάττων (1999), «ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ» Διάττων (2001) και «ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ» Διαπολιτισμός (2011). Σχεδόν όλα τα ποιήματά του έχουν ανθολογηθεί. Έχει γράψει δεκάδες κείμενα για ποιητές και πεζογράφους, τα οποία είναι δημοσιευμένα σε λογοτεχνικά περιοδικά και στον ημερήσιο Αθηναϊκό τύπο. Μία από τις  δημοσιεύσεις του είναι ένα εκτενές κείμενο για τον λογοτέχνη Σωτήρη Πατατζή (στο περιοδικό τέχνης και λόγου "Νησίδες", Φθινόπωρο 2015).
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα τρία ποιήματα του Γιάννη Χρυσανθόπουλου από τις ΝΗΣΙΔΕΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου