Χαίρομαι που κάποιοι συμπολίτες αναδημοσίευσαν από την Ιδιωτική Οδό την ανάρτηση "Η ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΑ", που αναφέρεται στους αγνώστους για την πόλη Πατρινούς συνθέτες, οι οποίοι είναι αντικείμενο έρευνας και παρουσίασης από μουσικολόγους και διακεκριμένους έλληνες μουσικούς, εκτός Πατρών.
Το θέμα αναδημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. Ο τίτλος "Το αλιεύσαμε στο διαδίκτυο - το δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια"
http://syn-achaias.pblogs.gr/2008/03/202734.htmlΕυχαριστώ τους φίλους για την συναντίληψη και ελπίζω και άλλοι να συμμεριστούν την ανάγκη ανάδειξης του Πατρινού πολιτισμού, που κείται στην αφάνεια ή καλύτερα στα αζήτητα. Άραγε ο Δήμαρχος Πατρέων και οι λοιποί πολιτιστικοί "παράγοντες" θα σπεύσουν στο Μέγαρο Μουσικής τον Απρίλιο για να συναντηθούν με την ιστορία της πόλης τους που είναι διαχρονική λόγω της τέχνης; Οι συγκεκριμένες συναυλίες δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν και στην Πάτρα; "Ρητορικά ερωτήματα", θα πει κανείς... Οφείλω παρ' όλα αυτά να τα θέσω για λόγους καθαρά ιστορικούς.
τι καταντια για την πατρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιά είναι τα μουσικά γούστα (και η ευρύτερη παιδεία) των περισσότερων δημάρχων; Αν κρίνω από τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που καλούν για να διασκεδάσουν τους δημότες τους σε διάφορες γιορτές και επετείους, μάλλον οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει την κλασική μουσική με τη...Μεγάλη Παρασκευή (και δεν εννοώ εδώ καθόλου τη Μουσική της Μεγάλης Παρασκευής από τον Πάρσιφαλ του Βάγκνερ!).
ΑπάντησηΔιαγραφή