Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Η "ΡΟΔΙΑ" ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια πραγματικά ξεχωριστή συναυλία. 
"Η Ροδιά" Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, αλλά και το Πολυφωνικό Εργαστήριο Ροδιάς που ξεκίνησε φέτος, υπό την διεύθυνση της πολυτάλαντης Μάρθας Μαυροειδή, παρουσίασε ένα …εναλλακτικό πρόγραμμα, με εμπνευσμένες διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών (δια χειρός Μάρθας Μαυροειδή), αλλά και με χορωδιακό από την ταινία «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», που διηύθυνε – ως guest – η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 
Η μουσικός, τραγουδίστρια και συνθέτρια Μάρθα Μαυροειδή κάνει πολύ σοβαρή δουλειά στον τομέα της ανάδειξης της παραδοσιακής μουσικής με σύγχρονο τρόπο, αλλά παρουσιάζοντας και σπάνια – προϊόν έρευνας – κομμάτια της παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το Πολυφωνικό Εργαστήρι που ίδρυσε, μας έδωσε ήδη εξαιρετικά δείγματα μιας εργασίας που έχει μέλλον! 
Την συναυλία της «Ροδιάς» προλόγισε και έκλεισε ο Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. Αξίζει να σημειωθεί πώς η «Ροδιά» πραγματοποιεί τις πρόβες της, εδώ και κάμποσα χρόνια, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, που έχει παραχωρηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό στην Μάρθα Μαυροειδή και τους συνεργάτες της. 
Παραθέτουμε videos με κάποια παραδοσιακά τραγούδια, επεξεργασμένα πολυφωνικά, από την συναυλία της 2ας Ιουνίου στον Άγιο Γεώργιο, αλλά και τη συνέντευξη που μας παραχώρησε προ τριετίας η Μάρθα Μαυροειδή, στο πλαίσιο των εκπομπών μας «Προς Εκκλησιασμόν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου