Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

"ΕΜΠΑΘΗΣ ΘΕΑΤΗΣ" Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ;


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου είναι γνωστή λυρική τραγουδίστρια, αλλά και πολιτικό ον – μέχρι χθες «η σοπράνο του ΣΥΡΙΖΑ», τώρα με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (κατέβηκε, μάλιστα, και με το ευρωψηφοδέλτιό της) – και μαχόμενη συνδικαλίστρια. 
Στα κοινωνικά δίκτυα ασκεί κοφτερή κριτική στο πολιτικό σύστημα και στο Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά στην υπουργό Λίνα Μενδώνη. 
Τώρα, όμως, διαπιστώνουμε κάτι που δεν μπορούμε να πιστέψουμε. Η αντισυστημική και θυελλώδης Μαργαρίτα Συγγενιώτου προσχώρησε στο …σύστημα και εντάχθηκε επισήμως στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στα εκπαιδευτικά της προγράμματα; 
Η ίδια έγραψε στην σελίδα της στο fb: «Κάποτε θα σας μιλήσω αναλυτικά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Λυρικής, που φέτος αρχίζω να ανακαλύπτω σε όλη τους την έκταση (όλη τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη έκταση, που συχνά κρατάει όλο τον κόσμο στα γραφεία μέχρι το βράδυ)». 
Πέρα όμως από αυτό την είδαμε και στο ρόλο του «εμπαθή θεατή» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Λυρικής «Οδός Φανταστικής» (ιούνιος 2024), που σημαίνει ότι ο ρόλος της είναι πλέον περισσότερο από ενεργός, δηλαδή από μια περιστασιακή συμμετοχή σε μια παραγωγή. 
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Μαργαρίτα Συγγενιώτου έγινε συστημική «έναντι πινακίου φακής», όπως θα ‘λεγαν και οι παλαιοί. Ότι κάποιοι «εξαγόρασαν» την …σιωπή της στα πολιτιστικά τουλάχιστον… 
«Τη φωνή της Μαργαρίτας μου τη σύστησε η ντουντούκα μπροστά από την ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος)», έγραψε ένας δημοσιογράφος. 
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι εξέλιπε η ντουντούκα και η αγωνίστρια Μαργαρίτα …βολεύτηκε στην «συστημική» Λίνα Μενδώνη. 
Ελπίζουμε όλο αυτό να είναι ένας εφιάλτης και η Μαργαρίτα να είναι στ’ αλήθεια ένας «εμπαθής θεατής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου