Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ


Είμαι υπέρ: 
- Της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2016, έχοντας εμπιστοσύνη στους Ορθοδόξους Προκαθημένους. 
- Της ίδρυσης έδρας Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απειλούμαστε περισσότερο από τους ταλιμπάν "ορθοδόξους" παρά από τους μουσουλμάνους, τους οποίους δεν γνωρίζουμε άλλωστε... 
- Του ανοίγματος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, με την τελευταία επίσκεψη του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου στην Αγία Έδρα και την συνεργασία Αποστολικής Διακονίας και Βατικανού. Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει διεύρυνση αυτής της συνεργασίας εκεί όπου υπάρχει ανάλογο πεδίο (π.χ. Άγιος Ανδρέας Πατρών). 
- Του διαλόγου Θεολογίας και Ψυχολογίας (και Ψυχιατρικής). Οι αντίθετες φωνές έχουν οσμή θανάτου... Προτιμώ την Ανάσταση! 
- Του νέου Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, μόνο και μόνο για τον πόλεμο που δέχεται. Σημαίνει ότι κάτι άλλο είναι, κι αυτό δεν είναι λίγο. 
- Της συμμετοχής των Ορθοδόξων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, και παρά τις αντίθετες απόψεις - συχνά υστερικές - η Ορθόδοξη παρουσία στο ΠΣΕ είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και αναγκαία. 
- Της μετα - μετά - πατερικής Θεολογίας, γιατί οι Πατέρες σίγουρα δεν απευθύνονταν στους "πατερικούς", που τους έχουν κάνει ιδεολογικό φλάμπουρο, χειρότερο κι απ΄ τον κομμουνισμό.
Κάποια στιγμή θα ακολουθήσουν και τα "Εναντίον" μου. 
Π.Α.Α.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον Νίκο Δήμου τι λες;

Ανώνυμος είπε...

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα όλων αυτών των ανοιγμάτων, τα "υπέρ" τους παραμένουν πολύ περισσότερα από τα "κατά". Γι' αυτό και είναι αταίριαστο να μην συμφωνεί με αυτά τα ανοίγματα όποιος ορθόδοξος θέλει να είναι κάτι περισσότερο και διαφορετικό από χριστιανόσχημος φαρισαίος ή ορθοδοξεπώνυμος "μουτζαχεντίν" - κι ας είναι αυτές οι δυο κατηγορίες εκείνες που τραβούν την προσοχή είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είσαι εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη σε εκθειάζει ο Τελεβάντος! Χαχαχα!!!
Βάζει το κείμενό σου και σχολιάζει
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5038.html

Ο πειρασμός είναι να θεωρήσει κάποιος ότι τα αρχικά Π.Α.Α. δείχνουν ότι το προβακατόρικο κείμενο ανήκει στον διαχειριστή του ιστολογίου “Ιδιωτική Οδός” κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο.

Μην είστε και τόσο σίγουροι γι’ αυτό.

Ούτε και για τον πραγματικό λόγο που δημοσιεύεται αυτό το κείμενο.

Σε κάθε περίπτωση όποιος και αν είναι ο συντάκτης του κειμένου και όποιες και αν είναι οι πραγματικές προθέσεις του συντάκτη του, ένα μόνον σχόλιο έχουμε να κάνουμε:

Πώς και σου ξέφυγε να εκφράσεις την υποστήριξή σου στις θέσεις του κ. Νίκου Δήμου για τον ρόλο της Εκκλησίας στην επανάσταση του 1821 και για την επικείμενη συνάντηση του Παναγιότατου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα;

Ανώνυμος είπε...

Ανδριόπουλε, σε πάω. Ναι σε όλα.
Κρυφός φαν από πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

@10:55
Είναι ανάγκη να μεταφέρονται αυτούσια εδώ τα περιεχόμενα διαδικτυακών βόθρων;Ή μήπως τάχα εξυπηρετεί την ανάγκη "χιουμοριστικής" αναίρεσης τους;Αν εσύ τυγχάνεις θαμώνας τους μπορείς να τους επισκέπτεσαι όποτε θέλεις,αλλά τουλάχιστον σεβάσου την αισθητική και την κοινή λογική ημών των υπολοίπων.Αρκούν τα εκείθεν προερχόμενα Ορκ με τα copy-paste τσιτάτα τους...

Χ.Α

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θαυμάζω σε σας κ. Ανδριόπουλε είναι ο ρεαλισμός σας. Τα όσα λέτε αποτυπώνουν την πραγματικότητα που οι περισσότεροι δεν θέλουν να δουν.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κι εγώ "Υπέρ"όλων αυτών,άλ-
λά με προσοχή και σύνεση-κυρίως-
σε ότι αφορά στους διαλόγους με τους άλλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Yπέρ είναι μόνο οι οικουμενιστές!!!!!!!!
Όχι σε όλα!!!!!!

Related Posts with Thumbnails