Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"...το τόξον αυτού ενέτεινε, και ητοίμασεν αυτό. Και εν αυτώ ητοίμασε σκεύη θανάτου, τα βέλη αυτού..."


- Την ώρα που ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ περιοδεύει θριαμβικά στην Αγία Ρωσία με την Αγία Ζώνη, ο ...υποτακτικός του Αρσένιος τελεί υπό περιοριστικούς όρους! Σύμφωνα με την είδηση: “Ελεύθερος μετά από απολογία τριών ημερών αφέθηκε ο μοναχός Αρσένιος που εμπλέκεται στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα”.
Ας θυμηθούμε ότι πέρυσι (Δεκέμβριος 2010) οι Εφραίμ και Αρσένιος καταδικάστηκαν σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ηθική αυτουργία στην υπόθεση της πρώην προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη, στην οποία επεβλήθη η ίδια ποινή για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση δικαστικού απορρήτου, στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Ο Ηγούμενος Εφραίμ έχει προθεσμία μέχρι τις 29 Νοεμβρίου για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού για τις «ιερές ανταλλαγές» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου.
Άρα η υπόθεση για την δικαιοσύνη δεν έχει κλείσει. Γιατί πολλοί πανηγυρίζουν εδώ και καιρό και κόπτονται περί της αθωότητος και τα αποδίδουν όλα σε πλεκτάνες κ.ο.κ. Για να περιμένουμε λιγάκι να δούμε το τέλος...

- Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο μια “πρόταση” του Σεβ. Ζιμπάμπουε Σεραφείμ για τις εκλογές για την Μητρόπολη Κυρηνείας στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και ανέδειξαν νέο Μητροπολίτη τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Κυκκώτη. Κατανοεί κανείς την αγωνία του Κυπρίου την καταγωγή Σεβ. Ζιμπάμπουε για τα της γενέτειράς του, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια απροκάλυπτη εισπήδηση. Ένας Μητροπολίτης του Αλεξανδρινού Θρόνου υποδεικνύει στην Σύνοδο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου τι να κάνει στις εκλογές και πώς να ...τακτοποιήσει και τους τρεις υποψηφίους για την μαρτυρική Μητρόπολη. Αν αυτό δεν είναι εισπήδηση τότε τι είναι; Ρωτώ από θεολογικής πλευράς, φυσικά. 
Π.Α.Α.
Πίνακας: Σωτήρη Σόρογκα Πηγάδι. Ακρυλικό και κάρβουνο σε μουσαμά, 100x100 cm.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ"
KAI ΠΟΥ ΕΥΡΗΚΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;; Δεν υπεσχέθη παντελή και τελεία ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ;;
Είθε μη όμοσας, Ηρώδη άνομε, ψεύδους έκγονε!

Related Posts with Thumbnails