Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγο από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και η «δίκη της ενθρονίσεως», όπως την έχω ονομάσει, δεν έχει κλείσει. Εξηγούμαι αγαπητοί μου:

Ο τότε πρόεδρος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πατρών υπέβαλαν αγωγή εναντίον του εκδότη και δύο δημοσιογράφων τοπικής εφημερίδας, διότι σε σχετικό με την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ρεπορτάζ, έγραψαν ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών ζήτησε να ψάλει κατά την τελετή παραγκωνίζοντας τους ψάλτες του ναού του Αγίου Ανδρέου, πράγμα το οποίο δεν συνέβη κατά τον Σύλλογο.
Γι’ αυτόν τον λόγο, με την αγωγή του ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητούσαν από την εφημερίδα αρκετές χιλιάδες ευρώ και όταν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου να δημοσιευθεί σε όλες τις εφημερίδες των Πατρών και να αναγνωσθεί σε δύο συνεχόμενα βραδινά δελτία ειδήσεων των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών!

Η δίκη έγινε και η αγωγή των ψαλτών απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων!!! Η απόρριψη αυτή συνοδευόταν από την επιδίκαση ποσού σε βάρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών!
Αυτή η πρωτόδικη απόφαση ετάφη! Δεν είδε, δηλαδή, το φως της δημοσιότητος κρίμασιν οις οίδασιν οι εμπλεκόμενοι.

Το σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου προχώρησε σε έφεση! Αλλά φαίνεται πως το πράγμα έχει παγώσει. Γιατί άραγε; Η εφημερίδα και οι δημοσιογράφοι που δικαιώθηκαν τι φοβούνται και δεν κινούν την διαδικασία για την εκδίκαση της υπόθεσης; Η λιμνάζουσα κατάσταση φαίνεται πως συμφέρει τον Σύλλογο…

Ο Μητροπολίτης; Θεατής!…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ...ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ Κ.Κ.Κ. "ΑΛΕΚΟΥ" ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ??????? Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ?????????????? ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Κ. Κ. Κ .ΑΛΕΚΟΥ... ΕΙΝΑΙ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ.................................

Ανώνυμος είπε...

κ.ανδριόπουλε . είναι η δεν είναι φίλος σας ο δημοσιογράφος που έφαγε την μύνηση ; δεν γνωρίζεστε καθόλου ; δεν μιλάτε; τι σας λέει ; πρόκεται για ξεκάθαρη μορφή διαπλεκόμενου ; γιατι τωρα έκλεισε το στόμα του ; τι του τάξανε ; τι ανταλλάγματα πήρε ; τον δέχεστε άκόμα για φίλο σας; πως γίνεται ; δέχεστε δίπλα σας έναν όφι ; όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς (όπως ωραία λέει και ο αθάνατος Καζαντζίδης) ;

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω το τραγούδι του προηγούμενου ανώνυμου : "όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς ; Ο Θεός να σε φυλάει από φίλους σαν κι 'αυτούς. Νόμιζα πως είχα φίλους κι όμως με προδώσανε, την καρδιά μου και τα χείλη μου τα φαρμακώσανε".
Αγαπητέ "δημοσιογραφίσκε" μετανόησε, μπήκε Σαρακοστή. Ζήτα συγγνώμη από τον Παναγιώτη και συνέχισε στην δικαστική οδό. Αφού ξέρεις οτι θα κερδίσεις, γιατί δεν προχωράς ; Δεν έχεις ανάγκη χρημάτων ; Κάνε δωρεά στην Διακίδειο. Άλλωστε τα έχει ανάγκη η Διακίδειος.(Άσχετο αλλά το γράφω : τώρα που ο Παναγιώτης απεχώρησε, απεχώρησαν μαζί του και οι καλοί ομιλητές, οι σοβαροί. Μόνοι σας θα μείνετε!!!!

"ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ"

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα ωά! Και ποιος ενιαφέρεται για τις οιμιλίες της Διακιδείου ; Μόνο κάτι ραμολιμέντα που μπάινουν μέσα επειδή έχει ζέστη, κατι γραφικοί υπέργηροι, δήθεν θρησκευόμενοι και οι διάφοροι πιστοί ακόλουθοιι φανατικοί των εκάστοτε ομιλητών. Νεκρή Σχολή Λαού Πατρών. Μόνο ο πρόεδρος την συντηρεί στην πειφάνεια για καθαρά προσωπικούς λόγους προβολής του. Ας μην ήταν ο Παναγιώτης και ακόμα θα ήταν στα κακαά της τα χάλια η Σχολή. Είναι γνωστόν οτι με τις ενέργειες του Παναγιώτη ανακαινίστηκε η αίθουσα. Τώρα για την ποιοτική αναβάθμιση, μη το ψάχνετε. Από το κακό στο χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ! ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ "ΔΙΑΚΙΔΕΙΟ" ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2006 ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΚΙΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΜΕΛΩΔΟΥ "Ο ΠΡΟ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.....Η ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ...", ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ(ΕΞ'ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ....

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, πάντως, να αφήνεται μια σημαντική Σχολή να ερημώνει ολίγον καυ' ολίγον. Ενθυμούμαι την Διακίδειον εις ημέρας ενδόξους και λαμπράς, ασφυκτικώς γεμάτη πλήθους κόσμου, ιδίως εις επετειακάς εκδηλώσεις (εθνικάς εορτάς, εορτάς Ορθοδοξίας, Μνήμης Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως). Χάσκει πλεόν η αίθουσα μετά του επίσης χάσκοντος Δ.Σ συσσώμου, ιδίως των νεοτέρων "μελών". Ας είναι. Τίποτα δεν μένει αιωνίως, ή μάλλον, Αιωνία η μνήμη!!

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε,

Επίτρεψέ μου να σου πω ότι δεν συμφωνώ με την εκτίμησή σου για Διακίδειο. Αν δεις το πρόγραμμα είναι επιπέδου. Οι ομιλητές αξιόλογοι και η θεματολογία ελκυστική, σε γενικές γραμμές. Μη ξεχνάς ότι έχουν αλλάξει και οι εποχές. Παλιά η Διακίδειος ήταν το κύριο βήμα της πόλης. Τώρα υπάρχουν πολλοί χώροι και φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις λόγου. Οπότε μια χαρά στέκεται. Όταν δε ο ομιλητής έχει και μια φήμη γεμίζει η αίθουσα. Τα λέω αυτά τελείως αντικειμενικά. Όσο για την ανακαίνιση της Σχολής καθοριστική ήταν η συμβολή της αρχιτέκτονος - πολεοδόμου κ. Χαράς Παπαδάτου - Γιαννοπούλου. Χωρίς αυτήν δεν νομίζω ότι θα γινόταν τίποτα.

Related Posts with Thumbnails